Funkce COVAR - vzorec, příklady, výpočet kovariance Excel

Funkce COVAR je zařazena do kategorie Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Vypočítá kovarianci dvou sad hodnot. Jako finanční analytik Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností, které jsou vyžadovány k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, předpokládejme, že chceme vidět, jak se mohou dvě akcie v budoucnu pohybovat společně. Při pohledu na jejich historické ceny můžeme určit, zda mají ceny tendenci se pohybovat navzájem nebo proti sobě. Umožňuje nám předvídat potenciální cenový pohyb portfolia dvou akcií.

Vysoká kladná hodnota kovariance mezi dvěma akciemi znamená, že když cena jedné stoupne, obvykle se zvýší i cena druhé.

Vysoká záporná hodnota nebo hodnota znamená, že když jedna akcie postupuje, druhá obecně ustupuje. Pokud je hodnota blízká nule, s kladným nebo záporným znaménkem, obě akcie jednají většinou nezávisle.

Kovarianční vzorec

= COVAR (pole1, pole2)

Funkce COVAR používá následující argumenty:

  1. Pole 1 (povinný argument) - Toto je rozsah nebo pole celočíselných hodnot.
  2. Pole 2 (povinný argument) - Další rozsah nebo pole celočíselných hodnot.

Poznámky

  • Pokud daná pole obsahují textové nebo logické hodnoty, jsou funkcí COVAR ignorována.
  • Data by měla obsahovat čísla, jména, pole nebo odkazy, které jsou číselné. Pokud některé buňky neobsahují číselná data, jsou ignorovány.
  • Datové soubory by měly mít stejnou velikost a stejný počet datových bodů.
  • Datové soubory by neměly být ani prázdné, ani standardní odchylka jejich hodnot by se neměla rovnat nule.

Jak používat funkci COVAR v aplikaci Excel?

Jako funkci listu lze funkci COVAR zadat jako součást vzorce v buňce listu. Abychom pochopili použití této funkce, zvažte příklad:

Příklad

Předpokládejme, že máme následující údaje:

Funkce COVAR

Přejeme si zjistit kovarianci. Kovarianci hodnot ve sloupcích B a C tabulky lze vypočítat pomocí funkce COVAR pomocí vzorce = COVAR (B2: B13, C2: C13).

Funkce COVAR - Příklad 1

Získáváme výsledky níže:

Funkce COVAR - Příklad 1a

Poskytuje výsledek -0 000 563, což naznačuje negativní korelaci mezi těmito dvěma sadami akcií.

Několik rad o funkci COVAR:

  1. Funkce byla představena v MS Excel 2000.
  2. #HODNOTA! error - Vyskytuje se, když je jedno nebo obě dodaná datová pole prázdná.
  3. # N / A! error - Nastane, pokud jsou daná pole různé délky.
  4. V MS Excel 2010 byla funkce COVAR nahrazena funkcí COVARIANCE.P. COVAR je však stále k dispozici v MS Excel 2010 (uloženém v seznamu funkcí kompatibility), aby byla zajištěna kompatibilita se staršími verzemi aplikace Excel.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce funkcí Excel COVAR. Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Certifikační program finančního modelování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found