Replacement Cost (Real Estate) - Overview, How to Calculate

Replacement cost odkazuje na cenu, kterou by stálo nahradit stávající aktivum podobným aktivem za aktuální tržní cenu. Dotyčným aktivem může být nemovitost, investiční zajištění nebo pohledávka. Účty Pohledávky Účty (AR) představují úvěrový prodej podniku, který ještě není plně splacen jeho zákazníky, což je v rozvaze aktuální aktivum. Společnosti umožňují svým klientům platit v rozumném, prodlouženém časovém období, pokud jsou dohodnuty podmínky. .

Náklady na výměnu

Pokud například budova trpí škodou způsobenou požárem nebo teroristickou činností, náklady na výměnu aktiva by odkazovaly na předpoškozený stav aktiva. Skutečná reprodukční cena se může změnit, protože nové aktivum by vznikly jiné náklady než původní aktivum. Náklady na výměnu však nemusí být duplikátem původního aktiva a musí sloužit ke stejnému účelu jako původní aktivum.

Rychlé shrnutí

  • Substituční cena je cena, kterou by jednotlivec nebo účetní jednotka vynaložila na nahrazení aktiva podobným aktivem za současné tržní ceny.
  • U poškozeného aktiva zohledňuje reprodukční cena daného aktiva stav před poškozením aktiva.
  • Náklady na výměnu jsou v pojistných smlouvách majitelů domů běžné k pokrytí majetku poškozeného nebo zničeného při katastrofě, například při zemětřesení, povodni nebo požáru.

Jak určit náklady na náhradu budovy?

Proces stanovení vhodného odhadu nákladů na výměnu budovy je složitý a vyžaduje kvalifikovaný odhad různých dat a znalostí stavby. Při rozhodování o budově, která má být nahrazena, a nákladech, které mají vzniknout, podniky používají čistou současnou hodnotu (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) je hodnota všech budoucích peněžních toků (kladných i záporných) ) po celou dobu životnosti diskontované do současnosti. Analýza NPV je formou vlastního ocenění a používá se značně napříč financemi a účetnictvím pro stanovení hodnoty podniku, zabezpečení investic,. Metoda NPV se používá k analýze přílivu a odtoku hotovosti za účelem rozhodnutí o nákupu. Využívá diskontní sazbu Diskontní sazba V podnikových financích je diskontní sazba míra návratnosti použitá k diskontování budoucích peněžních toků zpět na jejich současnou hodnotu. Tato sazba je často váženou průměrnou kapitálovou cenou společnosti (WACC), požadovanou návratností nebo překážkovou sazbou, kterou investoři očekávají v poměru k riziku investice. odhadnout minimální míru návratnosti aktiva.

Před rozhodnutím o koupi musí společnost analyzovat jak peněžní odtok aktiva, tak přílivy generované aktivem. Peněžní toky jsou upraveny na jejich současné hodnoty pomocí diskontní sazby, aby byly aktuální. O konečném rozhodnutí informuje rozdíl mezi současnou hodnotou přílivu a odlivu hotovosti.

Pokud je rozdíl kladný, znamená to, že aktivum je ziskové a společnost může pokračovat v nákupu. Pokud je však rozdíl záporný, znamená to, že hodnota odtoku převyšuje příliv, a společnost by neměla pokračovat v nákupu.

Jak vypočítat náklady na výměnu

Účtování o odpisech

Při určování reprodukční ceny aktiva musí podnik účtovat o svých odpisech, aby náklady po celou dobu jeho životnosti mohl vynaložit. Chcete-li vydělat na nákupu aktiva, náklady na nové aktivum se zaúčtují na účet aktiva a účet se odepisuje po dobu životnosti aktiva.

Odpisy odpovídají nákladům na užívání aktiva během jeho životnosti a výnosům, které generoval. Podniky mohou použít metodu odpisování lineárním odpisem Rovné odpisování lineárním odpisem je nejčastěji používanou a nejjednodušší metodou alokace odpisů aktiva. Při lineární metodě se roční náklady na odpisy rovnají nákladům na aktivum minus zůstatková hodnota děleno životností (# let). Tato příručka obsahuje příklady, vzorce, vysvětlení nebo metodu zrychleného odpisování Zrychlené odepisování Zrychlený způsob odpisování je metoda odpisování, při které aktivum ztrácí účetní hodnotu rychlejším (zrychleným) způsobem, než je tomu u tradičních metod odepisování, jako je přímý odpis -line metoda. Při použití zrychleného odpisování čelí aktivum v předchozích letech větším odpočtům jeho hodnoty. Metoda rovnoměrného odpisování rozděluje náklady na aktivum po dobu jeho životnosti, aby se získaly roční náklady na odpisy, zatímco metoda zrychleného odepisování rozpozná více nákladů na odpisy v prvních letech a méně v pozdějších letech.

