Hodnocení udržitelnosti Morningstar - přehled, skóre, podmínky

Hodnocení udržitelnosti Morningstar je konzistentní a objektivní způsob, jak mohou investoři hodnotit vzájemné fondy. Podílové fondy. Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich a fondů obchodovaných na burze (ETF) na základě jejich dopadu na životní prostředí, sociální oblast a správu a řízení společností (ESG).

Hodnocení udržitelnosti MorningstarZdroj

Hodnocení Morningstar Sustainability Rating, které bylo zavedeno v roce 2016, je hodnocením z pěti globálů namísto hvězd. Udává, zda je fond nebo investice hodnocena jako nejnižší (jeden glóbus), podprůměrný (dva glóby), průměrný (tři glóby), nadprůměrný (čtyři glóby) nebo nejvyšší (pět glóbů) ve srovnatelné průmyslové skupině. Uživatelé mohou najít hodnocení udržitelnosti na stránkách nabídek fondu Morningstar. Hodnocení se vydávají každý měsíc.

Životní prostředí, sociální oblast a správa věcí veřejných (ESG)

Environmentální, sociální a vládní ESG (Environmentální, sociální a vládní) Environmentální, sociální a vládní (ESG) jsou kritéria, která dohromady vytvářejí rámec pro hodnocení dopadu udržitelnosti a jsou třemi hlavními faktory při měření udržitelnosti a společenského dopad investic. Investoři si při investování stále více uvědomují faktory ESG a někteří by tvrdili, že společnosti s vyšším ohledem na faktory ESG mají tendenci překonávat společnosti, které tak nečiní.

Životní prostředí

Problematika životního prostředí se zaměřuje na oblasti, jako je změna klimatu a udržitelnost. Udržitelnost Udržitelnost je v zásadě schopnost uspokojovat potřeby současné generace s využitím dostupných zdrojů, aniž by to působilo na budoucí generace. Často zahrnují zohlednění externalit, jako jsou emise uhlíku z fosilních paliv a snižování omezených surovin planety.

Sociální

Sociální problémy se zaměřují na oblasti, jako je rozmanitost, lidská práva, ochrana spotřebitele a dobré životní podmínky zvířat.

Správa věcí veřejných

Záležitosti správy a řízení společnosti se zaměřují na oblasti, jako je struktura řízení. Struktura společnosti. Struktura společnosti se týká organizace různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví, zaměstnaneckých vztazích, odměňování vedoucích pracovníků a odměňování zaměstnanců.

Hodnocení udržitelnosti Morningstar - ESG

Hodnocení udržitelnosti Morningstar vysvětleno

Společnost Morningstar zavedla systém hodnocení udržitelnosti z důvodu zvýšené důležitosti odpovědného investování a udržitelného investování.

Systém hodnocení je založen na dvou složkách, které vyvinula Sustainalytics, dceřiná společnost společnosti Morningstar. Sustainalytics se specializuje na hodnocení společností kótovaných na základě jejich výkonu ESG. Hodnotí se dvě složky:

  1. ESG skóre
  2. Spory o ESG

ESG skóre

Fondy dostávají skóre ESG na základě vyhodnocení připravenosti, zveřejnění a výkonnosti podkladových společností. Společnosti v portfoliu fondu jsou odstupňovány na stupnici od 0 do 100, což je relativní poměr k ostatním společnostem v rámci globální oborové skupiny.

Na základě systému hodnocení je skóre 0 nejhorší možné skóre, skóre 50 je průměrné skóre a skóre 100 je nejlepší možné skóre.

Spory o ESG

Kontroverze ESG zahrnují výzkum, který identifikuje společnosti ve fondech, které byly zapojeny do incidentů, které negativně ovlivňují zúčastněné strany, životní prostředí nebo provoz společnosti. Mohou zahrnovat věci jako:

  • Právní problémy (diskriminace nebo skandální žaloby)
  • Poškození životního prostředí (úniky ropy)
  • Podvodné chování (účetní podvod)

Sustainalytics poskytuje společnostem hodnocení kontroverze od jednoho do pěti a poskytuje také související hodnocení.

Podmínky

Aby společnost Morningstar poskytla podílový fond nebo ETF burzovní obchodovaný fond (ETF), je burzovní obchodovaný fond (ETF) oblíbeným investičním prostředkem, kde mohou být portfolia flexibilnější a diverzifikovanější v široké škále všech dostupných tříd aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF. hodnocení udržitelnosti, alespoň polovina spravovaných aktiv fondu (AUM) musí mít skóre společnosti ESG. Hodnocení udržitelnosti Morningstar poté vezme skóre portfolia a sníží všechny body, které vzniknou v důsledku kontroverzí ESG.

Statistiky hodnocení udržitelnosti Morningstar

Podle Morningstar jsou podílové fondy a ETF, které udržují vyšší hodnocení udržitelnosti, kvalitnější a jsou udržitelnější dlouhodobé podíly. Proto tyto fondy přidělují kapitál společnostem, které jsou výhodnější, méně volatilní a udržují si široký ekonomický příkop.

Díky Morningstar Sustainability Rating mohou investoři najít ideální investiční fondy pro své individuální profily rizik a výnosů při zachování sklonu portfolia k sociálně odpovědnému investování.

Společensky odpovědné investování / Udržitelné investování

Společensky odpovědné investování se označuje jako udržitelné, etické nebo „zelené“ investování. Zahrnuje zvážení různých faktorů ESG v rámci investiční strategie, která usiluje o zvýšení finanční návratnosti, ale také o podporu pozitivních environmentálních / sociálních změn ve světě při zachování transparentní a efektivní správy a řízení společnosti.

V rámci investiční filozofie odborníci kladou důraz na obavy ESG při identifikaci kvalitnějších společností. Společnosti, které jsou v zásadě ziskové, ale zároveň zohledňují nejlepší zájmy společnosti, pokud jde o faktory ESG, jsou dlouhodobě udržitelnější, a proto v dlouhodobém horizontu dosáhnou vyšších výnosů upravených o riziko.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) odkazuje na strategie, které společnosti provádějí v rámci správy a řízení společností a které jsou navrženy tak, aby
  • Odpovědnost za životní prostředí Odpovědnost za životní prostředí Odpovědnost za životní prostředí se týká potenciálních environmentálních nákladů, které kupujícímu vzniknou při koupi nebo leasingu aktiva. Závazky vznikají, když a
  • Greenwashing Greenwashing Greenwashing je místo, kde firma utrácí peníze za reklamu a marketing, že její zboží nebo služby jsou šetrné k životnímu prostředí, když ve skutečnosti nejsou
  • Negativní externality Negativní externality Negativní externality se vyskytují, když produkt nebo spotřeba zboží nebo služby působí negativně na třetí stranu mimo trh. Běžná transakce zahrnuje dvě strany, tj. Spotřebitele a výrobce, kteří jsou v transakci označováni jako první a druhá strana.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found