Minimální efektivní měřítko (MES) - přehled, jak najít

Minimální efektivní stupnice (MES) je bod na křivce LRAC (dlouhodobé průměrné náklady), kde může podnik fungovat efektivně a produktivně za nejnižší možné jednotkové náklady. Minimálním efektivním měřítkem může být také rozsah výstupu, pro který společnost získává konstantní výnosy z rozsahu při nejnižších možných jednotkových nákladech.

Minimální efektivní měřítko

Nalezení minimální efektivní stupnice

1. Dlouhodobá křivka průměrných nákladů (LRAC)

Křivka dlouhodobých průměrných nákladů (LRAC) vykresluje průměrné náklady společnosti v dlouhodobém horizontu, kde se mění všechny vstupy. Počáteční sestupný sklon je způsoben úsporami z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost setká, když zvýší svou úroveň výstupu. Výhoda vzniká díky inverznímu vztahu mezi fixními náklady na jednotku a množstvím vyrobeno. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce. Jak však narůstají nákladové nevýhody, křivka může buď dosáhnout minimálního bodu pro jedinečnou úroveň výstupu, nebo zůstat konstantní při minimálních nákladech na jednotku poskytující konstantní výnosy v měřítku pro rozsah výkonu a poté začít růst. Zde je výstupem úroveň / množství produkce.

Minimální efektivní měřítko - LRAC

Zpět na měřítko: Odkazuje na změnu produkovaného výstupu, když se vstupní faktory výroby mění ve stejném poměru.

Úspory z rozsahu: Společnost říká, že dosahuje úspor z rozsahu, když náklady na jednotku výroby klesají se zvyšováním úrovně výroby. Jak se zvyšuje úroveň výroby, náklady se rozkládají na více jednotek. Úspory z rozsahu vedou k nižšímu poměru fixních nákladů k celkovým nákladům, ke zvýšení efektivity a zisků a ke snížení nákladů pro zákazníky.

Jak však společnost roste a rozsah provozu se zvyšuje, komunikace Komunikace Být schopen efektivně komunikovat je jednou z nejdůležitějších životních dovedností, které je třeba se naučit. Komunikace je definována jako přenos informací k lepšímu porozumění. To lze provést hlasově (prostřednictvím verbálních výměn), prostřednictvím písemných médií (knihy, webové stránky a časopisy), vizuálně (pomocí grafů, grafů a map) nebo neverbálně mezi zaměstnanci je negativně ovlivněno a sledování výkonu většího základna zaměstnanců se stává náročnou.

Konstantní návratnost v měřítku: Když zvýšení vstupů, jako je práce, zvýší produkci ve stejném poměru, říká se, že společnost dosahuje stálých výnosů z rozsahu. I na takové úrovni může společnost zažít úspory z rozsahu hromadným nákupem, což má za následek snížení průměrných nákladů. Proto může zvýšit úroveň výroby a přesto dosáhnout nákladové výhody.

Úspory z rozsahu: Jak společnost roste, špatná komunikace mezi zaměstnanci a potíže s řízením většího podniku mohou mít za následek relativně vyšší nárůst dlouhodobých průměrných nákladů při zvýšení produkce.

Klesající návrat k rozsahu: Pokud zvýšení vstupů společnosti zvýší produkci o menší podíl, pak se říká, že společnost zaznamenává klesající výnosy z rozsahu.

Klesající návratnost z rozsahu nevede v zásadě k neekonomickým úsporám z rozsahu. Společnost může snížit své náklady hromadným nákupem; proto zvýšení produkce zvýší náklady o menší podíl. V takovém případě společnost zaznamenává klesající výnosy z rozsahu; nezažije však úspory z rozsahu. V případě, že jsou vstupní náklady společnosti konstantní, mohou po klesajících výnosech následovat úspory z rozsahu. Diseconomies of Scale. Úspory z rozsahu jsou, když produkční produkce roste s rostoucími mezními náklady, což vede ke snížení ziskovosti. Místo toho, aby výrobní náklady klesaly s tím, jak se vyrábí více jednotek (což je případ běžných úspor z rozsahu), stává se opak a náklady se zvyšují.

2. Dlouhodobá křivka průměrných nákladů a dlouhodobá křivka mezních nákladů (LMC)

Optimální provozní bod se získá tam, kde se protínají křivky LRAC a LMC. Proto je minimální efektivní stupnice dosažena, když LRAC = LMC.

Minimální efektivní měřítko = LRAC a LMC

Dlouhodobá křivka mezních nákladů (LMC): Zobrazuje přírůstkové celkové náklady, které vzniknou každé další produkované jednotce výstupu, když jsou všechny vstupní faktory proměnlivé.

Trhy a minimální efektivní měřítko

  • V průmyslových odvětvích s vysokým poměrem fixních k variabilním nákladům lze jednotkové náklady podstatně snížit, pokud se zvýší úroveň produkce. Výsledkem bude koncentrovaný trh, protože úspory z rozsahu budou působit jako překážka pro nové účastníky.
  • V případě konkurenčních trhů, kde mnoho dodavatelů může dosáhnout minimálního efektivního rozsahu, mohou existovat omezené příležitosti k dosažení úspor z rozsahu.
  • Na trhu s monopolem existuje menší počet společností. Minimálního efektivního rozsahu lze tedy dosáhnout při vyšších úrovních produkce než v průmyslu.
  • Více společností na trhu funguje efektivně, když je dosaženo minimálního efektivního rozsahu na úrovních výstupu relativně nižších, než je odvětví.

Klíčové jídlo

  • Minimální efektivní měřítko je bod, ve kterém jsou dlouhodobé průměrné náklady minimální, a proto může společnost získat konkurenční výhodu tím, že bude vyrábět zboží a služby na takové úrovni výstupu a nákladů.
  • Jak společnost roste, neschopnost ovládat větší společnosti a zvýšené provozní náklady vedou k úsporám z rozsahu. Organizace nemůže zažít úspory z rozsahu nad rámec minimálního efektivního rozsahu.
  • Minimální efektivní měřítko ovlivňuje strukturu trhu.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Využití kapacity Využití kapacity Využití kapacity se týká výrobních a výrobních schopností, které v daném okamžiku využívá stát nebo podnik. Jedná se o vztah mezi výstupem produkovaným s danými zdroji a potenciálním výstupem, který lze vyprodukovat, pokud byla kapacita plně využita.
  • Ekonomika výroby Ekonomika výroby se vztahuje k počtu jednotek, které firma vyprodukuje za dané časové období. Z mikroekonomického hlediska je to firma, která funguje efektivně
  • Fixní a variabilní náklady Cena fixních a variabilních nákladů je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé
  • Efektivita trhu Efektivita trhu Efektivita trhu je relativně široký pojem a může odkazovat na jakoukoli metriku, která měří rozptyl informací na trhu. Efektivní trh je takový, kde

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found