Povinnost poskytování dávek (VBO) - přehled, předpisy, příklad

Pojem závazek z požitků se používá k označení pojistně-matematické současné hodnoty penzijního plánu. Dotyčný důchodový nebo penzijní plán je ten, který si vydělají zaměstnanci, a lze jej také běžně použít jako jedno z opatření odpovědnosti společnosti za penzijní připojištění.

Zavázaná povinnost využívat výhody

souhrn

  • Pojem závazek z vázaných požitků (VBO) se používá k označení pojistně-matematické současné hodnoty penzijního plánu.
  • VBO kryje pouze částku, na kterou má zaměstnanec nárok, bez ohledu na to, zda se nadále účastní penzijního plánu společnosti.
  • Pro plánování důchodů se používají tři přístupy, a to povinnost kumulovaných dávek, povinnost plánovaných dávek a povinnost vázaných dávek.

Měření důchodových povinností

Podle Rady pro finanční účetní standardy (FASB) může společnost měřit své finanční závazky týkající se plánování důchodů pomocí jednoho ze tří přístupů. Přístupy zahrnují Kumulovaná povinnost vyplácet výhody (ABO) a Povinnost projektovaných výhod (PBO), kromě VBO. Při zveřejňování finančních podmínek penzijního fondu na konci roku je třeba dodržovat tyto standardy. Penzijní fond Penzijní fond je fond, který akumuluje kapitál, který se vyplácí jako důchod pro zaměstnance, když odejdou do důchodu na konci své kariéry. a provedení plánů v něm obsažených. Je požadováno od všech společností podle FASB Statement of Financial Accounting Standards No. 87.

ABO představuje závazek penzijního plánu společnosti kdykoli. Jde o přibližný odhad, který se počítá tak, že nebere v úvahu žádné budoucí zvýšení platu. Předpokládá tedy, že plán bude okamžitě ukončen.

PBO na druhé straně zohledňuje všechny nároky na důchod, na které může mít zaměstnanec nárok. To znamená, že projekce zohledňuje také budoucí zvýšení platů. Poskytuje tak pojistněmatematické měření finančních prostředků, které společnost v současné době potřebuje ke splnění budoucích závazků souvisejících s penzijním plánem zaměstnanců.

VBO je pouze částí celkového závazku kumulovaných požitků, který může mít zaměstnanec nárok. Pokrývá pouze částku, na kterou má zaměstnanec nárok, bez ohledu na to, zda se nadále účastní penzijního plánu společnosti či nikoli. Představuje tedy pouze tu část výhody, která je poskytována.

Platná nařízení

Podle zákona o důchodových příjmech zaměstnanců (ERISA), který vstoupil v platnost v roce 1974, se od společností vyžaduje, aby přiznávaly výhody jedním ze dvou způsobů. Podle prvního přístupu mají být důchodové dávky plně přiznány do pěti let.

Alternativně může společnost po dobu až tří let poskytování služeb získat 20% z celkové výhody. Poté musí získat 20% ročně až do ukončení sedmi let služby. To znamená, že zaměstnanec je plně zapojen do programu.

Minimální nároky jsou obvykle stanoveny na pět let. Vzhledem k této skutečnosti lze předpokládat, že u většiny penzijních plánů téměř nebude rozdíl v hodnotách ABO a VBO. V situacích, kdy jsou hodnoty těchto dvou položek téměř stejné, je společnostem povoleno ve své účetní závěrce uvádět pouze hodnotu ABO. Tři účetní závěrky Tři účetní závěrky jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě. Společnost zde může uvést, že hodnoty VBO a ABO se podstatně neliší.

Příklad závazku vázaného nároku

Vezměme si situaci, kdy zaměstnavatel nabízí roční příspěvek na dolary za dolar až 5% na penzijní účet zaměstnance, X. Během svého působení ve společnosti přispívá X celých 5%, ale odchází po pouhých dvou let. Celkový zůstatek na účtu v době ukončení pracovního poměru je 10 000 USD. (5 000 USD přispělo X a 5 000 USD přispělo zaměstnavatel).

Za předpokladu, že plán X je založen na pětiletém odstupňovaném plánu, což znamená, že obdrží 20% vlastnictví ročně a 100% vlastnictví až po pěti letech.

Po dvou letech budou mít výhody X pouze 40%, což znamená, že ze svého příspěvku ve výši 5 000 USD mohou získat pouze 2 000 USD. Aby získali zbývajících 3 000 $, budou si muset počkat další tři roky. Zde má smysl, aby X opustil společnost, vzhledem k tomu, že kompromis z hlediska času je příliš významný.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Cliff Vesting Cliff Vesting Cliff Vesting je proces, kdy zaměstnanci mají nárok na plné výhody z kvalifikovaných penzijních plánů jejich společnosti k danému datu
  • Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) odkazuje na plán zaměstnaneckých výhod, který dává zaměstnancům vlastnický podíl ve společnosti. Zaměstnavatel alokuje procento akcií společnosti každému způsobilému zaměstnanci bez jakýchkoli poplatků předem. Rozdělení akcií může vycházet z platové stupnice zaměstnance, podmínek
  • Nevolitelný příspěvek Nevolitelný příspěvek Nevolitelný příspěvek je plně vázaná platba od zaměstnavatele do důchodového plánu sponzorovaného zaměstnanci, bez ohledu na to, zda zaměstnanec
  • Variabilní dávkový plán Variabilní dávkový plán Variabilní dávkový plán je druh penzijního plánu, kde výplata, na kterou má příjemce nárok, podléhá změnám podle výkonu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found