Kalkulačka domácího úvěrového limitu (HELOC) - přehled

Úvěrová linie domácího kapitálu Úvěrová linie domácího kapitálu (HELOC) Úvěrová linie domácího kapitálu (HELOC) je úvěrová linka poskytovaná osobě, která využívá svůj dům jako kolaterál. Jedná se o typ úvěru, při kterém banka nebo finanční instituce oprávňuje dlužníka k přístupu k úvěrovým fondům podle potřeby, a to až do stanovené maximální částky. (HELOC) kalkulačka může vypočítat maximální úvěrovou linii dostupnou pro majitele domu. HELOC je obdobou hypotéky, protože oba typy půjček využívají jako zajištění dům. U úvěrové linie pro domácí kapitál však neexistují žádné splátky jistiny ani předem stanovené úrokové sazby.

Tato šablona obsahuje výpočty pro:

  • Maximální výše úvěru pro hybridní půjčku
  • Maximální výše úvěru pro tradiční půjčku

Zde je rychlý náhled kalkulačky HELOC od Finance:

Kalkulačka HELOC

Klikněte sem a stáhněte si bezplatnou kalkulačku!

Přehled

Jak již bylo řečeno, HELOC je půjčka, která jako záruku využívá dům. Je to podobné jako s hypotékou, až na to, že celá částka hypotéky je poskytnuta předem. Hypotéky také vyžadují splátky jistiny a úroků na měsíční bázi.

Na druhé straně je HELOC úvěrová linie, což znamená, že dlužník si může kdykoli vybrat jakoukoli částku. Je to podobné jako u kreditní karty, ve které ji uživatel používá pouze v případě potřeby. U HELOC jsou vyžadovány pouze platby úroků. Platba jistiny je nutná pouze po vypršení platnosti HELOC.

Tradiční HELOC

U tradičního HELOC si mohou vypůjčovatelé půjčit pouze do 65% hodnoty domu. Dlužník musí vlastnit alespoň 20% domu. Chcete-li zjistit maximální dostupnou částku úvěrové linky, vynásobte odhadovanou hodnotu domu o 65%. Stejně jako hybridní HELOC je také nutné odečíst zbývající hypotéku, která je již na domě.

Hybridní HELOC

Hybridní HELOC je kombinací tradičního HELOC a hypotéky. U hybridní půjčky HELOC má dlužník nárok na úvěrovou linii v hodnotě až 80% odhadované hodnoty domu. Chcete-li vypočítat maximální částku úvěrové linky, vynásobte hodnotu domu o 80%. Po určení maximální dostupné částky odečtěte částku nesplacené hypotéky, pokud existuje. Zajišťuje, že celková výše půjčky s využitím domu nepřekročí 80%. U hybridního úvěru se část hypotéky amortizuje, zatímco druhá část je stejná jako u tradičního HELOC.

Dodatečné zdroje

Další zdroje najdete v knihovně obchodních šablon Finance, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci PowerPoint a dokumenty Word.

  • Prezentační šablony
  • Šablony osobních financí
  • Poměrové šablony
  • Šablony pro tvorbu rozpočtu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found