Papírové bohatství - definice, inteligentní přístup a příklad

Papírové bohatství označuje bohatství jednotlivce nebo společnosti, měřeno aktivy. Typy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správně identifikující a uvedené na papíře. Jinými slovy, papírové bohatství je spekulované množství bohatství určené jako peníze, které by mohly být potenciálně generovány při prodeji aktiv jednotlivce nebo společnosti.

Bohatství papíru

Papírové bohatství vs. „skutečné“ nebo skutečné bohatství

Papírové bohatství se liší od „skutečného“ nebo skutečného bohatství, což je hodnota hmotného majetku, který má k dispozici jednotlivec nebo společnost. Tento termín se často používá v diskusích o financích - zejména o financích jednotlivců nebo společností - v souladu s širšími diskusemi o financích a kapitalismu. Kapitalismus Kapitalismus je ekonomický systém, který umožňuje a podporuje soukromé vlastnictví podniků, které fungují, aby generovaly zisk. Kapitalismus, známý také jako tržní systém, se vyznačuje soukromými právy na vlastnictví půdy, konkurenčními trhy, stabilním právním státem, svobodně fungujícími kapitálovými trhy.

Termín „papírové bohatství“ je často považován za hanlivý termín, což znamená bohatství, které existuje pouze na papíře, ale není fyzicky přítomné. Zmíní se o obecnější definici nebo významu tohoto pojmu, konkrétně v souvislosti s účetnictvím.

Papírové bohatství se běžně nazývá finanční aktivum, nikoli skutečné aktivum. Jinými slovy, obvykle se týká nehmotných aktiv Nehmotná aktiva Podle IFRS jsou nehmotná aktiva identifikovatelná, nepeněžní aktiva bez fyzické podstaty. Stejně jako všechna aktiva jsou i nehmotná aktiva ta, u nichž se očekává, že v budoucnu budou pro společnost generovat ekonomický výnos. Jako dlouhodobé aktivum toto očekávání přesahuje jeden rok. , zatímco skutečné nebo skutečné bohatství je založeno na hmotných nebo fyzických aktivech.

Inteligentní přístup k bohatství papíru

Mnoho fyzických a právnických osob Korporace Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. padnout za oběť pasti na papírové bohatství. Na papíře to vypadá, že zaznamenaná aktiva mají určitou částku, ale skutečná aktiva v ruce nepřesahují stejnou částku.

Bohaté subjekty - jednotlivci i společnosti - těmto pastím rozumějí a vyhýbají se jim nákupem aktiv, která v průběhu času rostou a vytvářejí hodnotu a proměňují se ve skutečné bohatství. Jednotlivci a podniky, které se dostanou do papírové pasti bohatství, obvykle vidí své peníze vázané v pasivech - hypotékách, odložených příjmech atd. - které negenerují skutečné bohatství.

Chytrým způsobem, jak se vyhnout pasti, je investovat do aktiv vytvářejících příjmy, jako jsou komerční nemovitosti, bytové domy s generovaným měsíčním nájmem a další aktiva, která produkují příjmy. Může to být obzvláště důležité pro jednotlivce, kteří jsou v pozdějších letech svého života a blíží se důchodu nebo již jsou v důchodu.

Může být také dobrý nápad zvážit investování do hmotných aktiv - komodit Komodity Komodity jsou další třídou aktiv, stejně jako akcie a dluhopisy. Liší se však v tom smyslu, že se jedná o produkty pocházející ze Země, mezi něž patří bavlna, ropa, plyn, kukuřice, pšenice, pomeranče, zlato a uran. Komodity jsou v zásadě suroviny jako zlato a stříbro. Takové investice často umožňují budovat bohatství a v průběhu času zvyšovat jeho moc. Ponechání investic do neproduktivních akcií a dalších závazků pouze vede jednotlivce ke zhoršení jeho bohatství.

Příklad bohatství papíru

Závěrem je, že papírové bohatství je nerealizované, bez záruky, že bude někdy realizováno. Pro jednoduchý příklad zvažte, že jednotlivec se roky drží své ceněné sbírky baseballových karet s vědomím, že její hodnota časem stoupá. Pokud sběratel baseballových karet dostane karty k hodnocení a přidělená hodnota je 10 000 $, jedná se o papírové bohatství.

Hodnota hodnocení je podpořena aktivem - baseballovými kartami - ale je nerealizované, protože nikdo ve skutečnosti nedostal jednotlivců 10 000 $ za baseballové karty. Skutečná nebo realizovaná hodnota karet, na rozdíl od pouhé hodnoty, je skutečná částka, kterou může jednotlivec realizovat prodejem karet baseballu.

souhrn

Papírové bohatství je jednoduchý nápad s poněkud komplikovanou historií ve finančním světě. Zjednodušeně řečeno, papírové bohatství je hodnota - která je obvykle podpořena nějakým typem aktiva - která byla dána, ale nebyla realizována, což znamená, že se může podstatně lišit od skutečné hodnoty, což je jakákoli částka, která je za aktivum při prodeji skutečně zaplacena.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Posouzení Posouzení Posouzení je v zásadě způsob, jak provést nezaujatou analýzu nebo vyhodnocení aktiva, podniku nebo organizace nebo vyhodnotit výkon podle dané sady standardů nebo kritérií. Provádí kvalifikovaný odhadce, hodnocení se obvykle provádí vždy, když má být nemovitost nebo aktivum prodáno a je třeba určit jeho hodnotu
  • Krátkodobá aktiva Krátkodobá aktiva Krátkodobá aktiva jsou veškerá aktiva, která lze přiměřeně převést na hotovost do jednoho roku. Obvykle se používají k měření likvidity společnosti.
  • Očekávaný výnos Očekávaný výnos Očekávaný výnos z investice je očekávaná hodnota rozdělení pravděpodobnosti možných výnosů, které může poskytnout investorům. Návratnost investice je neznámá proměnná, která má různé hodnoty spojené s různými pravděpodobnostmi.
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found