Návrh organizace - Zjistěte více o principech návrhu organizace

Design organizace je platforma, která zahrnuje klíčové komponenty společnosti. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. , jmenovitě lidé, informace a technologie. I když je každá organizace jiná a neexistuje žádný konkrétní vzorec pro vytvoření dokonalého designu organizace, pro každou společnost platí několik principů.

Téma designu organizace

Změny se dějí všude kolem nás a rychlým tempem. Všechny drastické úpravy ponechaly jen velmi malý prostor pro uspokojení. Vzhledem k tomu, jak se nevyhnutelné změny staly, se manažeři musí více než kdy jindy zaměřit na návrh svých organizací. Tímto způsobem mohou transformovat své společnosti, aby lépe vyhovovaly potřebám svých klientů, zaměstnanců a dalších zúčastněných stran. Zainteresovaná strana V podnikání je zainteresovanou stranou jakákoli osoba, skupina nebo strana, která má zájem na organizaci a výsledcích jejích akcí. Běžné příklady.

Zásady návrhu organizace

1. Zaměření na dlouhodobé strategické cíle

Jednou chybou, kterou manažeři dělají, je přílišné soustředění na současné nedostatky společnosti. Tito vůdci často zůstávají fixováni na krátkodobé stížnosti, které dostávají od svých zaměstnanců, klientů nebo investorů. Akcionáři Akcionáři Akcionáři Akciový kapitál (také známý jako Akciový akcionářský kapitál) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva. Správným způsobem, jak toho dosáhnout, je zaměřit se na současné i dlouhodobé cíle společnosti. Přijetí návrhu organizace, který řeší pouze okamžité problémy, jakmile se objeví, připraví cestu pouze pro další problémy v budoucnu.

2. Udělejte si čas na průzkum scény

Studie zjistila, že vedoucí pracovníci tráví velmi málo času hodnocením stavu svých organizací před přijetím nových návrhů. Vedoucí příliš často vytvářejí mylný předpoklad, že současný stav věcí v jejich organizacích je jasný. Ve skutečnosti tito manažeři nejsou v kontaktu s výkonem svých zaměstnanců a s tím, jak jsou činnosti skutečně prováděny interně. Získání lepšího porozumění organizaci před tím, než se vrhnete na nový design, pomůže odhalit hlavní příčinu současných problémů.

3. Výběr správného plánu

Většina organizací zakládá své nové návrhy na nevyzkoušených hypotézách. Ačkoli v některých případech funguje intuitivní rozhodování, manažeři společnosti by neměli spoléhat pouze na svou intuici. Místo toho, abyste se při rozhodování o tomto velkém prodeji spoléhali na tento „pocit“, konzultujte všechny zúčastněné strany a podívejte se na údaje, které máte k dispozici.

4. Výběr správných specialistů

Jedním z nejvíce opomíjených principů návrhu organizace je nejprve zdůraznění rolí a poté jednotlivců. Mnoho manažerů bohužel dělá opak. Začnou hledat kandidáty na určité pozice, než budou jasně definovány pracovní pozice.

Problém s použitím tohoto přístupu spočívá v tom, že vyvolává úzkost mezi zaměstnanci. Vytváří také riziko ztráty odborných techniků, pokud se cítí nejistí svou prací. Je to také velmi rušivé, protože většina zaměstnanců bude mít tendenci soustředit se na vytváření velkých dojmů, místo aby upřednostňovala potřeby svých klientů.

Nejlepší způsob, jak se s touto záležitostí vypořádat, je použít koncept talentů. Díky konceptu talentů získá každé obchodní oddělení přístup ke stejným profesionálům. Nejschopnější zaměstnanci tak skončí v klíčových rolích, které byly navrženy s ohledem na cíle společnosti.

5. Předvídejte odpor

Manažeři se často považují za inženýry a jejich zaměstnance za kolečka, kterými se lze pohybovat. To by však nemělo být pravda. Organizaci tvoří lidé, kteří mají obavy, ambice, cíle a city. Vedoucí by proto měli počítat s možností, že jejich doporučení ke změnám budou odmítnuta a budou proti nim.

Když to vědí, prvním krokem, který by měl manažer udělat, je rozpoznat negativní myšlení a snažit se změnit způsob, jakým vnímají nový design. Existuje několik způsobů, jak se vedoucí mohou pokusit problém vyřešit. Zahrnují poskytování jasného vysvětlení toho, o čem je návrh organizace, modelování rolí nových způsobů myšlení a zavádění opatření, která design posilují.

