Obchodní obchodování - přehled, jak to funguje a příklad

Obchodování s praním - označované také jako zpáteční obchodování - je nezákonná praxe, kdy investoři kupují a prodávají stejné finanční nástroje Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně společnost. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. zároveň za účelem manipulace s trhem. Tato praxe může nepřirozeně zvýšit objem obchodování, aby se zabezpečení objevilo, jako by bylo více žádoucí, než ve skutečnosti je. Lze také udělat, abychom zprostředkovatelům poskytli provizní poplatky za kompenzaci cenných papírů, které nemohou přímo vypořádat.

Wash obchodování

Jak funguje Wash Trading

Aby mohl investor provést promývací obchod, zadá pro cenný papír prodejní i nákupní objednávku. Investor v podstatě prodává cenný papír sám sobě, což je v podstatě forma obchodování zasvěcených osob Insider Trading Insider obchodování označuje praxi nákupu nebo prodeje cenných papírů veřejně obchodovatelné společnosti, zatímco má k dispozici podstatné informace, které jsou.

V nejširším slova smyslu je obchodování zasvěcených osob nákup a prodej cenných papírů, o kterých má jednotlivec více znalostí než široká veřejnost. Protože investor nakupuje a prodává sám sobě, má o obchodu největší znalosti.

Příklad promývacího obchodu

Řekněme například, že investor vlastní 50 akcií společnosti ABC a akcie prodá 1. ledna se ztrátou 2 000 $. Investor poté 22. ledna koupí 50 akcií ve stejné společnosti a následně získá zisk 4 000 $. K obchodu s praním ještě technicky nedošlo. Skutečný umývací obchod je spuštěn, když se investor snaží uplatnit odpočet daně za svou původní ztrátu 2 000 USD.

Pokud bude mít odpočet, investor vyrovná své daně splatné z jeho zisku 4 000 $. Znamená to, že ze svých příjmů platí méně daní, a to navzdory skutečnosti, že v konečném důsledku stále vlastní stejné množství akcií jako předtím. US Internal Revenue Service (IRS) však zdaňuje investora z plného zisku 4 000 $ z pozdější transakce, protože nákup proběhl v rámci 30denního okna. Skutečné okno prodeje mytí je 61 dní - 30 dní před prodejem, 30 dní po prodeji a den samotného prodeje.

Právní aspekt obchodování s praním

Nějaká diskuse stále obklopuje nákup a prodej cenných papírů mezi několika makléři. Je například legální, když jeden makléř prodá cenný papír jinému makléři? Většina článků v oblasti financí Finance Finance Finance Články jsou koncipovány jako samostudijní průvodci, díky nimž se můžete naučit důležité finanční koncepty online vlastním tempem. Procházejte stovky článků! „Obchodování a daňový průmysl doporučují, aby se této praxi vyhýbali, protože pokud nic jiného, ​​mohla by spadat do kategorie obchodování zasvěcených osob.

Nákup a prodej není nutné provádět okamžitě. To je místo, kde se mnoho investorů a makléřů dostává do problémů. Pokud se nákup a prodej uskuteční do 30 dnů, mohlo by se to považovat za obchodování s praním.

Jak se vyhnout obchodu s praním

Je možné, že investoři a makléři nechtěně provedou umývací obchody. Je důležité, aby se tito jedinci chytili dříve, než zahájí praní. Přichází, když jsou uznány daňové ztráty. Stává se to, když investor zlikviduje investici se ztrátou a poté koupí stejnou nebo téměř identickou investici do 30 dnů od prodeje, ať už před nebo po.

Obchodování s praním je vysoce nelegální; pro investora je však poměrně snadné nechtěně spadnout do pasti na prodej praní, až přijde čas na rozpoznání ztrát. Z tohoto důvodu musí investoři věnovat zvláštní pozornost nákupu a prodeji cenných papírů, aby se vyhnuli nedovolenému obchodování.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Obchodník s pozicí Obchodník s pozicí Obchodník s pozicí je typ obchodníka, který drží pozici v aktivu po dlouhou dobu. Doba držení se může lišit od několika týdnů do let. Obchodník s pozicí je obecně méně znepokojen krátkodobými faktory cen aktiv a tržními korekcemi, které
  • Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 byl prvním významným federálním zákonem o cenných papírech přijatým po krachu akciového trhu v roce 1929. Zákon je také označován jako zákon o cenných papírech, zákon o cenných papírech nebo zákon z roku 1933. . Byl přijat 27. května 1933 během Velké hospodářské krize. ... zákon byl zaměřen na nápravu některých provinění
  • Načasování obchodní objednávky Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétní obchodní objednávky. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found