Linka Advance-Decline (A / D) - přehled, vzorec, význam

Linka Advance-Decline (A / D) je indikátor, který využívají investoři, kteří chtějí měřit počet jednotlivých akcií. Řádek A / D může určit, zda se akcie účastní buď poklesu trhu, nebo jeho růstu.

Linka Advance-Decline (A / D)Zdroj

souhrn

  • Linka předstihu a poklesu (A / D) funguje jako technický indikátor akciového trhu.
  • Může pomoci pochopit jednotlivé změny akcií a výkonnost trhu.
  • Řádek A / D se vypočítá odečtením klesajících akcií aktuálního dne od postupujících akcií aktuálního dne a poté přidáním včerejší hodnoty řádku A / D.

Porozumění řádkům Advance-Decline (A / D)

Aby bylo vysvětleno dále, linie A / D je vykreslením kumulativního součtu rozdílu mezi počtem postupujících emisí v porovnání s počtem emisí klesajících v daný den na akciovém trhu. Jakmile jsou rozdíly vypočítány, jsou vyneseny do grafu a index se buď posune nahoru, pokud postupují, nebo se posune dolů při klesání.

Akcie jsou definovány jako postupující akcie, pokud jsou obchodovány nad závěrečnou cenou předchozí obchodní relace. Na druhé straně je akcie považována za klesající, pokud se obchoduje pod uzavírací cenou předchozího dne.

Když se ceny velkých akcií změní, může to mít nepřiměřený vliv na akciové indexy, jako je S&P 500 nebo NASDAQ Composite Index NASDAQ Composite NASDAQ Composite je index více než 3 000 běžných akcií kótovaných na akciovém trhu NASDAQ. Index je jedním z nejvíce sledovaných indexů v. Akciové indexy jsou zejména akciové indexy vážené tržní kapitalizací. Představují seskupení akcií; indikátor by proto pomohl pochopit, jak růstový nebo klesající pohyb trhu ovlivňuje jednotlivé akcie, a konkrétněji menší akcie. Je tomu tak proto, že ve scénáři váženém tržní kapitalizací bude mít stejnou váhu jak malé, tak velké společnosti.

Celkově je výhodou A / D Line to, že bude poskytovat informace týkající se výkonu jednotlivých akcií v konkrétní den. Linka A / D je založena na datech Advance-Decline a je jedním z nejpopulárnějších indikátorů.

Jinak známá jako A / D Data, data Advance-Decline se počítají k prokázání počtu postupujících a klesajících akcií kromě obchodovaného objemu, který je spojen s jednotlivými akcemi v rámci konkrétního tržního indexu nebo burzy cenných papírů na New York Stock Exchange ( NYSE) Newyorská burza cenných papírů (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82% S&P 500, stejně jako 70 největších společností na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej. Celkově bude měření dat zobrazovat šířku trhu.

Jak vypočítat linii Advance-Decline

Výpočet řádku Advance / Decline zahrnuje odečtení klesajících akcií aktuálního dne od postupujících akcií aktuálního dne a poté přidání včerejší hodnoty řádku A / D.

Postupující zásoby aktuálního dne - klesající zásoby aktuálního dne + hodnota řádku A / D předchozího dne

Důležitost linie Advance-Decline

Linka postupného poklesu je důležitá z mnoha důvodů. Za prvé pomáhá současným a potenciálním investorům při posuzování a analýze celkové výkonnosti trhu. Dělá se to proto, že linie A / D předvede pohyb indexů Dow Jones Industrial Average (DJIA) The Dow Jones Industrial Average (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jeden z nejpopulárnějších a nejuznávanějších indexů akciových trhů analýzou akcií na individuální úrovni. Proto je důležité porozumět a využít linku A / D, abyste jako investor mohli vidět pravdivější pohled na situace na trhu.

Navíc je to důležité, protože může pomoci při poskytování denního přehledu obchodů, což je pro investory zásadní. A konečně, linka A / D je důležitá, protože může odhalit rozdíly na trhu, jak tomu bylo dříve v historii.

Divergence

Divergence se používá k popisu situace, kdy se akciový trh pohybuje v opačném směru linie postupného poklesu. Je zajímavé, že pokud k situaci dojde, řekne vám, že index nemusí zobrazovat správný směr celkového trhu.

Příklad

Příklad divergence mezi A / D linkou a indexem akciového trhu se stal v březnu 2008 před kolapsem trhu. Kromě toho existuje další příklad divergence blízko konce dot-com bubliny v letech 1999 až 2000.

Dot-com bublina byla v době, kdy existovaly velké spekulace ohledně velkého období růstu založeného na internetu. Přesněji řečeno, NASDAQ Composite Index špičatý pak klesl extrémně nízko kvůli dot-com bublině. Prokázala divergenci na trhu.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Pokročilá technická analýza Pokročilá technická analýza Pokročilá technická analýza obvykle zahrnuje použití buď více technických indikátorů, nebo poměrně propracovaného (tj. Komplexního) indikátoru. "Sofistikovaný"
  • ARMS Index Arms Index (TRIN) Arms Index, také známý jako index krátkodobého obchodování (TRIN), odkazuje na krátkodobý technický analytický obchodní indikátor, který porovnává počet
  • McClellan oscilátor McClellan oscilátor - technická analýza McClellan oscilátor je typ hybného oscilátoru. McClellanův oscilátor se počítá pomocí exponenciálních klouzavých průměrů a je navržen tak, aby spíše naznačoval sílu nebo slabost cenového pohybu než jeho směr.
  • Rychlostní čáry Rychlostní čáry - technická analýza Rychlostní čáry jsou analytický nástroj používaný k určení úrovní podpory a odporu. Nejsou určeny k použití jako samostatný technický indikátor.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found