6. Výkonové metriky jsou klíčové

Nikdo by nikdy neřídil automobil, který by neměl rychloměr. Stejně tak nemusí manažeři společností implementovat nové organizační vzory, pokud neexistují žádné metriky výkonu. Bez těchto metrik neexistuje způsob, jak posoudit výkon vaší firmy před a po přijetí nového designu.

Metriky výkonu Klíčové ukazatele výkonu (KPI) Klíčové ukazatele výkonu (KPI) jsou metriky používané k pravidelnému sledování a hodnocení výkonu organizace směrem k dosažení konkrétních cílů. Používají se také k měření celkového výkonu společnosti k určení vlivu, který má nový design na organizaci. Pokud se zdá, že firma dosahuje horších výsledků než dříve, mohou vedoucí pracovníci přijmout drastická opatření ke zlepšení.

7. Řiďte přechodná rizika

Ve spěchu s implementací nové strategie většina manažerů společností zapomíná na přechodná rizika. Každý nový design představuje určitá rizika, od rušení obchodních operací až po zběhnutí zaměstnanců a špatné provedení. Nejlepší způsob, jak snížit dopad těchto rizik, je včasná identifikace a co nejrychlejší řešení.

8. Chystáte se na další míli

Systém podávání zpráv firmy je jedním z nejdůležitějších a kontrolovatelných aspektů její organizační struktury. Většina lídrů se bohužel příliš zaměřuje na proces návrhu a zanedbává další prvky.

Apple a Pixar jsou dvě společnosti, které tuto míli využívají. Například si všímají, kde se jejich zaměstnanci společensky shromažďují a jak tyto interakce formují jejich chování.

Výhody designu organizace

Dobrý design organizace nabízí následující výhody:

1. Jasnost

Přijetí zdravého organizačního designu je důležité pro každý podnik bez ohledu na rozsah. Poskytuje nejen jasnost v každodenním provozu, ale také při přijímání klíčových rozhodnutí a dalších aktivit.

Dobře zpracovaný design organizace nastiňuje roli každého zúčastněného. Tímto způsobem zaměstnanci znají své povinnosti, na koho by se měli obrátit s žádostí o pomoc, časový rámec pro dokončení projektů, úkoly, které je třeba upřednostnit a další. Návrh organizace jde dlouhou cestou ke zlepšení provozní efektivity, zejména při jednání s velkými korporacemi.

2. Růst

Další výhodou vytváření dobře navržené organizace je, že ve srovnání s firmou, která je volně organizovaná, usnadňuje využívání příležitostí k růstu. Dobrý design organizace zahrnuje technologickou infrastrukturu. Tímto způsobem, pokud manažer společnosti přemýšlí o přidání nového zaměstnance, již budou muset být přijata určitá opatření při náboru nových lidí. Organizace postrádající solidní design budou tyto činnosti provádět obtížně.

3. Přizpůsobivost

Klíčovým rysem efektivního designu organizace je schopnost reagovat na neustále se měnící tržiště a průmyslové podmínky. Zatímco většina lídrů upřednostňuje soustředit se na stávající provoz podniku, nejlepší design organizace ponechává prostor novým trendům na trhu. V ideálním případě by měl být design dostatečně flexibilní, aby umožňoval jakékoli potřebné úpravy.

Výhody designu organizace

Klíčové jídlo

Návrh organizace je kombinací klíčových prvků společnosti, včetně struktury, procesů a zúčastněných stran. Zvukový design pomáhá zajistit jasnost a připravuje půdu pro růst. Pokud však někdo plánuje přijmout nový design pro svou společnost, je třeba vzít v úvahu několik faktorů. Zahrnují zaměření na dlouhodobé cíle, řízení přechodných rizik, předvídání odporu a využívání metrik výkonu.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Centralizace Centralizace Centralizace označuje proces, ve kterém jsou aktivity zahrnující plánování a rozhodování v organizaci soustředěny na konkrétního vůdce
  • Firemní struktura Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví
  • Manažerské dovednosti Manažerské dovednosti Manažerské dovednosti lze definovat jako určité atributy nebo schopnosti, které by měl mít manažer, aby mohl plnit konkrétní úkoly v
  • Plánování nástupnictví Plánování nástupnictví Plánování nástupnictví se týká procesu, ve kterém jsou zaměstnanci přijímáni a rozvíjeni s cílem obsadit klíčovou roli v organizaci. To

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found