Libra kryptoměna - přehled, jak to funguje, účel

Váhy jsou kryptoměna Kryptoměna Kryptoměna je forma digitální měny založená na blockchainových sítích. Kryptoměna jako bitcoin a ethereum se stávají široce přijímanými. vytvořil Facebook. Kryptoměna Libra je určena k použití jako jednoduchá globální měna s nízkými poplatky. V podstatě to budou digitální peníze na vašem telefonu, které lze použít k úhradě jakéhokoli nákupu, kde je kryptoměna podporována. Váhy jsou kryté košem aktiv Třída aktiv Třída aktiv je skupina podobných investičních nástrojů. Různé třídy nebo typy investičních aktiv - například investice s pevným výnosem - jsou seskupeny na základě podobné finanční struktury. Obvykle se s nimi obchoduje na stejných finančních trzích a vztahují se na ně stejná pravidla a předpisy. , včetně hlavních měn a vládních dluhových nástrojů.

Kryptoměna Váh versus bitcoin

Rychlé shrnutí

  • Libra je kryptoměna vytvořená Facebookem, určená k použití jako jednoduchý prostředek směny s nízkými poplatky, který lze používat po celém světě.
  • Je podpořen košem aktiv, mezi něž patří hlavní měny a vládní dluhové cenné papíry, které zajišťují stabilitu kryptoměny.
  • S kryptoměnou as ní spojenou rezervou bude zacházet Libra Association, nezávislé neziskové sdružení složené ze zakládajících partnerů mince.

Jak Libra funguje?

Váhy bude možné zakoupit, držet a používat v aplikacích peněženky s kryptoměnou. Po proplacení v dolarech můžete získat žetony Váh. Kryptoměnu lze použít v jakémkoli podniku, který podporuje její použití. Facebook také vyvíjí službu digitální peněženky, která může tyto tokeny uchovávat a utrácet, a to Calibra.

Tokeny jsou sledovány a sledovány neziskovým neziskovým obchodním plánem Neziskový obchodní plán je jednoduše plánem neziskové organizace, který popisuje její cíle a cíle, jak může dosáhnout svého stanoveného účelu organizace , Sdružení Váh. Když si jednotlivci vymění svou místní měnu za tokeny, sdružení zajistí, aby byly tokeny kryté košem hlavních měn a cenných papírů. Zabezpečení Zabezpečení je finanční nástroj, obvykle jakékoli finanční aktivum, s nímž lze obchodovat. Povaha toho, co lze a nelze nazývat cenným papírem, obecně závisí na jurisdikci, ve které se s aktivy obchoduje. . Koš umožňuje kryptoměně mít relativně stabilní cenu.

Sdružení Libra působí jako regulační orgán pro kryptoměnu a nebude provozován pouze společností Facebook. Místo toho sdružení tvoří 28 zakládajících partnerů, mezi něž patří Mastercard, Visa, eBay a řada dalších společností. Facebook bude mít jeden hlas stejně jako ostatní členové sdružení.

Kryptoměna Libra využívá blockchain Síť Blockchain Blockchain umožňuje udržovat rostoucí seznam záznamů. Blockchain autentizace je to, co podporuje zabezpečení kryptoměny. technologie. Není to však opravdová blockchainová měna, protože není plně decentralizovaná. Do hlavní knihy transakcí budou mít přístup pouze členové Libra Association.

Jaký je účel Váh?

Váhy jsou určeny k použití jako jednoduché směnné prostředky po celém světě. Podpora kryptoměny košem hlavních světových měn má zajistit cenovou stabilitu. To zase podporuje účinnost mince jako jednoduché měny, kterou lze použít pro každodenní transakce.

V bílé knize Libra Bílá kniha Bílá kniha je autoritativní průvodce, který pojednává o problémech týkajících se určitého tématu, spolu s řešením jejich řešení. Termín pochází, jedním z hlavních problémů, které se snaží řešit, je, kolik stojí pohyb peněz jednotlivci v rozvojových zemích. V těchto rozvojových zemích si služby zasílání peněz účtují vysoké poplatky a každoročně od rodin odvádějí až 50 miliard dolarů. Ukládání peněz není v takových zemích vždy snadné a být okraden může znamenat ztrátu téměř všeho. Asi 1,7 miliardy dospělých na celém světě nemá přístup k tradiční bance. 1 miliarda však vlastní mobilní telefon.

Cílem kryptoměny je stát se běžnou digitální měnou, kterou může používat kdokoli. Iniciativa Libra chce účtováním mnohem levnějších poplatků než u jiných služeb zasílání peněz, využíváním technologie blockchain a udržováním stabilní hodnoty měny, zajistit lepší, levnější a otevřenější přístup k finančním službám pro všechny.

Jak se Váhy liší od ostatních kryptoměn?

