Absolutní návratnost - přehled, jak vypočítat, funkce

Absolutní výnos lze definovat jako výnos, tj. Absolutní zisk nebo ztrátu, kterou investice vygeneruje za určité časové období. Zisk nebo ztráta se vyjadřuje jako procento z celkové investice.

Jak se počítá absolutní návratnost?

Absolutní návratnost se počítá takto:

Absolutní návrat

Řekněme například, že investor investoval do nemovitostí za 85 000 $. O dva roky později se prodejní hodnota nemovitosti zvýšila na 105 000 $. Použití výše uvedeného vzorce na investici:

Ukázkový výpočet

Zde investor dosáhl absolutního výnosu ve výši 23.53% na pozemku.

Strategie absolutních návratů - funkce

1. Pozitivní výnosy

Strategie absolutních výnosů má za cíl generovat pozitivní výnosy za každou cenu, bez ohledu na to, zda kapitálové trhy Kapitálové trhy Kapitálové trhy jsou směnný systém, který převádí kapitál od investorů, kteří v současné době nepotřebují své prostředky, jednotlivcům a rostou nebo klesají. Primárním cílem investiční strategie je strukturování investičního portfolia.

2. Diverzifikace portfolia

Strategie absolutních výnosů je zaměřena na generování pozitivních výnosů za každou cenu. Obecně proto hostí diverzifikované portfolio se záměrem rozložit riziko a různé investiční možnosti generují návratnost různými způsoby po různá časová období.

3. Méně volatility

Vzhledem k tomu, že fondy s absolutním výnosem jsou soustředěny pouze na vytváření pozitivních výnosů a jsou diverzifikované ve své struktuře, je celkové riziko investic rozloženo do různých držených aktiv v portfoliu. To zase zajišťuje menší celkovou volatilitu Volatilita Volatilita je měřítkem míry fluktuací ceny cenného papíru v průběhu času. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru, aby mohli posoudit minulé variace cen v návratnosti.

4. Aktivně nastavitelný na pohyby na akciovém trhu

Fondy s absolutním výnosem jsou aktivně nastavitelné na pohyby na akciovém trhu. V podstatě to znamená, že když je akciový trh na ústupu nebo vykazuje negativní pohyby, sdílí negativní korelaci s fondy s absolutním výnosem. Podobně, když akciový trh roste nebo vykazuje pozitivní pohyby, sdílí vyšší korelaci s fondy s absolutním výnosem.

5. Nezávisle na referenčních hodnotách

Naproti tomu fondy s relativním výnosem jsou fondy s absolutním výnosem nezávislé na benchmarcích nebo tržních indexech. To znamená, že výnosy jsou v absolutních hodnotách a nikoli ve vztahu k, tj. Ve srovnání s referenčním výnosem nebo tržním indexem.

Absolutní výnosy vs relativní výnosy

Zatímco absolutní výnosy jsou výnosy, tj. absolutní zisk nebo ztráta, kterou investice generuje za určité časové období, relativní výnosy jsou výnosy, tj. relativní zisk nebo ztráta, které investice generuje relativně k, tj. ve srovnání s referenční hodnotou nebo tržním indexem.

Relativní výnosy jsou obecně považovány za populárnější než absolutní výnosy na trhu. Je to tak, že návratnost investic, pokud je hodnocena ve vztahu k uvedenému benchmarku nebo tržnímu indexu, odráží na zisku nebo ztrátě investora. Nicméně, absolutní výnosy jsou považovány za důležitý ukazatel toho, kolik investor v absolutních číslech vydělal nebo ztratil.

Zatímco se vypočítá rozdíl mezi aktuální tržní hodnotou a hodnotou nákupu (jako procento z celkové hodnoty investice) absolutní návratnost investice, relativní výnosy investice se vypočítají jako rozdíl mezi absolutním výnosem investice a srovnávacím indexem (index výkonnosti trhu) podobných investic na trhu.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Diverzifikace Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnění ztrát
  • Míra návratnosti Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce
  • Technický pokles Technický pokles Technický pokles je cenový pohyb cenného papíru směrem dolů, který je způsoben jinými faktory než zásadní změnou hodnoty cenného papíru. Síly
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found