Šablona čistého zisku - Stáhnout šablonu aplikace Excel zdarma

Tato šablona Čistá zisková marže vám ukáže, jak vypočítat marži čistého zisku pomocí řádkových položek výkazu zisku a ztráty společnosti.

Zde je snímek šablony:

Screenshot šablony čistého zisku

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Co je marže čistého zisku?

Čistá zisková marže (známá také jako „zisková marže“ nebo „čistá zisková marže“) je finanční poměr Finanční poměry Finanční poměry jsou vytvářeny pomocí číselných hodnot převzatých z účetní závěrky, aby se získaly smysluplné informace o společnosti použité k výpočtu procento zisku, které společnost vyprodukuje z celkových příjmů. Měří částku čistého zisku, který společnost získá za dolar získaných výnosů. Čistá zisková marže se rovná čistému zisku (také známému jako čistý zisk). Čistý zisk Čistý zisk je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. děleno celkovým výnosem Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost obdrží z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. , vyjádřeno v procentech.

Vzorec čistého zisku

Čistá zisková marže = Čistý zisk ⁄ Celkový výnos x 100

Čistý zisk Čistý zisk Čistý zisk je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. se vypočítá odečtením všech nákladů společnosti od jejích celkových výnosů. Výsledkem výpočtu ziskové marže je procento - například 10% zisková marže Zisková marže V účetnictví a financích je zisková marže měřítkem výdělků společnosti ve vztahu k jejím výnosům. Tři hlavní metriky ziskové marže jsou hrubý zisk (celkové výnosy minus náklady na prodané zboží (COGS)), provozní zisk (výnosy minus COGS a provozní náklady) a čistý zisk (výnosy minus všechny výdaje) znamená za každý 1 $ výnosu společnost vydělá 0,10 $ na čistém zisku. Výnosy představují celkový prodej společnosti za dané období.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a dokumenty Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found