Jak již bylo zmíněno dříve, jedním z rozlišujících faktorů Váh je, že je zajištěno skutečnými aktivy. Třída aktiv Třída aktiv je skupina podobných investičních nástrojů. Různé třídy nebo typy investičních aktiv - například investice s pevným výnosem - jsou seskupeny na základě podobné finanční struktury. Obvykle se s nimi obchoduje na stejných finančních trzích a vztahují se na ně stejná pravidla a předpisy. . Mnoho kryptoměn to nedělá, a proto jim chybí stabilita a zaručená vnitřní hodnota, kterou Libra nabízí. Existují další kryptoměny, které jsou kryty skutečnými aktivy. Většina z nich je však vázaná na fixaci Ve financích označuje fixace dvě různé akce. Za prvé, věšák je akt spojující směnný kurz jedné měny s druhou. Ve většině zemí je běžnou praxí zavést směnný kurz jejich měny k směnnému kurzu amerického dolaru. do jednotné měny. Váhy místo toho používají koš hlavních měn a vládní dluhové nástroje.

Dalším zajímavým faktorem je, že tuto kryptoměnu podporuje mnoho silných podniků, které tvoří Libra Association. Sdružení zahrnuje společnosti jako Visa, Mastercard, PayPal a eBay. Sdružení spravuje rezervu Váh a jako jediná může vytvářet nebo ničit žetony.

Nízké poplatky Libry a reálná rezerva krytá aktivy, která vede k nízké volatilitě Volatilita Volatilita je měřítkem míry fluktuací ceny cenného papíru v průběhu času. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru za účelem posouzení minulých výkyvů cen, což z něj činí realističtější běžné směnné médium ve srovnání s mnoha jinými kryptoměnami. Například Bitcoin Bitcoin Bitcoin je předchůdcem trhu s kryptoměnami. Bitcoiny fungují na technologii blockchain a mají narušit měnový trh. Vynalezený v roce 2008, dnes nejznámější kryptoměna, se pokusil plnit roli zprostředkování transakcí. Stalo se však spíše aktivem, které bylo drženo jako uchovávač hodnoty.

Jak bude Facebook profitovat z Váh?

Facebook, stejně jako členové sdružení Váh, mohou vydělávat peníze a pokrývat své náklady na základě úroků získaných z držených aktiv. Čím více je měna měnou měna Měna se týká peněz, které se v ekonomice používají jako prostředek směny za zboží a služby. Před zavedením konceptu měny byly zboží a služby vyměňovány za jiné zboží a služby v rámci barterového systému. čím a čím více aktiv bude drženo v rezervě, tím více členů, včetně Facebooku, vydělá na úrokovém výnosu Výnos z úroku Výnos z úroků je částka vyplácená účetní jednotce za půjčení peněz nebo za to, že její účetní jednotka může použít své finanční prostředky. Ve větším měřítku je úrokový příjem částka vydělaná z peněz investora, které umístí do investice nebo projektu. .

Facebook může také nepřímo těžit z širokého využívání Libra tím, že promění podniky, které jsou ochotny podporovat tuto kryptoměnu, na kupce reklamy na svých webových stránkách.

Problémy, kterým čelí váhy

Libra blockchain bude otevřen všem, což znamená, že kdokoli může vytvářet produkty a vytvářet nad nimi aplikace. Nastavení otevřeného přístupu přináší výhody a nevýhody. Dobrá věc je, že zajistí nízké překážky vstupu. Překážky vstupu Překážky vstupu představují překážky nebo překážky, které znesnadňují novým společnostem vstup na daný trh. Mezi ně mohou patřit technologické výzvy, vládní předpisy, patenty, počáteční náklady nebo požadavky na vzdělání a licence. , podpora konkurence a podpora inovací. Riziko však spočívá v tom, že může zvýšit pravděpodobnost pochybných tvůrců aplikací v přístupu k digitální měně uživatele.

Kryptoměna bude také decentralizovaná. Ačkoli bílá kniha zdůrazňuje plán decentralizace, nebude považována za skutečnou kryptoměnu, dokud se taková věc nestane. Problémy týkající se postupů v oblasti ochrany soukromí ze strany regulačních orgánů mohou bránit společnosti Libra stát se běžnou měnou.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli článek Finance o kryptoměně Váh. Pokud se chcete o této kryptoměně dozvědět, podívejte se na jejich bílou knihu. Chcete-li se dozvědět více o souvisejících konceptech, podívejte se na další zdroje Finance:

  • Kryptoměna Kryptoměna Kryptoměna je forma digitální měny založená na blockchainových sítích. Kryptoměna jako bitcoin a ethereum se stávají široce přijímanými.
  • Bílá kniha Bílá kniha Bílá kniha je autoritativní průvodce, který pojednává o problémech týkajících se určitého tématu, spolu s řešením jejich řešení. Termín pochází z
  • Blockchain Blockchain Síť blockchainu umožňuje údržbu rostoucího seznamu záznamů. Blockchain autentizace je to, co podporuje zabezpečení kryptoměny.
  • Zvláštní práva čerpání Zvláštní práva čerpání (SDR) Zvláštní práva čerpání, často označovaná jako SDR, jsou úročeným mezinárodním rezervním aktivem používaným Mezinárodním měnovým fondem (MMF). SDR je založeno na koši měn a je dodáván s kódem měny XDR, na který se také může odkazovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found