Tržní hodnota vs. náklady na výměnu

Tržní hodnota a reprodukční cena jsou oba odlišné koncepty, které se používají k odhadu hodnoty nemovitosti. Tržní hodnota je cena, kterou nemovitost získá na volném trhu mezi dvěma stranami, tj. Kupujícím a prodávajícím, kteří jsou oba obeznámeni s dynamikou trhu s nemovitostmi.

Při odhadu tržní hodnoty nemovitosti zahrnují strany hodnotu pozemků a hodnotu pozemkových vylepšení pozemků sníženou o naběhlé odpisy. Tržní hodnota nemovitosti je ovlivněna několika faktory, jako je poloha, kriminalita, blízkost sociálních zařízení atd.

Na druhé straně reprodukční náklady zahrnují odhadované náklady na stavbu budovy, která je obdobou budovy hodnocené v aktuálních cenách. Metoda zohledňuje ceny materiálů, práce a zvláštní poplatky v době ocenění.

Při výměně budovy se používají současné stavební návrhy a standardy, stejně jako moderní metody, které se mohou lišit od ceny oceňované budovy. Nezahrnuje další náklady, jako jsou demolice, odstraňování úlomků, prémie za materiál, dostupnost místa atd.

Náklady na náhradu v pojistných politikách

Náklady na náhradu jsou zahrnuty jako součást pojistné smlouvy majitele domu k pokrytí škod způsobených na majetku pojištěnce. Pojistníci se musí ujistit, že definice pojištěného majetku je jasná. Je to proto, že pojišťovna se zavazuje zaplatit pojistníkovi náklady na výměnu krytých aktiv, pokud budou zničena, odcizena nebo poškozena.

Většina pojistných smluv obsahuje v pojistné smlouvě doložku, která stanoví, že ztracené aktivum (aktiva) musí být vyměněno nebo opraveno, než bude moci uhradit náklady na výměnu. Pojistitelé to dělají proto, aby se vyhnuli nadměrnému pojištění, kde se pojištěný účastní morálního hazardu Morální hazard Morální hazard se týká situace, která nastane, když má jedinec šanci využít výhody obchodu nebo situace s vědomím, že všechna rizika a jako je žhářství, na nepravdivé tvrzení a zisk ze ztráty.

Kvůli neustálému kolísání nákladů na práci a materiál by měli pojištěné strany pravidelně kontrolovat zásady svého majitele domu, aby se ujistil, že náklady na výměnu jsou dostatečné k jejich pokrytí před ztrátou v případě katastrofy.

Pokud je pojistník nedostatečně pojištěn, tj. Pojistné krytí je nedostatečné k pokrytí nákladů na náhradu aktiv poškozených při kvalifikované katastrofě, může být od nich požadováno, aby za nepojištěná aktiva vynaložily obrovské přímé náklady.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Běžný příjem (nemovitost) Běžný příjem (investice do nemovitostí) Běžný příjem je investiční strategie, která investorům umožňuje konzistentní nadprůměrné výplaty. Nejběžnější aktuální zaměřený na příjmy
  • Metody odpisování Metody odpisování Mezi nejběžnější typy metod odpisování patří lineární, dvojitě klesající zůstatek, jednotky výroby a součet let číslic. Existují různé vzorce pro výpočet odpisů aktiva. Odpisy se používají v účetnictví k alokaci nákladů na hmotný majetek po dobu jeho životnosti.
  • Analýza nákladů životního cyklu Analýza nákladů životního cyklu Analýza nákladů životního cyklu (LCCA) je přístup používaný k posouzení celkových nákladů na vlastnictví zařízení nebo na provoz projektu. LCCA bere v úvahu všechny náklady spojené se získáním, vlastnictvím a prodejem investice.
  • Finanční modelování nemovitostí Finanční modelování nemovitostí

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found