Nejlepší 3 finanční kalkulačky - Najděte nejlepší finanční kalkulačky

Finanční kalkulačky jsou důležitou investicí pro každého, kdo potřebuje vykonávat konkrétní finanční funkce, které standardní kalkulačky nedokážou zvládnout. Pro kohokoli z finančního průmyslu Top Finance Courses Seznam 10 nejlepších kurzů financí, které by měli všichni studenti a profesionálové absolvovat. Pokud se chcete posunout po žebříčku nahoru nebo proniknout do odvětví, zde je seznam nejlepších finančních kurzů pro studenty a profesionály. Finanční kariéra vyžaduje znalosti o široké škále témat a dovedností, které pokrývají mnoho různých, výpočetních věcí, jako je cash flow Cash Flow Cash Flow (CF) je zvýšení nebo snížení množství peněz, které má podnik, instituce nebo jednotlivec. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. Existuje mnoho typů CF, hodnot, výdajů souvisejících s půjčkami a úroky - mimo jiné - se dosahují mnohem jednodušeji pomocí finanční kalkulačky.

Na trhu je dnes spousta finančních kalkulaček a většina z nich má značnou cenu. Výběr správné kalkulačky závisí hodně na tom, k čemu je třeba kalkulačku použít. Existují však tři finanční kalkulačky, které jasně vynikají nad ostatními.

Finanční kalkulačky

Profesionální finanční kalkulačka Texas Instruments BA II Plus

Texas Instruments BA II Plus trvale vyniká jako přední finanční kalkulačka díky široké škále funkcí, které může provádět. Existuje celá řada konkrétních finančních výpočtů, které kalkulačka provádí, včetně vnitřní míry návratnosti (IRR) Vnitřní míry návratnosti (IRR) Vnitřní míra návratnosti (IRR) je diskontní sazba, která činí čistou současnou hodnotu (NPV) projekt nula. Jinými slovy, jedná se o očekávanou složenou roční míru návratnosti, která se získá na projektu nebo investici. , čistá současná hodnota (NPV) a čistá budoucí hodnota (NFV), které pomáhají při analýze peněžních toků. Kalkulačka může uložit více než 30 měřících peněžních toků až do čtyř číslic.

Finanční kalkulačka TI je ideální pro investory, obchodníky, analytiky a účetní, kteří chtějí rychle a snadno určit výpočty amortizace a časové hodnoty peněz. Kalkulačka snižuje čas pro uživatele, což usnadňuje výpočty leasingů, půjček, hypoték a úspor. Produkuje také amortizační plány.

Mezi jinými funkcemi nabízí kalkulačka šest metod, které lze použít k výpočtu odpisů Odpisové metody Mezi nejběžnější typy odpisových metod patří lineární, dvojitě klesající zůstatek, jednotky výroby a součet let číslic. Existují různé vzorce pro výpočet odpisů aktiva. Odpisy se používají v účetnictví k alokaci nákladů na hmotný majetek po dobu jeho životnosti. . Další funkcí je přepočet úrokových sazeb, přičemž kalkulačka snadno převádí mezi ročními - nebo nominálními - a efektivními úrokovými sazbami.

Dalším důležitým důvodem, proč je kalkulačka TI BA II Plus na prvním místě seznamu, je skutečnost, že je akceptována pro několik odborných zkoušek. Při zkoušce, která umožňuje použití kalkulačky, vždy zkontrolujte, zda je kalkulačka, kterou používáte, jedním ze schválených strojů.

Z hlediska jednoduché estetiky, pohodlí a funkčnosti je tato kalkulačka dodávána s ochranným pouzdrem a náhradní lithiovou baterií. Klávesy a funkce nereagují, pokud jsou výpočty prováděny příliš rychle, takže kalkulačka vyžaduje během používání stabilní prst.

