Šablona Exchange Ratio - Stáhněte si šablonu Excel zdarma

Tato šablona směnného poměru ukazuje, jak vypočítat směnný poměr pomocí nabídkové ceny za akcie cíle a ceny akcií nabyvatele.

Zde je snímek obrazovky šablony směnného poměru:

Screenshot šablony směnného poměru

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

In mergers and acquisitions (M&A) Mergers Acquisitions M&A Process Tato příručka vás provede všemi kroky procesu M&A. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady, poměr výměny akcií měří počet akcií nabývající společnosti Akvizice akcií Při akvizici akcií prodávají jednotliví akcionáři svůj podíl ve společnosti kupujícímu. Při prodeji akcií kupující předpokládá vlastnictví aktiv i pasiv - včetně potenciálních závazků z minulých akcí podniku. Kupující pouze vstupuje do kůže předchozího vlastníka, který musí vydat za každou jednotlivou akcii cílové firmy. U fúzí a akvizic, které zahrnují akcie jako součást protiplnění (kompenzace) za transakci, je směnný poměr akcií důležitou metrikou. Dohody mohou být veškerá hotovost, všechny akcie nebo kombinace těchto dvou.

Vzorec pro výpočet směnného poměru je:

Směnný poměr = nabídková cena za akcie Target / cena akcií nabyvatele

Důležitost směnného poměru

V případě transakce sloučení všech peněz není směnný poměr užitečnou metrikou. Ve skutečnosti by za této situace bylo v pořádku tento poměr z analýzy vyloučit. Často jsou oceňovací modely fúzí a akvizic fúze akvizice M&A proces Tato příručka vás provede všemi kroky v procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme akviziční proces od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), důležitost synergií a transakční náklady zaznamenají poměr jako „0,000“ nebo prázdný, když je přijde k transakci v hotovosti. Alternativně může model zobrazit teoretický směnný poměr, pokud by stejná hodnota hotovostní transakce měla být místo toho provedena transakcí na burze.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found