Federal Deposit Insurance Corporation - Co je FDIC?

Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) je americká vládní instituce, která poskytuje pojištění vkladů proti selhání banky. Subjekt byl vytvořen během Velké hospodářské krize, kdy veřejnost ztratila důvěru v bankovnictví Kariéra v bankovnictví (Sell-Side) Banky, známé také jako Dealers nebo souhrnně jako Sell-Side, nabízejí širokou škálu rolí, jako je investiční bankovnictví, kapitálové systém výzkumu, prodeje a obchodování. Před jejím vznikem se zhroutila třetina amerických bank, což vedlo ke ztrátě finančních prostředků mnoha vkladatelů. Na bankovní vklady neexistovala žádná záruka kromě stability banky a pouze vkladatelé, kteří byli dostatečně rychlí na to, aby vybrali své peníze, měli to štěstí, že si je ponechali. FDIC byl založen s cílem udržet důvěru veřejnosti ve finanční systém a podpořit zdravé bankovní praktiky.

Logo Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC)Zdroj: FDIC

Kolik pojištění vkladů poskytuje FDIC?

Krytí FDIC poskytuje pojištění vkladů až do výše $250,000 podle kategorie vlastnictví, pokud je instituce členem. Zpočátku agentura poskytovala pojistný limit až do výše 2 500 USD, dokud průchod Dodd-Frank Wall Street Reform nedoporučil zvýšit pojistný limit. FDIC pojišťuje pouze banky. Pojištění vkladových účtů v družstevních záložnách spadá pod Národní správu úvěrových odborů. Agentura získává finanční prostředky z prémie Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie je další výnos, který investor očekává od držení rizikového tržního portfolia místo bezrizikových aktiv. placeno bankami za pojistné krytí a výnosy z jeho investic do dluhopisů USA.

Historie FDIC

Společnost Federal Deposit Insurance Corporation byla založena v roce 1933 v návaznosti na typy trhů na trzích - Dealers, Brokers, Burzovní trhy zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky, popsané v této příručce, krach z roku 1929, který vedl k selhání tisíců bank. Investoři, kteří se obávali ztráty bankovních vkladů, začali vybírat své úspory, což vedlo ke kolapsu ještě více bank. Po krizi nařídil tehdejší americký prezident Franklin Roosevelt čtyřdenní státní svátek, aby umožnil inspekci bank. Později téhož roku podepsal zákon o bankovnictví z roku 1933, který vedl k vytvoření FDIC k obnovení důvěry veřejnosti ve finanční systém.

Zákon o bankách svěřil FDIC pravomoc poskytovat pojištění vkladů komerčním bankám, jakož i dohled a regulaci státních nečlenských bank. Instituce získala počáteční půjčku ve výši 289 milionů USD od amerického ministerstva financí, aby zahájila svoji činnost. Při svém vzniku v roce 1933 udržovala FDIC pojistný limit na 2 500 USD. Limit byl postupně zvyšován na:

  • $5,000
  • $10,000
  • $15,000
  • $20,000
  • $40,000
  • $100,000
  • proud $250,000

Zákon o reformě federálního pojištění vkladů z roku 2005 umožnil radě FDIC posoudit dopady inflace. Pokročilé finanční modelování (AFM) Naučte se techniky pokročilého finančního modelování (AFM), které by finanční modelář měl používat k provádění špičkových finančních analýz. Kurzy, certifikáty každých pět let počínaje rokem 2010 a úprava pojistného limitu podle stanoveného vzorce. Zákon také spojil dva pojišťovací fondy - Spořitelní asociační pojišťovací fond (SAIF) a Bankovní pojišťovací fond (BIF) - do nového fondu, Fondu pojištění vkladů (DIF). DIF byl spravován FDIC, což agentuře umožnilo posuzovat depozitní instituce a jejich pojistné.

Představenstvo

Představenstvo je nejvyšším rozhodovacím orgánem Federální korporace pro pojištění vkladů. Prezident Spojených států jmenoval tři z pěti členů představenstva a Senát je potvrzuje. Dalšími dvěma členy rady z moci úřední jsou kontrolor měny a ředitel Úřadu pro finanční ochranu spotřebitele. Z jedné politické strany by neměli pocházet více než tři členové správní rady FDIC.

