Zpravodajské období - přehled, cykly a důležitost

Vykazované období, známé také jako účetní období, je diskrétní a jednotné časové období, za které se vykazuje a analyzuje finanční výkonnost a finanční situace společnosti. Jinými slovy, údaje obsažené v účetních výkazech generují finanční odborníci společnosti Pracovní tituly v oblasti bankovnictví a financí Jedná se o nejběžnější pracovní pozice v oblasti bankovnictví, financí a účetnictví pro studenty a odborníky, kteří chtějí rozvíjet svou kariéru. Tyto tituly se pravidelně používají v pracovních nabídkách nalezených online a pokrývají cokoli od vstupních pozic až po úroveň manažerů a manažerů. z operací během vykazovaného období.

Doba ohlášení

Společnost se obvykle věnuje mnoha nepřetržitým činnostem. Činnosti lze pro účely účetního výkaznictví rozdělit na konkrétní, odlišné a krátké intervaly. Bez účetního období by účetní neznali měsíce, na které by se měli zaměřovat při vytváření finančních zpráv.

souhrn

  • Zpravodajským obdobím je časové období, za které společnost vykazuje své finanční výsledky a finanční situaci.
  • Společnost se může rozhodnout použít tradiční kalendářní rok 12 měsíců nebo přijmout 12měsíční fiskální rok.
  • Společnosti obvykle používají stejná vykazovaná období k porovnání současné finanční výkonnosti a finanční situace s předchozími roky.

Jak dlouhé je vykazované období?

V závislosti na požadavcích zainteresovaného publika může být období přehledu měsíc, čtvrtletně, pololetně nebo ročně. Pokud je účetní období společnosti 12měsíční období, ale končí k jinému datu než 31. prosince, označuje se to jako fiskální rok Fiskální rok (FY) Fiskální rok (FY) je 12 měsíců nebo 52 týdnů časové období, které vlády a podniky používají pro účetní účely k sestavování výročních finančních zpráv. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010. nebo finanční rok, na rozdíl od kalendářního roku.

Fiskální rok náhodně nastaví začátek vykazovaného období na jakékoli datum a finanční údaje se agregují za rok po uvedeném datu. Například fiskální rok začínající 1. listopadu by skončil 31. října následujícího roku. Fiskální rok by měl v ideálním případě končit dnem, kdy je obchodní aktivita nízká. V tomto okamžiku je obvykle auditováno méně aktiv a závazků.

Zpravodajské období může být také kratší časové období, například měsíc, týden nebo několik dní. Obvykle se to stane, když podnik právě začal fungovat, nebo když ukončí svoji činnost před koncem obvyklého účetního období. Takové období lze využít i v případě, že společnost převezme nový mateřský podnik.

Příprava interních dokumentů (pro interní finanční výkaznictví), jako je daňová evidence zaměstnanců, duplicitní nákupní objednávky a výkazy zásob, může záviset na měsíčních nebo čtvrtletních účetních obdobích. Externí účty, jako jsou výkazy zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. , obvykle závisí na ročních účetních obdobích.

Cykly hlášení

Proč záleží na vykazovaném období?

Čas hraje významnou roli v účetnictví a finančním výkaznictví. Zpravodajské období pomáhá společnosti organizovat finanční výkaznictví pro uživatele, kteří se zajímají o finanční stav podniku. Uživatelé účetních závěrek společnosti potřebují mít spolehlivé a aktuální finanční informace, aby mohli posoudit výkon a pozici společnosti. Pomáhá jim přijímat důležitá obchodní rozhodnutí a včas přijímat náležitá opatření. Mezi uživatele patří zaměstnanci, interní management, investoři, věřitelé, vládní agentury atd.

Aby bylo možné přesně předpovědět budoucí tržby, výdaje a počet zaměstnanců, musí interní management společnosti vidět finanční zprávy více než jednou ročně. Zaměstnanci se obvykle zajímají o finanční stav společnosti, protože to může ovlivnit jejich jistotu zaměstnání. Mohou se také podílet na sdílení zisku. To znamená, že čím lépe bude společnost fungovat, tím více peněz na důchod vybuduje.

Současní i potenciální věřitelé i investoři potřebují zjistit, jak si podnik vede ve srovnání s předchozími účetními obdobími. S těmito informacemi se budou moci rozhodnout, zda chtějí navázat nebo pokračovat v obchodních vztazích se společností.

Účetní závěrka sestavená za vykazované období

Níže jsou uvedeny finanční výkazy, které se obvykle připravují za účetní období. Příslušné účetní období je obvykle uvedeno v záhlaví finančních zpráv.

1. Výkaz zisku a ztráty / výkaz zisku a ztráty

Výkaz zisku a ztráty / výkaz zisku a ztráty ukazuje zúčastněným stranám, jak výnosně společnost provedla své operace během sledovaného období. Zahrnuje výnosy, výdaje, ztráty a zisky.

2. Rozvaha / Výkaz o finanční situaci

Rozvaha / výkaz o finanční situaci zobrazuje finanční situaci společnosti na konci vykazovaného období. Zahrnuje aktiva, závazky a vlastní kapitál společnosti Akcionáři Vlastní kapitál Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva.

3. Přehled o peněžních tocích

Výkaz peněžních toků uvádí, jak dobře účetní jednotka vytvořila hotovost k financování svých provozních nákladů, vyrovnání svých dluhových závazků a financování svých investic během vykazovaného období.

4. Výkaz nerozděleného zisku

Výkaz nerozděleného zisku ukazuje část zisku společnosti, která byla rozdělena mezi její majitele, a část ponechanou ve společnosti pro budoucí růst.

Aby bylo možné provést srovnání mezi současnou účetní závěrkou a účetní závěrkou z předchozích let, mají organizace tendenci používat stejná vykazovaná období meziročně. Účetní jednotka, která zaznamenává konzistentní růst v meziročních účetních obdobích, vykazuje stabilitu a postoj dlouhodobé ziskovosti. Jednotnost období vykazování zákazníků také umožňuje jiné společnosti provést srovnávací analýzu.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Calendarization Calendarization Proces standardizace finančních výkazů se nazývá kalendářizace. Aby byly srovnatelné společnosti „rovnocenné“, musí být finanční údaje každé společnosti standardizovány, aby existoval spravedlivý základ pro srovnání. Pokud zkoumáte soubor společností s různými fiskálními roky
  • Klouzavá prognóza Klouzavá prognóza Klouzavá předpověď je finanční zpráva, která na základě historických dat předpovídá budoucnost v nepřetržitém období. Na rozdíl od statických rozpočtů, které předpovídají budoucnost pro pevný časový rámec, například leden až prosinec, je průběžná předpověď pravidelně aktualizována po celý rok, aby odrážela jakékoli změny
  • Year to Date (YTD) Year to Date (YTD) Year to date (YTD) odkazuje na období od začátku aktuálního roku do určitého data. Rok k dnešnímu dni je založen na počtu dní od začátku kalendářního roku (nebo fiskálního roku). Běžně se používá v účetnictví a financích pro účely finančního výkaznictví.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found