Poměr nákladů na lékařskou péči (MCR) - přehled, vzorec, příklad

Poměr nákladů na lékařskou péči (MCR), běžně známý jako poměr ztrát na zdraví nebo poměr léčebných výhod, porovnává náklady zdravotní pojišťovny na zdravotní péči s její výnosovou prémií. Poměr se často používá k určení finanční síly pojišťovací společnosti Life and Health Insurance Insurance Pojistitelé životního a zdravotního pojištění (L&H) jsou společnosti poskytující krytí rizika ztráty života a léčebných výloh způsobených nemocí nebo úrazy. Zákazník - kupující pojistné smlouvy - platí pojistné za krytí. , protože informuje o procentu z příjmů, které jde na zdravotní tvrzení.

Poměr nákladů na lékařskou péči (MCR)

Každý pojistitel musí pro výpočet MCR použít stejnou metodu. Pojišťovna každý rok vypočítává MCR a musí podávat zprávy ministerstvu zdravotnictví a sociálních služeb USA.

souhrn

  • Poměr nákladů na zdravotní péči (MCR) porovnává náklady zdravotní péče na pojišťovnu s jejími výnosy generovanými prostřednictvím pojistného.
  • Ideální MCR pro velkou skupinu je 85% a 80% pro malou skupinu.
  • Podle zákona o cenově dostupné péči (ACA) musí pojišťovna přidělit 80% svého pojistného na činnosti, které rozvíjejí sektor zdravotní péče. Pokud pojišťovna nepřidělí 80% svého pojistného, ​​musí být pojistníkům vyplaceny slevy.

Vzorec poměru nákladů na zdravotní péči

Poměr nákladů na zdravotní péči se počítá takto:

Poměr nákladů na zdravotní péči - vzorec

Pochopení poměrů nákladů na lékařskou péči

Zdravotní pojišťovna vybírá pojistné od svých zákazníků každý měsíc a část pojistného může platit jejich zaměstnavatel na základě podmínek jejich pracovní smlouvy. Proto jsou jednotlivci, kteří dostávají své zdravotní pojištění prostřednictvím svých zaměstnavatelů, rozděleni do podskupin nazývaných velké a malé skupiny. Podle federální vlády je malou skupinou společnost s 1–50 zaměstnanci a velká skupina zahrnuje více než 50 zaměstnanců.

Jakmile pojišťovna inkasuje pojistné od svých zákazníků, pojistné je zadrženo, dokud není vyplněn lékařský nárok. Tvrzení se může pohybovat od návštěvy lékaře po léčbu řady nemocí.

Ideální MCR by měl být 85% pro velké skupiny a 80% pro malé a individuální skupiny. Poměr 85% znamená, že za každý 1 $ pojišťovací společnost vydělá 0,15 $ a 0,85 $ se použije k léčbě jednotlivce, který nárok vznesl. Zisk 0,15 USD lze použít na pokrytí nákladů a reinvestici zpět do podnikání.

Zákon o cenově dostupné péči (ACA) a poměry lékařských nákladů

Podle zákona o cenově dostupné péči (ACA) Zákon o cenově dostupné péči (ACA) Zákon o cenově dostupné péči (ACA), známý také jako Obamacare, je reformou zdravotnictví, která obsahuje seznam ustanovení, která Američanům otevírají příležitosti, musí pojišťovna přidělit 80 % jejich prémie na rozvoj kvality zdraví a klinických služeb za účelem zlepšení kvality a hodnoty poskytované pojištěnému jednotlivci.

Pokud pojistitel nepřidělí 80% svého pojistného na zlepšení hodnoty a kvality zdravotní péče, bude muset zákazníkovi vrátit další prostředky. Například: V roce 2012 bylo v USA vráceno 21,5 milionu refundací

MCR Formula podle zákona o cenově dostupné péči

MCR Formula podle zákona o cenově dostupné péči

  • Nároky jsou platby pojišťoven pojišťovnám za náklady na lékařskou péči a léky na předpis.
  • Náklady na zlepšení kvality jsou určovány na základě celkového zlepšení bezpečnosti pacientů nebo jejich výsledků, blahobytu pacientů, prevence zpětného přebírání do nemocnic nebo zlepšení informační technologie používané v nemocnicích za účelem zlepšení podávání zpráv, transparentnosti a excelence.

Na druhé straně jsou činnosti prevence podvodů a poplatky za zprostředkování pojištění a zprostředkování agentů považovány za správní náklady podle zákona MCR o cenově dostupné péči.

  • Pojistné je příjem vydělaný pojišťovnou z měsíčních plateb jejich pojistky
  • Daně, licence a regulační poplatky zahrnují federální, státní a místní daně z výnosů pojišťovacích společností. Daně z kapitálových zisků Zisk kapitálu Zisk kapitálu je zvýšení hodnoty aktiva nebo investice v důsledku zhodnocení ceny aktiva nebo investice. Jinými slovy, zisk nastane, když aktuální nebo prodejní cena aktiva nebo investice přesáhne jejich nákupní cenu. a investiční výnosy nejsou zahrnuty. Neziskové pojišťovny podléhají buď státním daním pojistného, ​​nebo výdajům komunitních dávek, podle toho, co je vyšší.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Tabulka pojistněmatematické životnosti Tabulka pojistněmatematické životnosti Tabulka pojistněmatematického života je tabulka, která zobrazuje pravděpodobnost, že osoba konkrétního věku zemře před svými příštími narozeninami. Tabulky jsou uvnitř
  • HMO vs. PPO: Co je lepší? HMO vs PPO: Co je lepší? Získání nejlepší zdravotní péče často vyžaduje volbu mezi HMO vs. PPO. Musíte být schopni informovaně se rozhodnout, který plán bude fungovat nejlépe.
  • Vzájemná pojišťovací společnost Vzájemná pojišťovací společnost Vzájemná pojišťovací společnost je soukromá pojišťovací společnost, která je 100% vlastněna jejími pojistníky. Tyto společnosti jsou založeny s jediným
  • Variabilní životní pojištění Variabilní životní pojištění Variabilní životní pojištění je forma životního pojištění, která kombinuje vlastnosti životního pojištění a investování. Charakteristika: pojistné půjčky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found