Malá funkce - příklady, příklady, použití v aplikaci Excel

Funkce MALÝ je kategorizován jako statistická funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Vrátí číselné hodnoty na základě jejich pozice v seznamu seřazené podle hodnoty. V podstatě vypočítá a vrátí k nejmenší hodnota v datové sadě.

Ve finanční analýze může být funkce MALÉ užitečná při hledání nejmenší hodnoty v dané sadě hodnot. Například pokud mají všichni prodejci stejný cíl, můžeme zjistit, který z nich dosáhl cíle prodeje v nejkratší době za daný rok.

Vzorec

= MALÉ (pole, k)

Funkce SMALL používá následující argumenty:

  1. Pole (povinný argument) - Toto je pole nebo rozsah číselných dat, pro který chceme najít k nejmenší hodnota.
  2. K. (povinný argument) - Toto je nejmenší hodnota z daného pole.

Jak používat funkci MALÉ v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce MALÉ, uvažujme několik příkladů:

Příklad

Předpokládejme, že jsme dostali následující údaje o několika běžcích spolu s jejich časem zahájení a ukončení:

MALÁ funkce

Můžeme použít funkci SMALL k načtení n-té nejnižší hodnoty ze sady dat, tj. Prvního, druhého nebo třetího nejrychlejšího času v závodě.

Při hledání vítěze se použije vzorec:

Funkce MALÉ - Příklad 1

Vzorec, který se použije při hledání prvního finalistu, bude:

Funkce MALÉ - Příklad 1a

Vzorec, který se použije při hledání druhého finalistu, bude:

Funkce MALÉ - Příklad 1b

Dostaneme následující výsledky:

Funkce MALÉ - Příklad 1d

Je třeba pamatovat na MALOU funkci

  1. # ČÍSLO! error - Vyskytuje se, když:
    • Dané pole je prázdné; nebo
    • Daná hodnota k je menší než 1 nebo větší než počet hodnot v daném poli.
  2. #HODNOTA! error - Vyskytuje se, pokud je dané k nečíselné.
  3. Pokud n je počet datových bodů v poli, SMALL (pole, 1) se rovná nejmenší hodnotě a SMALL (pole, n) se rovná největší hodnotě.
  4. Někdy funkce SMALL vrátí nesprávnou hodnotu nebo vrátí # ČÍSLO! chyba, i když je dodaná hodnota k mezi 1 a počtem hodnot v zadaném poli. K tomu dojde, když poskytneme textové hodnoty nebo textové reprezentace čísel v dodaném poli. Funkce ignoruje textové hodnoty. Tento problém proto může nastat, pokud jsou hodnoty v zadaném poli textové reprezentace čísel, namísto skutečných hodnot. Tento problém můžeme vyřešit převedením všech hodnot pole na číselné hodnoty.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce funkcí Excel SMALL. Když si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte své finanční modelování. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Excel vzorce pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz Excel pro pokročilé
  • Pokročilé vzorce a funkce aplikace Excel Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou zásadní pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro Windows a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found