Alternativní odpisový systém (ADS) - přehled, jak to funguje, použití

Alternativní odpisový systém (ADS) je metoda výpočtu odpisů určitých druhů aktiv za zvláštních okolností. Systém ADS je vyžadován Internal Revenue Service (IRS) a obvykle zvyšuje počet let, během nichž je aktivum odepisováno. Proto snižuje každoročně zaznamenané odpisy.

Alternativní systém odpisování

souhrn

  • Alternativní odpisový systém (ADS) je metoda výpočtu odpisů určitých druhů aktiv za zvláštních okolností.
  • Metoda ADS vypočítává odpisy pomocí lineární metody po delší časové období ve vztahu k GDS; proto snižuje každoročně zaznamenané odpisy.
  • ADS obvykle používají malé společnosti nebo společnosti s vysokým růstem, které nemají dostatečný okamžitý zdanitelný příjem.

Co je upravený zrychlený systém úhrady nákladů (MACRS)?

Podle Internal Revenue Service (IRS) musí být veškerá obchodní aktiva, která byla získána po roce 1986, odepsána pomocí MACRS. MACRS se používá pro odpisy pro účely federální daně z příjmu a je populární systém ve Spojených státech. Obvykle se používá, pokud si podniky přejí urychlit odpisy svých aktiv. Podle metody MACRS lze v dřívějších letech zaznamenat větší náklady na odpisy a v pozdějších letech vlastnictví majetku nižší odpisy.

V rámci MACRS existují dva odpisové systémy: Obecný odpisový systém (GDS) a Alternativní odpisový systém (ADS). GDS se v praxi běžně používá; za určitých okolností (které budou popsány později) se však použije ADS. Jakmile společnost použije metodu ADS, nemůže přejít zpět na GDS.

Co je systém všeobecných odpisů (GDS)?

Obecný odpisový systém (GDS) je nejběžněji používaným odpisovým systémem MACRS a používá klesající zůstatek Double Declining Balance Depreciation Metoda odpisu s dvojitým klesajícím zůstatkem je forma zrychleného odpisování, která zdvojnásobuje přístup běžného odpisování. Často se používá k výraznějšímu odpisování dlouhodobého majetku v prvních letech, což společnosti umožňuje odložit daně z příjmu na pozdější roky. Tato příručka vysvětlí odpisování majetku. V rámci GDS se na neodepsaný zůstatek použije odpisová sazba. Ve srovnání s reklamami používá GDS kratší období zotavení. Třídy aktiv v rámci IRS mohou podléhat různým obdobím obnovy pro metody GDS a ADS.

Porozumění alternativnímu systému odpisování (ADS)

Metoda ADS vypočítává odpisy pomocí lineární metody po delší časové období ve vztahu k GDS. Existují určité situace, kdy se podniky mohou rozhodnout použít ADS místo GDS, a k tomu potřebují použít formulář IRS 4562 - Odpisy a amortizace, který jim umožňuje vybrat, který systém použít (vytvořený na základě třídy aktiv). Jakmile je systém vybrán, nelze jej pro danou třídu aktiv v daném daňovém roce změnit.

ADS obvykle používají malé společnosti nebo společnosti s vysokým růstem, které nemají dostatečný okamžitý zdanitelný příjem. Zdanitelný příjem Zdanitelný příjem označuje jakoukoli kompenzaci jednotlivce nebo firmy, která se používá k určení daňové povinnosti. Celková výše příjmu nebo hrubý příjem se používá jako základ pro výpočet toho, kolik jednotlivec nebo organizace dluží vládě za konkrétní zdaňovací období. . Použití metody ADS by těmto společnostem poskytlo výhody oproti použití metody GDS, protože mohou zaznamenat nižší odpisy v dřívějších letech, což vede k vyšší ziskovosti. ADS stanoví stejné roční odpočty, s výjimkou prvního a posledního roku.

Použití ADS

Níže uvedený seznam ukazuje okolnosti, za kterých může společnost používat reklamy. Seznam však není vyčerpávající, protože existuje několik dalších podmínek, kdy lze použít ADS.

Použití ADS

V některých případech je nutné odpisy přepočítat pro účely alternativní minimální daně (AMT). AMT je samostatná daň, která snižuje odpočty daňových poplatníků. Při provádění úprav AMT je nutné použít metodu ADS. ADS se také používá k výpočtu odpisů pro účely výdělků a zisků.

Publikace IRS 946 uvádí období obnovy pro různé třídy aktiv podle metod GDS a ADS. Níže jsou uvedena některá prominentní období obnovy aktiv:

  • Lhůty pro zotavení u osobních, lehkých nákladních vozidel a počítačů jsou pět let (stejné u GDS a ADS).
  • Obchodní kancelářský nábytek a svítidla - Rovnoměrné období zotavení 10 let v rámci ADS.
  • Osobní majetek bez třídního života - doba zotavení z ADS 12 let.
  • Nebytové nemovitosti a rezidenční nájemní nemovitosti - Může si zvolit přímé zotavení ADS po dobu 40 let.

Výhody a nevýhody zrychleného odpisování

Zrychlené odpisy Zrychlené odpisy Zrychlená metoda odpisování je metoda odpisování, při které aktivum ztrácí účetní hodnotu rychlejším (zrychleným) tempem, než je tomu u tradičních odpisových metod, jako je metoda lineárních odpisů. Při použití zrychleného odpisování čelí aktivum většímu odpočtu jeho hodnoty v dřívějších letech několika společnostmi a při pohledu na historická data představuje metoda odpisů jeden z největších výdajů na daň z příjmů právnických osob. Používá ji většina podniků, protože jsou stanoveny plány pro stanovení odpisové sazby různých aktiv a efektivní daňové sazby pro investice se také liší.

Výhodou zrychleného odpisování je, že poskytuje daňové výhody určitým třídám aktiv, jako jsou efektivní mezní daňové sazby pro investice do zařízení.

Na druhou stranu nevýhodou zrychleného odpisování je to, že se to považuje za narušení obchodních rozhodnutí, protože společnosti mají tendenci nadhodnocovat výdaje a zaznamenávat vyšší odpisy než realita. Může to ovlivnit budoucí obchodní rozhodnutí a přidělení peněžních toků směrem k obchodní expanzi.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Účetní odpisy vs. daňové odpisy Účetní odpisy vs. daňové odpisy Než budeme diskutovat o účetních odpisech vs. daňových odpisech, promluvme si nejprve o samotných odpisech. Odpisy jsou v zásadě metodou
  • Odpisový plán Odpisový plán Při finančním modelování je vyžadován odpisový plán pro propojení tří finančních výkazů (příjem, rozvaha, peněžní tok) v aplikaci Excel
  • Šablona odpisu s dvojitým klesajícím zůstatkem Šablona odpisu s dvojitým klesajícím zůstatkem Tato šablona s dvojitým klesajícím zůstatkem na zůstatku vám pomůže najít náklady na odpisy pomocí jedné z nejběžnějších metod odpisování.
  • Náklady na odpisy Náklady na odpisy Náklady na odpisy se používají ke snížení hodnoty zařízení, majetku a vybavení tak, aby odpovídalo jejich používání a opotřebení v průběhu času. Odpisy se používají k lepšímu vyjádření nákladů a hodnoty dlouhodobého aktiva, protože souvisí s výnosem, který generuje.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found