Výdaje na údržbu - přehled, typy, smlouvy o nájmu

Výdaje na údržbu jsou náklady pravidelně vznikající při udržování aktiva v současném stavu. Náklady na údržbu vstupují do hry, když osoba kupuje majetek, jako je motorové vozidlo, motorový člun nebo dokonce byt. Aktiva vyžadují po celou dobu své životnosti průběžnou údržbu, aby byla udržována v dobrém funkčním stavu.

Výdaje na údržbu

Při nákupu dlouhodobého majetku Dlouhodobý majetek Dlouhodobý majetek označuje dlouhodobý hmotný majetek, který se používá při provozu podniku. Tento typ aktiv poskytuje dlouhodobý finanční zisk, má životnost více než jeden rok a v rozvaze je klasifikován jako pozemky, budovy a zařízení (PP&E). , kupující musí vzít v úvahu náklady na průběžnou údržbu aktiva kromě počáteční kupní ceny, kterou je kupující povinen zaplatit za získání aktiva. Náklady na údržbu jsou nevyhnutelné a vlastník aktiv musí takové náklady pravidelně nést, ať už je aktivum aktivně využíváno či nikoli.

souhrn

  • Výdaje na údržbu jsou náklady vynaložené na běžnou údržbu aktiva, aby bylo udrženo v původním funkčním stavu.
  • Výdaje na údržbu se zaznamenávají do výkazu zisku a ztráty, čímž se snižuje zisk za daný rok.
  • Předpokládá se, že přínosy nákladů na údržbu nepřesáhnou dobu 12 měsíců.

Vysvětlení nákladů na údržbu

Náklady na údržbu mohou mít různé formy v závislosti na typu použitého aktiva. Například náklady na údržbu motorového vozidla se liší od nákladů na údržbu nemovitosti Real Estate Real estate je nemovitost, která se skládá z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd. Vlastníkovi nákladního vozidla vzniknou náklady na výměnu oleje, opravy motoru, výměnu pneumatik, vyladění motoru, propláchnutí chladiče atd.

Výdaje se obvykle účtují na vrub účtu oprav a údržby motorového vozidla. Pokud však vlastník nákladního vozidla přidá k vozíku hydraulický zdvih, zvyšuje se úroveň výkonu aktiva a náklady se aktivují. To znamená, že náklady nebudou účtovány do nákladů a místo toho budou odepisovány po dobu životnosti nákladního vozidla.

Na druhou stranu mohou náklady na údržbu zakoupeného domu zahrnovat výdaje, jako je péče o trávník, opravy elektroinstalace, opravy střechy, instalatérské práce, výměna opotřebovaných domácích spotřebičů, oprava poškozeného příslušenství atd. Pojištění rizik proti ztrátám z přírodních událostí , jako jsou tornáda, zemětřesení, požáry a bouře, jsou také zahrnuty jako součást nákladů na údržbu nemovitosti.

Velké opravy, jako je výměna celé střechy budovy, se však nepovažují za výdaje na údržbu. Náklady prodlužují dobu použitelnosti aktiva a náklady na výměnu střechy jsou aktivovány a odepisovány po dobu životnosti nemovitosti.

Náklady na údržbu pronajatých nemovitostí

Výdaje na údržbu majetku, který jednotlivec vlastní, se liší od nákladů na údržbu pronajatého nebo pronajatého majetku. Náklady na údržbu pronajaté nemovitosti jsou sdíleny mezi pronajímatelem a nájemcem. Nájemní smlouva Modifikovaný hrubý leasing Upravený hrubý leasing je jedinečnou metodou vlastnictví a údržby nemovitostí, při níž jsou jak provozovatel, tak nájemce odpovědní za úhradu provozních nákladů, a měli by zveřejnit výdaje, které připadají na stranu nájemce nebo pronajímatele.

Hlavní výdaje - jako je odklízení sněhu, výměna okenních skel, výměna střechy, péče o trávník a další výdaje na exteriér - by měl hradit pronajímatel. Za zařízenou nemovitost nese pronajímatel náklady na výměnu a opravu nábytku, příslušenství a koberců, jakož i na vymalování nemovitosti. Ve většině států vláda vyžaduje, aby majitelé domů instalovali topení, chlazení a ventilaci, aby byl dům po celý rok obyvatelný.

