Crowdfunding soukromého kapitálu - přehled, jak to funguje, online platformy

Skupinové financování soukromého kapitálu odkazuje na praxi generování financování prodejem cenných papírů, jako jsou akcie, dluhy a směnitelné směnky. Jedná se o nový a stále oblíbenější způsob pro podnikatele. Podnikatel Podnikatel je osoba, která začíná, navrhuje, zahajuje a provozuje nový podnik. Místo toho, abyste byli zaměstnanci a podřízeni nadřízenému, společnostem v počátečním stadiu nebo malým podnikům, abyste získali financování. V crowdfundingu soukromého kapitálu investor zajišťuje kapitálový podíl nebo částečné vlastnictví v podnikání.

Crowdfunding soukromého kapitálu

Souhrn:

  • Skupinové financování soukromého kapitálu odkazuje na praxi generování financování prodejem cenných papírů, jako jsou akcie, dluhy a směnitelné směnky.
  • Soukromé kapitálové crowdfunding je podobné kampaním prováděným prostřednictvím aplikací, jako je Kickstarter, protože veškeré financování je získáváno prostřednictvím online platforem.
  • Na trhu existuje řada soukromých kapitálových crowdfundingových platforem; SeedInvest, Localstake a StartEngine jsou tři z nejpoužívanějších platforem.

Jak funguje crowdfunding soukromého kapitálu?

Crowdfunding soukromého kapitálu - obvykle označovaný jednoduše jako kapitálový crowdfunding - je proces získávání kapitálu od investorů prodejem cenných papírů, jako jsou:

  • Konvertibilní poznámky
  • Podíly na výnosech
  • Dluhový a podřízený dluh Abychom porozuměli nadřízenému a podřízenému dluhu, musíme nejprve zkontrolovat kapitálový zásobník. Zásoba kapitálu řadí prioritu různých zdrojů financování. Podřízený a podřízený dluh se vztahují k jejich postavení v kapitálovém zásobníku společnosti. V případě likvidace je nejdříve splacen seniorní dluh

Cenné papíry musí pocházet od soukromé společnosti - takové, která není na žádné burze cenných papírů New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82% S&P 500, stejně jako 70 největších společností na světě. Jedná se o veřejně obchodovatelnou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej - aby mohla být považována za crowdfunding soukromého kapitálu.

Financování soukromého kapitálu bylo původně vyhrazeno pouze kvalifikovaným investorům. Kvalifikovaní investoři byli jednotlivci s významným množstvím kapitálu; museli investovat velké částky kapitálu do soukromých společností.

Dnes se však investoři mohou do hry dostat investováním malých částek (obvykle kolem 1 000 $; výše se však liší podle společnosti a výběru investičních možností). Některé weby crowdfundingu soukromého kapitálu nabízejí investorům příležitost investovat již od 50 do 100 USD.

Online získávání kapitálu

Zvyšování kapitálu soukromého kapitálu prostřednictvím crowdfundingu je výhodné, protože vše probíhá online. Jakmile podnikatel nebo investor zveřejní nabídku, může kdokoli online investovat. Podobně jako kampaně na webech, jako je Kickstarter, potenciální investoři přejdou na web portálu financování. Tam si mohou prohlédnout všechny investiční možnosti kapitálového crowdfundingu. Rozhodnou se, kam chtějí své peníze investovat, a své investice odevzdají.

V procesu existují pouze dvě omezení. Za prvé, všichni investoři musí být starší 18 let. Existuje také limit, kolik může každý investor investovat. Částka vychází z čistého jmění a příjmu jednotlivce.

Nejlepší platformy crowdfundingu soukromého kapitálu

Pro crowdfunding akcií je k dispozici několik platforem. Tři platformy, které trvale zůstávají v horní části seznamu, jsou následující:

1. SeedInvest

SeedInvest založili Ryan Feit a James Han v roce 2012 poté, co viděli, že jejich spolužáci z Whartonu se snaží získat kapitál pro své startupy. V procesu vytváření SeedInvest Feit a Han bojovali za změnu zákonů o cenných papírech, což podnikatelům usnadnilo získávání kapitálu pro sebe online. Pomohli při přijímání zákona o pracovních příležitostech.

Společnost nyní tvoří tým více než 20 lidí, který pomáhá více než 150 společnostem získávat kapitál se základnou přibližně 250 000 investorů. SeedInvest byla první platformou otevřenou investorům, kteří nejsou považováni za jednotlivce s vysokým čistým jměním (HNWI). Správa soukromého bohatství Správa soukromého majetku je investiční praktika, která zahrnuje finanční plánování, správu daní, ochranu aktiv a další finanční služby pro jednotlivce s vysokým čistým jměním. (HNWI) nebo akreditovaní investoři. Správci soukromého majetku vytvářejí úzké pracovní vztahy s bohatými klienty, aby pomohli vybudovat portfolio, které splňuje finanční cíle klienta. .

2. Místní podíl

Localstake založili Ryan Flynn a Brandon Smith. Flynn pracoval v investičním bankovnictví a Smith byl investičním manažerem před tím, než se dva spárovali, aby založili společnost, kteří chtěli podporovat místní podniky jiným způsobem. Localstake byl založen na pěti klíčových principech:

  • Každý by měl mít možnost investovat do soukromých společností.
  • Investoři by měli investovat do oblasti, kterou dobře znají: do své vlastní komunity.
  • Výzkum a rozhodování prováděné ve spolupráci zvyšují informovanost investorů.
  • Zvyšování kapitálu by mělo být prováděno efektivně a levně.
  • Malé podniky mohou významně těžit z investic místních investorů.

3. StartEngine

StartEngine byl založen na předpokladu, že pomáhá investorům získat přístup k začínajícím podnikům a malým podnikům, což umožňuje investorům všech typů podporovat kampaně, v které věří. Investoři mohou zkoumat a učit se o investičních příležitostech, podpoře zástavy a výhodách, jaké společnosti těží. V čele platformy stojí Howard Marks, spoluzakladatel společnosti Activision a předseda společnosti Activision Studios.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Mezaninové fondy Mezaninové fondy Mezaninový fond je skupina kapitálu, který investuje do mezaninového financování za účelem akvizic, růstu, rekapitalizace nebo odkupu za správu / pákový efekt. V kapitálové struktuře společnosti je mezaninové financování hybridem mezi vlastním kapitálem a dluhem. Mezaninové financování má nejčastěji formu preferovaných akcií nebo podřízeného a nezajištěného dluhu.
  • Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, Angel / Seed Investors Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, Angel / Seed Investors Porovnejte soukromý kapitál vs rizikový kapitál proti Angel a seed investorům z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení. Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů
  • Financování zárodků Financování zárodků Financování zárodků (také známé jako počáteční kapitál, počáteční kapitál nebo počáteční financování) je nejranější fází procesu získávání kapitálu startupu. Počáteční financování je druh kapitálového financování. Jinými slovy, investoři zavazují svůj kapitál výměnou za majetkový podíl ve společnosti.
  • Metriky ocenění při spuštění Metriky hodnocení při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found