Back Charge - definice, signficance a příklad

Zpětná platba je účet zaslaný za výdaj, ke kterému došlo v předchozím čase. Mezi důvody, proč k takovému poplatku může dojít, patří výběr platby za zboží / službu, které nebyly zaplaceny dříve, nebo oprava faktury, která obsahovala nesprávný výdaj.

Zpětný náraz

Pokud je to možné, měli byste se vyhnout zpětným poplatkům, protože pro společnosti je často obtížné je vyzvednout. Zákazníci dostanou fakturu a neočekávají další poplatky ani opravy poplatků. V případech, kdy zákazník nezaplatil celou částku, často není schopen nebo ochoten uhradit další poplatky a tyto poplatky mohou být nakonec postoupeny inkasní agentuře.

Kdo může poplatek?

Poplatek je přijímán zákazníkem, kterým může být jednotlivec nebo společnost. Poplatky jsou nejčastěji uváděny, když hovoříme o dynamice mezi prodejcem a společností, kterou dodává. V takových případech jsou obě společnosti. Prodejce dodává společnosti zboží a poskytuje fakturu.

Čím rychlejší a přesnější vyúčtování, tím lépe. Zpětné poplatky - zejména když prodejce účtuje další poplatky - mohou být pro společnost šokem, pokud neví, že na začátku nezaplatila celou částku. V takových případech může prodejce také zahrnout jakýsi úrokový poplatek, dodatečný poplatek za to, že musí požadovat úplnou platbu za zboží, které dodal.

Význam zpětného poplatku

Zpětné poplatky jsou obvykle uvedeny jako pohledávky. Účty Pohledávky Pohledávky (AR) představují úvěrové prodeje podniku, které ještě nejsou plně uhrazeny jeho zákazníky, což je v rozvaze aktuální aktivum. Společnosti umožňují svým klientům platit v rozumném, prodlouženém časovém období, pokud jsou dohodnuty podmínky. když společnost dluží peníze nebo jako účty splatné, když společnost dluží peníze. V zájmu zachování přesné rozvahy musí společnosti vědět, zda se jejich účty zvyšují nebo snižují. Očekávají, že dostanou zaplaceno za zboží a služby, které poskytují, což jim umožňuje platit své vlastní účty. Pokud dojde k vrácení platby - z jakéhokoli důvodu - znamená to, že buď dluží peníze zákazníkovi, nebo že by měl peníze od zákazníka dostávat.

Když zákazníci nemohou nebo nebudou platit nebo když společnost omylem skončí kvůli dluhům zákazníků, odhodí jejich závazky. Závazky Závazky Závazky jsou závazky vzniklé, když organizace obdrží zboží nebo služby od svých dodavatelů kredit. Očekává se, že závazky z účtů budou splaceny do jednoho roku nebo do jednoho provozního cyklu (podle toho, který je delší). AP je považována za jednu z nejlikvidnějších forem krátkodobých závazků a pohledávek. Významné změny v jednom účtu, druhém nebo v obou mohou poskytnout užitečné informace:

  • O potřebě / frekvenci zpětných poplatků
  • Jaká je pravděpodobnost, že společnost provede platby / přijme platby
  • Jak schopná je společnost splácet své dluhy

Příklad

Řekněme například, že prodejce prodává čerpací stanice a každý měsíc zásoby v hodnotě 1 200 $. Pokud obchod nezaplatí za jeden měsíc svých dodávek, prodejce zašle novou fakturu za 2 400 $: poplatek za zapomenutý měsíc a další měsíc.

Protože čerpací stanice zmeškala měsíční platbu - což by si měli být vědomi - může prodejce přidat pokutu za to, že bude muset zaslat další fakturu. Může to být procento z poplatku 1 200 $, nebo prodejce může za zmeškanou platbu uložit paušální poplatek.

souhrn

Pro každý podnik je výplata za produkty a služby Produkty a služby Produkt je hmatatelnou položkou, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, která vyplývá z jejich poskytování, je zásadní. V případě, že jim dluží peníze, mohou během příštího zúčtovacího období odeslat zpětný poplatek, aby mohli připsat dlužné částky.

Mohou také vystavit zpětný poplatek, pokud dluží zákazníkovi peníze - buď kvůli účetní chybě nebo změně cen. Nakonec je třeba se těmto poplatkům vyhnout, protože je velmi těžké je včas inkasovat.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Výdaje účtů Výdaje účtů Výdaje v účetnictví jsou vynaložené peníze nebo náklady vynaložené podnikem v jejich úsilí o generování výnosů. Náklady na účty v zásadě představují náklady na podnikání; jsou součtem všech činností, jejichž výsledkem je (doufejme) zisk.
  • Nesplnění dluhu Nesplnění dluhu Ke splacení dluhu dochází, když dlužník nezaplatí svůj úvěr v době jeho splatnosti. Doba, kdy dojde k prodlení, se liší v závislosti na podmínkách dohodnutých věřitelem a dlužníkem. Některé půjčky selhávají po zmeškání jedné platby, zatímco jiné selžou až po zmeškání tří nebo více plateb.
  • Fixní a variabilní náklady Cena fixních a variabilních nákladů je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé
  • Poplatek za službu Poplatek za službu Poplatek za službu, nazývaný také poplatek za službu, se vztahuje na poplatek vybíraný k zaplacení služeb, které se vztahují k zakoupenému produktu nebo službě.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found