Funkce FDIC

Federální korporace pro pojištění vkladů přímo dohlíží na více než 4 000 bank, aby zajistila, že fungují v souladu se zákonem a že jsou zajištěny prostředky investorů. Agentura také působí jako primární federální regulátor bank pronajatých vládami států, které se nepřipojují k Federálnímu rezervnímu systému. Zajišťuje, aby banky dodržovaly zákony na ochranu spotřebitele, jako je zákon o spravedlivých úvěrových fakturách, zákon o pravdě v půjčkách, zákon o postupech spravedlivého vymáhání dluhů a zákon o spravedlivých úvěrových zprávách. Spořicí, šekové, důchodové a další vkladové účty jsou pojištěny až na 250 000 USD na kategorii vlastnictví. FDIC však nepojišťuje vzájemné fondy, Exchange Traded Fund (ETF) Exchange Traded Fund (ETF) je populární investiční nástroj, kde mohou být portfolia flexibilnější a diverzifikovanější v celé řadě všech dostupných tříd aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF. cenné papíry, veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. účty na peněžním trhu nebo dluhopisy. Cena dluhopisu Cena dluhopisu je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům

FDIC vykonává svůj mandát pomocí dvou složek, Poradního výboru pro ekonomické začleňování a Úřadu pro mezinárodní záležitosti. Poradní výbor pro ekonomické začleňování poskytuje rady FDIC ohledně bankovních politik a iniciativ a vydává příslušná doporučení. Mezi bankovní zásady patří kontrola základních maloobchodních finančních služeb, jako jsou peněžní poukázky, převody, výplaty šeků, karty s uloženou hodnotou a krátkodobé půjčky. Úřad pro mezinárodní záležitosti pomáhá FDIC řešit globální finanční problémy, které ovlivňují systém pojištění vkladů. Poskytuje také technickou pomoc a školení zahraničním pojišťovnám vkladů a orgánům bankovního dohledu.

Řešení platební neschopnosti bank

Jakmile je banka prohlášena za platební neschopnou a uzavřena buď americkým úřadem kontrolora měny, nebo státním bankovním oddělením, je jako správce jmenována Federální společnost pro pojištění vkladů. Jako příjemce má agentura za úkol chránit investiční fondy a vymáhat dluhy vůči věřitelům selhávající instituce. Funkce vykonávané FDIC jako přijímačem se liší od funkcí agentury jako pojistitele vkladů. Od příjemce se očekává, že prodá aktiva banky v úpadku, zlikviduje je a výnosy rozdělí věřitelům. Mohou vybírat všechny peníze dlužné instituci a vykonávat všechny funkce v souladu se jmenováním.

FDIC má různé možnosti, jak pomoci vyřešit finanční problémy selhávající instituce. Nejčastěji používanou možností je prodej vkladů a půjček banky jiné bance. Vkladatelé banky, která selhala, se automaticky stávají členy přijímající instituce a mohou takto získat přístup ke svým prostředkům. Jako pojistitel může FDIC také vyplatit všem vkladatelům banky, která selhala, celou částku jejich pojištěných vkladů. Vkladatelé s nepojištěnými prostředky neobdrží okamžitě plné platby. Místo toho jsou vydáváni nucené certifikáty, které jim po likvidaci aktiv banky zaručují část inkasa příjemce. Případně se příjemce může rozhodnout založit novou instituci, která převezme aktiva a pasiva banky v selhání. Nová instituce může nakládat s aktivy a pasivy nebo je zastavit na FDIC v rámci své podnikové kapacity.

Další informace o bankách:

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce FDIC. Další informace o bankovním sektoru najdete v následujících bezplatných finančních zdrojích.

  • Kariéra v bankovnictví Kariéra v mapování (Sell-Side) Kariéra Banky, známé také jako Dealers nebo souhrnně jako Sell-Side, nabízejí širokou škálu rolí, jako je investiční bankovnictví, kapitálový průzkum, prodej a obchodování
  • Federální rezervní systém Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu.
  • Evropská centrální banka Evropská centrální banka Evropská centrální banka (ECB) je jednou ze sedmi institucí EU a centrální bankou pro celou eurozónu. Je jednou z nejdůležitějších centrálních bank na světě a dohlíží na více než 120 centrálních a komerčních bank v členských státech.
  • Bank of England Bank of England Bank of England (BoE) je centrální banka Spojeného království a model, na kterém je postavena většina centrálních bank po celém světě. Od svého založení v roce 1694 se banka změnila z soukromé banky, která půjčovala peníze vládě, na oficiální centrální banku Spojeného království.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found