Hotovostní EPS - provozní peněžní tok vydělený nesplacenými akciemi

Hotovostní zisk na akcii (hotovostní EPS) je provozní peněžní tok Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků (oficiálně nazývaný Výkaz peněžních toků) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost v daném období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. generované společností děleno počtem akcií v oběhu. Hotovostní zisk na akcii (Cash EPS) se liší od tradičního zisku na akcii (EPS), který bere čistý příjem společnosti a vyděluje jej počtem nesplacených akcií. Jinými slovy, EPS měří, kolik ze zisku společnosti lze alokovat na každou akcii akcií, zatímco Cash EPS měří, kolik cash flow lze alokovat na každou akcii akcií.

Společnost s vyšším hotovostním výnosem na akcii se považuje za vykazující lepší finanční výkonnost a lepší schopnost generovat peněžní toky. Hotovostní EPS lze použít k porovnání společnosti s jejími kolegy nebo s jejími minulými výsledky.

hotovostní eps

Výpočet hotovostního výdělku na akcii

Vypočítáváme hotovostní EPS přidáním bezhotovostních transakcí - např. Amortizace, odpisů a odložené daně - zpět do Čistého příjmu, abychom našli provozní peněžní toky Ocenění Bezplatní průvodci oceňováním, abyste se naučili nejdůležitější koncepty svým vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti oceňování podniků a způsob oceňování společnosti pomocí srovnatelné analýzy společností, modelování diskontovaných peněžních toků (DCF) a precedentních transakcí, jak se používají v investičním bankovnictví, průzkumu akcií atd. To se pak dělí počtem akcií.

Hotovostní EPS = provozní hotovostní tok / nevyřízené akcie v oběhu

Bezhotovostní transakce je transakce zachycená ve výkazu zisku a ztráty společnosti, která však nezahrnuje skutečný peněžní tok během zaznamenaného období. Například odpisy se odečítají od čistého příjmu, ale ve skutečnosti nezahrnují odliv hotovosti. To je tedy nutné přidat zpět k čistému příjmu, aby se odstranil dopad na účetnictví.

Poznámka: Hotovostní EPS se liší od zředěného EPS. Zředěný EPS označuje čistý příjem dělený počtem plně zředěných akcií v oběhu (metrika používaná k měření zisku na akcii společnosti, pokud jsou uplatněny všechny její směnitelné cenné papíry). Konvertibilní cenné papíry se týkají nesplacených warrantů společnosti, akciových opcí, konvertibilních dluhopisů a konvertibilních prioritních akcií. Zředěný EPS společnosti bude vždy nižší než hotovostní EPS.

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Interpretace hotovostního výdělku na akcii

Zisk v hotovosti na akcii ukazuje schopnost společnosti generovat peněžní toky Ocenění Bezplatní průvodci oceňováním, abyste se naučili nejdůležitější koncepty svým vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti oceňování podniků a způsob oceňování společnosti pomocí srovnatelné analýzy společností, modelování diskontovaných peněžních toků (DCF) a precedentních transakcí, jak se používají v investičním bankovnictví, výzkumu kapitálu, které lze použít pro mnoho věcí, včetně obsluhuje své dluhy, vyplácí dividendy akcionářů a provádí další transakce. Společnost s vyšším hotovostním výnosem na akcii je považována za společnost s vyšší hodnotou na akcii než společnost s nižším hotovostním EPS (všechny ostatní jsou stejné).

Obecným pravidlem u investorů je, že vysoký růst zisku na akcii vede ke zvýšení ceny akcií společnosti.

Aby bylo možné porovnat hodnotu dvou různých společností, je poměr ceny a výnosů poměr ceny a zisku poměr ceny a zisku (poměr P / E) je poměr mezi cenou akcií společnosti a ziskem na akcii. Poskytuje investorům lepší představu o hodnotě společnosti. P / E ukazuje očekávání trhu a je užitečným výchozím bodem cena, kterou musíte zaplatit za jednotku současných (nebo budoucích) příjmů.

Zjistit více

Doufáme, že jste si přečetli finančního průvodce Cash EPS - abyste se dozvěděli více o ukazatelích ziskovosti, doporučujeme následující finanční zdroje:

  • PE Ratio Price Earnings Ratio Poměr ceny zisku (P / E Ratio) je vztah mezi cenou akcií společnosti a ziskem na akcii. Poskytuje investorům lepší představu o hodnotě společnosti. P / E ukazuje očekávání trhu a je cenou, kterou musíte zaplatit za jednotku současných (nebo budoucích) výnosů
  • Průvodce peněžními toky Hodnocení Bezplatní průvodce oceňováním, který vám pomůže naučit se nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti oceňování podniků a jak hodnotit společnost pomocí srovnatelné analýzy společností, modelování diskontovaných peněžních toků (DCF) a precedentních transakcí, jak se používají v investičním bankovnictví, výzkumu kapitálu,
  • EV / EBITDA EV / EBITDA EV / EBITDA se používá při oceňování k porovnání hodnoty podobných podniků hodnocením jejich hodnoty Enterprise Value (EV) na násobek EBITDA ve srovnání s průměrem. V této příručce rozdělíme násobek EV / EBTIDA na různé součásti a provedeme vás postupem jeho výpočtu krok za krokem
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found