Mezera mezi výnosy - Zjistěte více o meze mezi výnosy a různých typech výnosů

Mezera výnosu je rozdíl mezi výnosy státem vydaných cenných papírů Emitenti dluhopisů Existují různé typy emitentů dluhopisů. Tito emitenti dluhopisů vytvářejí dluhopisy, aby si vypůjčili prostředky od držitelů dluhopisů, které mají být splaceny při splatnosti. a průměrný dividendový výnos z akciových akcií. Jinými slovy, výnosová mezera nebo poměr výnosové mezery je poměr dividendového výnosu z vlastního kapitálu. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. ve srovnání s výnosem dlouhodobých státních dluhopisů.

Mezera ve výnosu se počítá k určení, zda je kapitál podhodnocen nebo předražen ve srovnání se státními dluhopisy. Čím menší je výnosová mezera, tím nižší je výnos vlastního kapitálu ve srovnání se státními dluhopisy, což naznačuje, že vlastní kapitál je předražený. Naopak, čím vyšší je výnosová mezera, tím vyšší je výnos vlastního kapitálu ve srovnání se státními dluhopisy, což naznačuje, že vlastní kapitál je relativně podhodnocen.

Reverzní mezera mezi výnosy

Reverzní výnosová mezera je částka, o kterou výnos z dluhopisů převyšuje výnos z vlastního kapitálu, nebo jinými slovy o částku, o kterou úroky z půjček a dluhopisů převyšují náklady na vlastní kapitál. Reverzní výnosová mezera platí pouze v těch časových obdobích, kdy je průměrný výnos z investování do dluhopisů vyšší než průměrný dividendový výnos z akcií.

Výklad

Pozitivní mezera ve výnosu naznačuje více příležitostí nakupovat na akciových trzích Akciový kapitálový trh (ECM) Akciový kapitálový trh je podmnožinou kapitálového trhu, kde finanční instituce a společnosti interagují s obchodováním s finančními nástroji, zejména v obdobích vysoké inflace. Jsou-li však spotřebitelské ceny stabilní, pozitivní rozdíl není tak silným ukazatelem, protože v obdobích velmi nízké inflace jsou investoři více nakloněni přijímat nižší výnosy.

Zvyšující se propast mezi výnosy dluhopisů a akcií naznačuje nový růstový cyklus.

Výnos vlastního kapitálu

Výnosem z vlastního kapitálu je výnos nebo návratnost kapitálové části investice. Je to částka výdělku ve srovnání s částkou investovanou do vlastního kapitálu.

Výnos # 1

Výnos je zisk na akcii Výnos na akcii (EPS) Výnos na akcii (EPS) je klíčovou metrikou používanou k určení podílu běžného akcionáře na zisku společnosti. EPS měří zisk každé společné akcie (EPS) dělený tržní cenou za akcii (MPS). Výnos výnos ukazuje procento každé jednotky měny investované do akcií, které společnost vydělala.

# 2 Dividendový výnos

Dividendový výnos je finanční poměr, který udává částku, kterou společnost vyplácí každý rok ve formě dividend, v poměru k hodnotě jejích akcií nebo tržní ceně za akcii. Jinými slovy, dividendový výnos je Dividenda na akcii (DPS) vydělená tržní cenou za akcii (MPS).

Dividendový výnos z akcií je výnosem uvedeným při výpočtu mezery ve výnosu - nikoli celkovou návratností kapitálu na akcii u investování do akcií. Průměrný dividendový výnos se obvykle odhaduje jako průměrný dividendový výnos hlavního akciového indexu, jako je index S&P 500.

Výnos z Bond

Výnos z dluhopisu je částka, kterou investor získá z dluhopisu. Jinými slovy, výnos z dluhopisu je částka, kterou investor vydělá ve formě úroku zaplaceného dlužníkem - emitentem dluhopisu.

Nominální výnos je úrok placený emitentem dluhopisu dělený nominální hodnotou dluhopisu. Aktuální výnos je roční zisk dluhopisu dělený aktuální tržní cenou dluhopisu. Požadovaný výnos je minimální částka výnosu očekávaná investory jako kompenzace za riziko investování.

Mezera mezi výnosy

Jak se cena dluhopisu zvyšuje, výnos z dluhopisu klesá; jak cena dluhopisu klesá, zvyšuje se výnos z dluhopisu.

Další zdroje

Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru ve finančním odvětví, Finance vysoce doporučuje tyto další zdroje:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Cena dluhopisu Cena dluhopisu Cena dluhopisů je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům
  • Vlastní kapitál vs stálý příjem Vlastní kapitál vs stálý příjem Vlastní kapitál vs stálý příjem. Akciové produkty a produkty s pevným výnosem jsou finanční nástroje, které mají velmi důležité rozdíly, které by každý finanční analytik měl znát. Akciové investice se obvykle skládají z akcií nebo akciových fondů, zatímco cenné papíry s pevným výnosem se obecně skládají z podnikových nebo státních dluhopisů.
  • Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem zahrnuje investice do dluhopisů nebo jiných dluhových cenných papírů. Cenné papíry s pevným výnosem mají několik jedinečných atributů a faktorů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found