HP 10bII +

HP 10bII je jednou z nejdůvěryhodnějších a nejpoužívanějších značek finančních kalkulaček. Z hvězdné řady HP je 10bII + obecně považován za to nejlepší, co značka může nabídnout. Kalkulačka HP, podobně jako kalkulačka Texas Instruments, dokáže vypočítat spoustu věcí, jako jsou peněžní toky, splátky půjček a úrokové sazby.

Funkce, která řadí tuto kalkulačku tak vysoko na seznam, je skutečnost, že je tak snadno použitelná, zejména pro nové uživatele. Kalkulačka je dodávána s klávesami navrženými speciálně pro rychlý přístup k běžným statistickým a finančním výpočtům.

HP 10bII + byl vytvořen jako silný a rychlý hráč se schopností rychle a přesně zvládnout komplikované statistické a obchodní operace. Většina uživatelů zjistí, že je v oddělení odpovědí vynikající a nabízí řešení rychle, navzdory komplikované povaze výpočtu, který provádí.

Kalkulačka HPs obsahuje více než 170 funkcí, které může provádět, je extrémně spolehlivá a je přijatelná pro použití ve většině významných odborných zkoušek.

HP 12CP

Další kalkulačka HP tento seznam tvoří, ale sedí blíže ke konci, hlavně kvůli nákladům. Náklady na jednotku by však pro finanční profesionály měly být zanedbatelným faktorem, protože plní tolik funkcí. Je vybaven dvěma vstupními režimy: reverzní polská notace (RPN) a algebraický. Kalkulačka také vydrží až 400 kroků vstupu, kromě 130 funkcí, které jsou již v ní zabudovány.

Kalkulačka HP 12CP kalkulačka HP 12C Kalkulačka HP 12C je finanční kalkulačka v oblasti bankovnictví a investování a používá obrácenou polskou notaci. Kalkulačka HP 12C je obrazovka, kterou si musíte všimnout, protože je snadno čitelná, s obrazovkou v malém úhlu pro snadnou viditelnost. Obrazovka není masivní a má dostatek místa pro výsledky až 10 číslic nebo znaků. Skutečnost, že obrazovka je poměrně malá, je však dalším důvodem, proč se kalkulačka nachází blíže ke konci seznamu preferovaných finančních kalkulaček.

V kalkulačce HP nedávno došlo k přidání nových, pokročilých možností úprav, které zahrnují tlačítka backspace a undo, které pomáhají opravit chyby nebo chyby výpočtu. Esteticky je kalkulačka dodávána s kovovou zadní deskou vhodnou pro gravírování, díky čemuž je perfektní jako dárek nebo pro kancelářské použití.

Na trhu je dnes spousta finančních kalkulaček. Pochopení toho, co každá kalkulačka dělá, usnadňuje určení, která kalkulačka je pro každého jednotlivce nejlepší. Finanční kalkulačky jsou skvělou investicí pro finanční profesionály, protože jim pomáhají rychleji a efektivněji plnit úkoly.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA® Certification. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Následující finanční zdroje vám pomohou při dalším finančním vzdělávání:

  • Další odborné vzdělávání (CPE) Další odborné vzdělávání (CPE) Další odborné vzdělávání (CPE) je požadavek na Certified Public Accountants (CPA), který je navržen tak, aby pomáhal udržovat jejich kompetence a dovednosti jako poskytovatelé profesionálních služeb. V rámci trvalých požadavků na zachování označení CPA
  • Samostudium CPE Samostudium CPE Samostudijní programy CPE jsou vzdělávací kurzy absolvované jednotlivci bez jakékoli interakce nebo pomoci živého instruktora. Aby byly splněny požadavky na další odborné vzdělávání (CPE), samostudijní programy vyžadují, aby účastníci absolvovali test (kvalifikované hodnocení), aby prokázali, že rozumí
  • Nejlepší finanční certifikace Nejlepší finanční certifikace Seznam nejlepších finančních certifikací. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. Tato příručka porovnává nejlepších 6 programů a stává se certifikovaným finančním analytikem od různých poskytovatelů programů, jako jsou CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA
  • Nabídka kurzů financí

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found