Od nájemců může být požadováno, aby během doby svého pronájmu platili určité náklady na údržbu. Náklady, které jsou nájemci povinni hradit, se však liší v závislosti na jejich délce pobytu a umístění. Například od nájemců, kteří dlouhodobě obývají dům, může být požadován poplatek za pravidelnou údržbu, který pokryje náklady na úklid a péči o trávník, které mohou být zahrnuty do měsíčních plateb za nájem.

Může se od nich také vyžadovat, aby uhradili náklady na výměnu opotřebovaných spotřebičů, opravu rozbitých zařízení atd. Krátkodobí nájemci, kteří si pronajmou nemovitost na několik dní až měsíc, mohou být požádáni, aby uhradili pouze náklady na výměnu spotřebičů a příslušenství které jsou během pobytu poškozeny.

Výdaje na údržbu vs. kapitálové výdaje

Údržba aktiv, jako jsou budovy a motorová vozidla, vyžaduje, aby vlastníci nebo nájemci museli nést určité náklady, aby mohli správně fungovat. Výdaje na údržbu a kapitálové výdaje jsou náklady vynaložené na správné fungování aktiva, ale mají různé významy.

Náklady na údržbu jsou náklady vzniklé při provádění rutinních akcí k udržení aktiva v původním stavu. Mezi příklady nákladů na údržbu patří jednoduché opravy elektro, výměna žárovek, opravy laku, čištění bazénu, péče o trávník atd.

Kapitálové výdaje, na druhé straně zahrnuje zásadní opravy, výměny a modernizaci komponent, jejichž dosažení vyžaduje čas, úsilí a peníze. Mezi příklady kapitálových výdajů patří výměna koberců, vylepšení bezpečnostního systému, nátěr exteriéru budovy, renovace paluby bazénu a výměna střechy.

Hlavní rozdíl mezi těmito dvěma výdaji spočívá v tom, že zatímco náklady na údržbu jsou udržovány, aby aktiva fungovala v původním stavu, kapitálové výdaje jsou vynaloženy na prodloužení životnosti aktiva. Očekává se, že přínos nákladů na údržbu nepřesáhne 12 měsíců, zatímco z kapitálových výdajů se očekává, že budou ve prospěch vlastníka aktiv po dobu delší než 12 měsíců.

Proto se náklady na údržbu účtují do výkazu zisku a ztráty (P&L) Výkaz zisku a ztráty (P&L) Výkaz zisku a ztráty (P&L) nebo výkaz zisku a ztráty nebo výkaz operací je finanční zpráva, která poskytuje souhrnné informace o společnosti výnosy, výdaje a zisky / ztráty za dané časové období. Prohlášení P&L ukazuje schopnost společnosti generovat tržby, spravovat výdaje a vytvářet zisky. za daný rok a mají dopad na vykázaný zisk. Na druhé straně jsou kapitálové výdaje kapitalizovány v rozvaze jako aktivum a opotřebení jsou vykázány jako odpisy ve výkazu zisku a ztráty.

Výdaje na údržbu vs. kapitálové výdaje

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Metody odpisování Metody odpisování Mezi nejběžnější typy metod odpisování patří lineární, dvojitě klesající zůstatek, jednotky výroby a součet let číslic. Existují různé vzorce pro výpočet odpisů aktiva. Odpisy se používají v účetnictví k alokaci nákladů na hmotný majetek po dobu jeho životnosti.
  • Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy zahrnuje analýzu provozního kapitálu, PP&E, akciového kapitálu dluhu a čistého příjmu. Tato příručka popisuje způsob výpočtu
  • Kapitalizované náklady Kapitalizované náklady Kapitalizované náklady jsou náklady vzniklé při nákupu dlouhodobého majetku, u kterého se očekává, že přímo přinese ekonomický přínos po dobu jednoho roku nebo
  • Smlouva o pronájmu vybavení Smlouva o pronájmu zařízení Smlouva o pronájmu zařízení je smluvní smlouva, kde pronajímatel, který je vlastníkem zařízení, umožňuje nájemci používat zařízení k

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found