Simulace Monte Carlo - Zjistěte, jak spustit simulace v oblasti financí

Simulace Monte Carlo je statistická metoda používaná ve finančním modelování Co je to finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. kde pravděpodobnost různých výsledků v problému nelze jednoduše vyřešit kvůli interferenci náhodné proměnné Nezávislá proměnná Nezávislá proměnná je vstup, předpoklad nebo ovladač, který se mění za účelem posouzení jejího dopadu na závislou proměnnou ( výsledek). . Pro dosažení číselných výsledků se simulace spoléhá na opakování náhodných vzorků. Lze jej použít k pochopení vlivu nejistoty a náhodnosti v předpovědních modelech. Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. .

Simulace Monte Carlo

Simulace Monte Carlo byla poprvé vyvinuta Stanislawem Ulamem ve 40. letech 20. století. Ulam byl matematik, který pracoval na projektu Manhattan. Zpočátku byla metoda odvozena k vyřešení problému stanovení průměrné vzdálenosti, kterou by neutrony prošly různými materiály. Tato metoda byla pojmenována po kasinu Monte Carlo v Monaku, protože náhodnost výsledků, které jsou pro hry jako ruleta nebo kostky zásadní, je pro simulace Monte Carlo zásadní.

Simulaci Monte Carlo lze v podstatě použít téměř v jakémkoli pravděpodobnostním problému. To vysvětluje, proč jej lze použít v různých oblastech, včetně statistik, financí, strojírenství a vědy.

Teorie simulace Monte Carlo

Hlavní myšlenky simulace Monte Carlo jsou opakované náhodné vzorkování vstupů náhodné proměnné a agregace výsledků. Proměnné s pravděpodobnostní povahou je přiřazena náhodná hodnota. Model se poté vypočítá na základě náhodné hodnoty. Výsledek modelu se zaznamená a proces se opakuje. Obvykle se proces opakuje stokrát nebo tisíckrát. Po dokončení simulace lze výsledky průměrovat, aby se určila odhadovaná hodnota.

Aplikace ve financích

Simulace Monte Carlo nabízí četné aplikace v oblasti financí. Mezi nejběžnější aplikace modelu ve financích patří:

Ocenění opcí

Simulace Monto Carlo se běžně používá při stanovení ceny akciových opcí. Ceny podkladové akcie Sklad Co je akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. jsou simulovány pro každou možnou cenovou cestu a pro každou cestu jsou určeny výplaty opcí. Výplaty jsou poté zprůměrovány a diskontovány k dnešnímu dni, což poskytuje aktuální hodnotu opce. Zatímco simulace Monte Carlo funguje skvěle pro možnosti v evropském stylu, je těžší použít tento model na hodnotu amerických možností.

Ocenění portfolia

Faktory ovlivňující hodnotu portfolií se simulují a vypočítá se hodnota portfolia. Poté je určena průměrná hodnota všech simulovaných portfolií a je sledována hodnota portfolia.

Simulační graf Monte Carlo

Oceňování nástrojů s pevným výnosem a úrokových derivátů

Hlavním zdrojem nejistoty pro nástroje s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem jsou typem dluhového nástroje, který poskytuje výnosy ve formě pravidelných nebo pevných úrokových plateb a splácení úrokových derivátů a úrokových derivátů je krátká sazba. Krátká sazba se několikrát simuluje a pro každou simulovanou sazbu se stanoví cena dluhopisu nebo derivátu. Poté se získané sazby zprůměrují a pomocí této sazby se určí aktuální hodnota dluhopisu.

Financování projektu a analýza reálných možností: Simulace Monte Carlo umožňuje finančním analytikům konstruovat stochastické modely k posouzení čisté současné hodnoty projektu (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) je hodnota všech budoucích peněžních toků (kladných a negativní) po celou dobu životnosti diskontované do současnosti. Analýza NPV je formou vlastního ocenění a používá se značně napříč financemi a účetnictvím pro stanovení hodnoty podniku, zabezpečení investic,.

Finanční modelování

Při provádění analýzy citlivosti Co je to analýza citlivosti? Analýza citlivosti je nástroj používaný ve finančním modelování k analýze toho, jak různé hodnoty pro sadu nezávislých proměnných ovlivňují závislou proměnnou ve finančním modelování, což lze provést pomocí Monte Carlo Simulation v aplikaci Excel. Analýza se provádí za účelem testování dopadu na čistou současnou hodnotu (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) je hodnota všech budoucích peněžních toků (kladných i záporných) po celou dobu životnosti diskontované na přítomnost. Analýza čistých současných hodnot je formou vlastního ocenění a používá se v širokém rozsahu v oblasti financí a účetnictví k určování hodnoty podniku, zabezpečení investic, podniku, protože se mění základní předpoklady a proměnné.

analýza Monte Carlo ve finančním modelování

Obrázek: Kurz analýzy citlivosti financí

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Vzor hlavy a ramen Vzor hlavy a ramen - technická analýza Hlava a ramena jsou vzorem běžně se vyskytujícím v obchodních grafech. Vzor hlavy a ramen je predikční tvorba grafu, která obvykle naznačuje obrácení trendu, kdy trh dělá posun od býčího k medvědímu, nebo naopak.
  • McClellan oscilátor McClellan oscilátor - technická analýza McClellan oscilátor je typ hybného oscilátoru. McClellanův oscilátor se počítá pomocí exponenciálních klouzavých průměrů a je navržen tak, aby spíše naznačoval sílu nebo slabost cenového pohybu než jeho směr.
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • Trojúhelníkové vzory - technická analýza Trojúhelníkové vzory - technická analýza Trojúhelníkové vzory jsou běžné grafové vzory, které by každý obchodník měl vědět. Vzory trojúhelníků jsou důležité, protože pomáhají naznačovat pokračování býčího nebo medvědího trhu. Mohou také pomoci obchodníkovi při zjišťování obrácení trhu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found