Pouze pro administrativní služby (ASO) - přehled, typy, příklad

Administrative Services Only (ASO) je plán poskytovaný ke správě zdravotních tvrzení zaměstnanců. ASO zahrnuje najímání externího poskytovatele služeb, který se nazývá administrátoři třetích stran, aby zvládl správu zdravotních výhod, které si společnost financuje sama.

Pouze administrativní služby

Samofinancovaný plán ASO přenáší finanční riziko na zaměstnavatele. V tradičním plánu skupinového pojištění je přímým rizikem pojišťovací společnost Life and Health Insurance Insurance Pojišťovny Life and Health (L&H) jsou společnosti poskytující krytí rizika ztráty života a léčebných výloh vzniklých v důsledku nemoci nebo úrazu. Zákazník - kupující pojistné smlouvy - platí pojistné za krytí. . Ať tak či onak, zaměstnanci a zaměstnavatelé stále sdílejí náklady na výhody. Nakonec však nedostatek řeší zaměstnavatel.

souhrn

  • Společnosti využívají plány pouze pro administrativní služby (ASO) k samofinancování zdravotních tvrzení.
  • Zaměstnavatelé mají větší flexibilitu při výběru platebního plánu se správcem třetí strany.
  • Pojištění stop-loss je k dispozici k pokrytí nepředvídatelných, neobvyklých nákladů. Pomůže to, když jsou náklady vyšší, než jaké zaměstnavatelé dokážou zvládnout.

Typy ASO

1. Placené plány

Placené plány, které platí zaměstnavatel, se každý měsíc liší. Skutečné částky k výplatě určují nároky zaměstnanců. Je to nejméně předvídatelná nabídka nákladů pro zaměstnavatele.

2. Rozpočtové plány

Rozpočtové náklady plánu zůstávají stejné za měsíc. Jsou stanoveny na základě historie pohledávek z předchozího roku. Je to nejpředvídatelnější přístup pro zaměstnavatele. Přístup plánovaný podle rozpočtu také vytvoří přebytek nebo schodek, který se obvykle každoročně vyrovnává.

Příklad ASO

Underground Inc. provozuje velký důl s více než 500 zaměstnanci. Společnost dohlíží na mechanismus samofinancování zdravotních a pojistných výhod zaměstnanců. Přebírá riziko zajištění toho, aby zaměstnanci vypláceli nároky na dávky.

Underground Inc. si brzy uvědomí, že při správě pohledávek potřebují pomoc zvenčí. Oslovují společnost Northern Insurance Co. (NIC), aby poskytli administrativní podporu. Underground Inc. a NIC poté uzavřou smlouvu pouze pro administrativní služby.

NIC účtuje paušální poplatek Poplatek za službu Poplatek za službu, nazývaný také poplatek za službu, se vztahuje na poplatek vybíraný k zaplacení služeb, které se vztahují k kupovanému produktu nebo službě. za službu, jakož i na procentech založených na celkové výši pohledávek. Výplatu pohledávek provádí NIC a naopak je hrazena společností Underground Inc.

Kromě toho musí existovat omezení nebo omezení takového rizika pro Underground Inc. Ve svůj prospěch poskytuje NIC také pojištění stop-loss Agregované pojištění Stop-Loss Agregované pojištění stop-loss je druh pojištění, které chrání pojištěného, ​​pokud celkový počet pohledávek v rámci konkrétní odpočitatelné položky v jejich pojistné smlouvě. Pojištění pomáhá stanovit strop pro nároky. Cokoli výše se přesune na pojišťovnu; tedy zmírnění zátěže společnosti Underground Inc.

Pouze tradiční správce vs. administrativní služby

Tradiční správce pojištěníPouze administrativní služby
Pojišťovna spravuje nároky zaměstnanců. Je součástí dohody o sjednaném zdravotním a pojistném.Pojišťovna nabízí pouze placenou administrativní podporu a nepřebírá finanční odpovědnost za zdravotní a pojistná plnění.
Pojistné se posuzuje každoročně, což pro některé zaměstnavatele představuje reaktivní přístup.ASO umožňuje zaměstnavatelům být si vědomi rostoucích nákladů na cestách. Umožňuje jim řešit jakékoli potenciální zneužití výhod.
Pojistná rezerva se zvyšuje, když jsou výdaje z předchozího roku vyšší, než se očekávalo. Jakékoli snížení výdajů nesnižuje pojistné ve stejné míře pro zaměstnavatele.Když skutečné náklady překonají rozpočet z loňského roku, deficit přechází na zaměstnavatele. Pokud jsou skutečné náklady nižší než rozpočet, stává se přebytkem. Stává se tak přímým přínosem pro zaměstnavatele.
Zaměstnavatelé a zaměstnanci sdílejí náklady.Stejné jako tradiční.
Přilepená k jednomu pojišťovacímu dopravci. Pro malé a střední podniky je obtížné vyjednávat nebo odejít.Správci třetích stran si mohou vybrat z různých nabídek pojištění.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti (P&C) jsou společnosti, které poskytují krytí aktiv (např. Dům, auto atd.) A také pojištění odpovědnosti za úrazy, zranění a škody na jiných osobách nebo jejich majetku.
  • Časová hodnota peněz Časová hodnota peněz Časová hodnota peněz je základní finanční koncept, který tvrdí, že peníze v současnosti mají větší hodnotu než stejnou částku peněz, kterou je třeba v budoucnu obdržet. To je pravda, protože peníze, které právě teď máte, lze investovat a získat návratnost, čímž v budoucnu vytvoříte větší částku peněz. (Také s budoucností
  • Cliff Vesting Cliff Vesting Cliff Vesting je proces, kdy zaměstnanci mají nárok na plné výhody z kvalifikovaných penzijních plánů jejich společnosti k danému datu
  • Variabilní dávkový plán Variabilní dávkový plán Variabilní dávkový plán je druh penzijního plánu, kde výplata, na kterou má příjemce nárok, podléhá změnám podle výkonu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found