Omezený seznam - obchodování, investiční bankovnictví a průzkum v bance

Omezený seznam je seznam cenných papírů, které mají zaměstnanci banky zakázáno nakupovat nebo prodávat, a to buď sami, nebo prostřednictvím jakékoli jiné osoby nebo třetí strany.

omezený seznam pro obchodování v bance

Kdy jsou akcie umístěny na omezený seznam?

Zásoby Zásoby Co je to zásoba? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. emitenta jsou umístěny na Seznam omezeného obchodování, když:

  • Významná transakce, do které se banka Bankovnictví (Sell-Side) Kariéra Banky, známé také jako Dealers nebo souhrnně jako Sell-Side, nabízejí širokou škálu rolí, jako je investiční bankovnictví, průzkum kapitálu, prodej a obchodování, byly zahrnuty jsou obecně zveřejňovány a banka má v držení nebo může získávat podstatné neveřejné informace Materiál Neveřejné informace Materiál Neveřejné informace jsou informace, které by ovlivnily tržní hodnotu nebo obchodování s cenným papírem a nebyly šířeny široké veřejnosti. Považuje se to za zasvěcené informace. Informace jsou považovány za „podstatné“, pokud by jejich šíření na veřejnost pravděpodobně ovlivnilo tržní cenu emitenta cenných papírů (čímž by se dostalo do pozice někoho, kdo je schopen zasvěcených informací) Insider Trading Insider trading odkazuje na praxi nákupu nebo prodeje veřejně obchodovatelné cenné papíry společnosti, které vlastní podstatné informace, které jsou; nebo
  • Banka je ve společnosti zapojena do neveřejných aktivit, jako jsou fúze a akvizice, přidružené vlastnictví nebo upisovací činnosti nebo jiná distribuce cenných papírů emitenta (společnosti).

Co to znamená pro cenné papíry, které jsou umístěny na omezeném seznamu?

Když emitent cenných papírů Corporate Information Právní informace o společnosti Corporate Finance Institute (Finance). Tato stránka obsahuje důležité právní informace o financích, včetně registrované adresy, daňového čísla, obchodního čísla, osvědčení o založení, názvu společnosti, ochranných známek, právního poradce a účetního. podléhá obchodním omezením umístěním na seznam omezeného obchodování banky, pokud předseda banky jinak neschválí obchodování (po konzultaci s právním oddělením banky a odděleními pro dodržování předpisů), až na určité výjimky, nebude banka obchodovat s prodejní a obchodní kariérou Profil Divize prodeje a obchodování (S&T) investiční banky pomáhá podílovým fondům, zajišťovacím fondům, penzijním fondům atd. Usnadnit transakce s akciemi (nákup / prodej). Kariéra v oblasti prodeje a obchodování může být při velmi rychlém prostředí extrémně namáhavá. Konkurence v pozicích je intenzivní, kompenzace může být velmi vysoká, protože jde o jistinu v cenných papírech emitenta nebo publikuje jakýkoli průzkum vlastního kapitálu Analytik výzkumu akcií Analytik akciového výzkumu poskytuje výzkumné pokrytí veřejných společností a distribuuje tento průzkum klientům. Pokrýváme plat analytika, popis práce, vstupní body odvětví a možné kariérní cesty. zprávy týkající se emitenta.

Zaměstnanci banky navíc nemohou osobně obchodovat s cennými papíry žádného emitenta, na něž se vztahují obchodní omezení na základě toho, že jsou na seznamu omezeného přístupu.

Cenné papíry obecně zůstanou na omezeném seznamu, dokud emitent cenných papírů neoznámí, že významná transakce Investiční bankovnictví Investiční bankovnictví je rozdělení banky nebo finanční instituce, která slouží vládám, korporacím a institucím poskytováním upisování (získávání kapitálu) a fúzí a akvizic (M&A) poradenské služby. Investiční banky jednají jako zprostředkovatelé, kteří byli dokončeni nebo byli přerušeni, nebo dokud není dodržování předpisů banky jinak přesvědčeno, že banka nedisponuje a nebude je vlastnit významné neveřejné informace o emitentovi cenných papírů.

Obchodování s cennými papíry na omezeném seznamu může mít vážné právní a finanční dopady.

Dodatečné informace

Podívejte se na naše zdroje Zdroje pro podnikové finance Zdroje zdarma pro rozvoj vaší kariéry v oblasti podnikových financí. Knihovna zdrojů Finance zahrnuje šablony aplikace Excel, přípravu na pohovor, technické znalosti, modelování, sekci, kde se dozvíte více o podnikových financích. Vyčnívejte z davu pomocí kurzů finančního modelování a finančních certifikací. Certifikační programy V našich certifikačních programech najdete ty nejpraktičtější a nejpraktičtější dovednosti a školení v oboru. A 100% online! .

Posláním Finance je pomoci vám stát se prvotřídním finančním analytikem a finančním modelářem. Chcete-li své dovednosti posunout na další úroveň, budou vám tyto další zdroje velkou pomocí:

  • Obchodování zasvěcených osob Obchodování zasvěcených osob Obchodování zasvěcených osob označuje praktiku nákupu nebo prodeje cenných papírů veřejně obchodované společnosti, zatímco vlastní významné informace, které jsou
  • Proprietární obchodování (prop obchodování) Proprietární obchodování Proprietární obchodování (Prop Trading) nastává, když banka nebo firma obchoduje s akciemi, deriváty, dluhopisy, komoditami nebo jinými finančními nástroji na svůj vlastní účet a místo peněz svých klientů používá své vlastní peníze. To umožňuje firmě vydělávat plné zisky z obchodu, nejen z provize, kterou dostává
  • Co je investiční bankovnictví? Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, výzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších
  • Co je finanční modelování? Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found