Profesionální korporace - přehled, jak vytvářet, daně

Profesionální společnost je společnost, která zahrnuje různé typy profesionálů, jako jsou lékaři, právníci, architekti, účetní. Účetní Účetní hraje v organizaci velmi zásadní roli, bez ohledu na to, zda se jedná o nadnárodní společnost nebo malou domácí společnost. Příliv a odliv peněz společnosti pečlivě sleduje účetní, který také zajišťuje, aby všechny finanční transakce byly legální, správné, inženýři, psychologové atd. Ve většině států to mohou profesionálové, kteří chtějí začlenit svou praxi, vytvořit formováním profesionální společnost nebo společnost poskytující profesionální služby.

Společnost poskytující profesionální služby se liší od profesionální korporace, protože první je založena na základě zvláštních předpisů poskytovaných Internal Revenue Service (IRS). Jedním z ustanovení IRS je například to, že vlastníci zaměstnanců by měli vlastnit více než 10% vlastního kapitálu společnosti.

Profesionální korporace

Profesionální korporace musí být zapsány do obchodního rejstříku ve státě, kde profesionálové pokračují ve své praxi. Zatímco běžné korporace zbavují akcionáře osobní odpovědnosti, profesionální korporace umožňují profesionálům využívat výhod korporací, přičemž omezují jejich osobní odpovědnost pouze v určitých situacích.

Profesionální korporace nelze zakládat s cílem chránit zaměstnance-zaměstnance před osobní odpovědností za nesprávné praktiky. Profesionální korporace jsou zdaněny stejnou daňovou sazbou jako běžné korporace a majitelé jsou povinni platit daň FICA místo daně ze samostatné výdělečné činnosti.

Rychlé shrnutí

  • Profesionální korporace je subjekt založený konkrétním typem profesionála, jako je právník, lékař, architekt nebo veterinář, který poskytuje služby související s jejich profesí.
  • Profesionální korporace jsou registrovány podle platných zákonů konkrétního státu.
  • Akcionáři profesionální korporace jsou chráněni před osobní odpovědností za dluhy vzniklé korporaci a do jisté míry před zneužitím ze strany ostatních vlastníků korporace.

Právní požadavky profesionální korporace

Založení profesionální korporace se řídí platnými zákony státu, kde korporace vzniká. V některých státech existují omezení týkající se typu profesionálů, kteří mohou vlastnit akcie společnosti. Ve většině případů jsou profesionální korporace omezeny na profesionály ve stejném oboru.

Například společnost, jejímž hlavním zaměřením je nabídka lékařské péče, mohou být založeny pouze lékaři a musí být držiteli příslušných osvědčení o praxi ve státě založení. Konkrétní požadavky na založení profesionální korporace lze získat v kanceláři státního tajemníka.

Jak vytvořit profesionální společnost

Proces založení profesionální korporace vyžaduje, aby její zakladatelé poskytli příslušnou autoritu určitou dokumentaci. Níže jsou uvedeny základní kroky k vytvoření profesionální společnosti:

1. Připravte stanovy

Prvním krokem při vytváření profesionální korporace je vypracování stanov společnosti. Incorporation Články společnosti jsou soubor formálních dokumentů, které prokazují existenci společnosti ve Spojených státech a Kanadě. Má-li být podnik, který bude při registraci podán u státu. V tomto dokumentu musí organizátoři jasně uvést záměr působit jako profesionální společnost. Stanovy by měly také uvádět účel společnosti, kterou je služba nebo produkt, který společnost nabídne.

Například pokud se společnost skládá z Certified Public Accountants (CPAs) Accounting Salary Guide V tomto průvodci účetními mzdami vám poskytneme údaje o středním odškodnění osob zaměstnaných ve veřejném i soukromém účetnictví. Účetní jsou odpovědní za prověření finančních výkazů, aby zajistili přesnost a soulad se stávajícími zákony a předpisy, za plnění daňových úkolů, jako je výpočet, účelem společnosti bude nabídnout účetní služby. Profesionálové zakládající společnost by měli být držiteli osvědčení o praxi ve státě, kde hodlají službu nabízet.

2. Pojmenování společnosti

Organizátoři by také měli uvést navrhovaný název společnosti, který by se měl lišit od názvů jiných registrovaných subjektů. V ideálním případě by společnost měla do navrhovaného názvu zahrnout slova „profesionální společnost“ a měla by obsahovat přesný pravopis, interpunkci nebo zkratku označující povolání, jako je M.D. nebo P.C.

3. Získejte místní souhlas

Předtím, než může být registrace schválena státem, může být od stran vyžadováno, aby získaly další souhlas od příslušných licenčních rad. Například pokud jsou stranami, které tvoří společnost, lékaři, může se od nich vyžadovat, aby získali souhlas Státní lékařské rady státu, ve kterém praktikují medicínu. Strany budou rovněž povinny poskytnout kopie praktických licencí všech členů tvořících společnost.

Omezení odpovědnosti profesionálních korporací

Akcionáři profesionální společnosti požívají ochrany před odpovědností za dluhy vzniklé společnosti. Osobní majetek akcionářů proto nemůže být prodán nebo vydražen za účelem zaplacení dluhů společnosti. Akcionářům může vzniknout odpovědnost pouze do hodnoty ekvivalentní výši jejich podílu ve společnosti.

Profesionální společnost také chrání akcionáře před závazky ostatních zaměstnanců-vlastníků společnosti. Pokud se zjistí, že se jeden majitel dopustil nekalých praktik, bude mít neomezenou osobní odpovědnost za své vlastní činy. Pokud však žalobce může prokázat, že profesionální společnost zabývající se nezákonnými praktikami jako celek, jsou za to odpovědní vlastníci společnosti.

Zdanění profesionálních korporací

Profesionální společnost je zdaněna paušální sazbou 21% namísto odstupňované stupnice. Sazba zdanění je podobná sazbě rovné daně uložené společnostem rezidentům USA ze strany IRS. Aby však IRS splňoval podmínky pro sazbu rovné daně, vyžaduje, aby 95% obchodních aktivit společnosti bylo v oblasti specializace, kterou společnost prohlásila v okamžiku registrace. 95% akcií profesionální korporace musí vlastnit také současní a bývalí zaměstnanci, kteří společnosti poskytují příslušné služby.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • C Corp vs S Corp C Corp vs S Corp Potenciál nebo stávající majitelé firem často čelí volbě nastavení buď jako C Corp vs S Corp při zahájení nového podnikání nebo při změně svého podnikání
  • Partnerství s ručením omezeným (LLP) Partnerství s ručením omezeným (LLP) Partnerství s ručením omezeným (LLP) jsou podniková obchodní struktura, která umožňuje podnikatelům, profesionálům a podnikům poskytovat služby prostřednictvím
  • Veřejné společnosti Veřejné společnosti Veřejné společnosti jsou subjekty, které obchodují se svými akciemi na veřejném burzovním trhu. Investoři se mohou stát akcionáři ve veřejné společnosti nákupem akcií společnosti. Společnost je považována za veřejnou, protože jakýkoli investor, který má zájem, může koupit akcie společnosti na veřejné burze a stát se vlastníky akcií.
  • Druhy podniků Druhy podniků Při zakládání společnosti si můžete vybrat čtyři hlavní typy podniků: fyzické osoby, partnerství, společnosti s ručením omezeným a korporace.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found