Funkce RTD - vzorec, příklady, použití dat v reálném čase v aplikaci Excel

Funkce RTD patří do seznamu funkcí vyhledávání a referencí aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Funkce načte data v reálném čase z programu, který podporuje automatizaci COM.

Jako finanční analytik Certifikace FMVA® Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari, funkce RTD je velmi užitečná, protože pomáhá aktualizovat hodnoty z datových serverů v reálném čase v tabulkách aplikace Excel. Jako finanční analytik můžeme použít hodnoty buněk jako argumenty vzorce a za pár minut vytvořit výkonné obnovitelné datové listy a modely.

Vzorec pro data v reálném čase

= RTD (ProgID, server, topic1, [topic2],…)

Funkce RTD používá následující argumenty:

  1. ProgID (povinný argument) - Název ProgID registrovaného doplňku automatizace COM nainstalovaného v místním počítači. Musíme uvést jméno do uvozovek.
  2. Server (povinný argument) - Toto je název serveru, na kterém by měl být doplněk spuštěn. Pokud není žádný server a program je spuštěn lokálně, necháme argument nevyplněný. Jinak musíme kolem názvu serveru zadat uvozovky („“). Při použití RTD v rámci Visual Basic for Applications (VBA) jsou pro server vyžadovány uvozovky nebo vlastnost VBA NullString, i když je server spuštěn místně.
  3. Téma 1, topic2,… - Téma 1 je povinný argument, následující témata jsou však volitelná. 1 až 253 parametrů, které společně představují jedinečnou část dat v reálném čase.

Jak používat funkci RTD v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce Real-Time Data RTD, zvažte několik příkladů:

Příklad dat v reálném čase 1

Předpokládejme, že chceme vytvořit níže uvedený list aplikace Excel:

Funkce RTD

Pokud si přejeme získat informace z Yahoo! Finance, můžeme to udělat pomocí funkce RTD. Vzorec, který se má použít, bude:

= RTD („progid“ ,, „YahooFinanceWatchList“, „AAPL“, „Open“)

Při vývoji tohoto vzorce musíme mít na paměti, že:

  1. Doplněk automatizace RTD COM musí být nainstalován a zaregistrován v počítači.
  2. S Microsoft Office nejsou dodávány žádné servery RTD, takže pokud chceme tuto funkci použít, musíme ručně nainstalovat datový server v reálném čase.
  3. „ProgID“ musí být uvedeno v uvozovkách.
  4. „Server“ musí být uveden v uvozovkách.
  5. Pokud je datový server v reálném čase spuštěn místně, nechejte argument „server“ nevyplněný.
  6. Funkce se bude průběžně aktualizovat, pouze když je režim výpočtu nastaven na automatický.
  7. Při použití RTD v rámci Visual Basic for Applications (VBA) jsou pro server vyžadovány uvozovky nebo vlastnost VBA NullString, i když je server spuštěn místně.

Několik poznámek o funkci RTD:

  1. N / A! chyba - servery RTD by měly být digitálně podepsány. Pokud server RTD není digitálně podepsán, server se nemusí načíst a v buňkách odkazujících na server RTD se zobrazí chyba # N / A.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Když si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte své finanční modelování. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Kurz Excel pro pokročilé
  • Důležité vzorce aplikace Excel, které je třeba znát Pokročilé vzorce aplikace Excel musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky Excel Zkratky Excel PC Mac Zkratky Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Zdroje pro finanční modelování Finanční modelování Zdroje a příručky pro finanční modelování zdarma, které vám pomohou naučit se nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti finančního modelování se stovkami příkladů, šablon, průvodců, článků a dalších. Zjistěte, co je finanční modelování, jak sestavit model, dovednosti aplikace Excel, tipy a triky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found