Vícenásobná expanze - naučte se vícenásobnou expanzi v soukromém kapitálu

Vícenásobná expanze je formou arbitráže, která využívá nákup cenných papírů Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. při nižším ocenění vícenásobné typy oceňovacích násobků Ve finanční analýze se používá mnoho druhů násobných ocenění. Tyto typy násobků lze kategorizovat jako násobky vlastního kapitálu a násobky podnikové hodnoty. Používají se ve dvou různých metodách: srovnatelná analýza společnosti (comps) nebo precedentní transakce (precedenty). Podívejte se na příklady, jak vypočítat a prodat cenný papír s násobkem vyššího ocenění. Obecně jsou společnosti s nižšími násobky ocenění menší a s vyšším investičním rizikem ve srovnání se společnostmi s vyššími násobky ocenění.

Koncept „vícenásobné expanze“ lze navíc použít k popisu jakéhokoli zvýšení vícenásobného ocenění společnosti.

Vícenásobná expanze

Vícenásobná expanze v soukromém kapitálu

Ačkoli lze s jakýmkoli typem nákupu souviset s vícenásobným rozšířením, je tento koncept široce používán v soukromých kapitálových transakcích Časová osa transakcí soukromého kapitálu Na časové ose transakce soukromého kapitálu jsou různé kroky. Níže uvedený diagram ukazuje různé kroky transakce fúzí a akvizic, které zahrnují podepsání NDA, finanční modelování a oceňování a generování zprávy o kvalitě výdělků. . Využívá se spolu s pákovým efektem Pákový efekt Ve financích je pákový efekt strategií, kterou společnosti používají ke zvýšení aktiv, peněžních toků a výnosů, i když může také zvětšit ztráty. Existují dva hlavní typy pákového efektu: finanční a provozní. Pro zvýšení finanční páky si může firma půjčit kapitál vydáním cenných papírů s pevným výnosem nebo půjčením peněz přímo od věřitele. Provozní pákový efekt a struktura obchodů.

Je těžké předvídat vícenásobnou expanzi společnosti. Soukromé kapitálové společnosti však používají speciální techniky k dosažení následujících cílů:

  • Zvyšte provozní účinnost a generování peněžních toků během životnosti investice.
  • Monitorujte aktuální násobky ocenění a aktivity fúzí a akvizic na trhu.
  • Proaktivně vyhledávejte nejlepší čas ukončení investice s násobkem nejvyššího ocenění.

Příklad vícenásobné expanze

Soukromá kapitálová společnost PE Partners se rozhodla získat Startup Inc. PE Partners je ochoten využít několikanásobné expanze, aby mohl profitovat z investic do Startup Inc. V současné době má Startup Inc. Enterprise Value Enterprise Value Enterprise Value nebo Firm Value hodnota firmy rovnající se její hodnotě vlastního kapitálu plus čistý dluh plus jakýkoli menšinový podíl použitá při ocenění. Zaměřuje se spíše na celkovou tržní hodnotu než na hodnotu vlastního kapitálu, takže jsou zahrnuty všechny majetkové podíly a pohledávky z dluhu i vlastního kapitálu. (EV) 10 milionů USD a EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací jsou zisky společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady 5 milionů dolarů. PE Partners určila, že EV / EBITDA je nejvhodnějším násobkem ocenění pro více indikací expanze. Počáteční násobek EV / EBITDA je 2x.

Aby bylo dosaženo expanze, PE Partners plánuje zvýšit provozní efektivitu Startup Inc. posílením výroby a eliminací některých nákladů.

Po třech letech dosáhne EV společnosti 100 milionů USD a EBITDA se změní na 20 milionů USD. EV / EBITDA společnosti je tedy 5x. Za tři roky se počet společností Startup Inc. zvýšil 2,5krát. PE Partners se poté rozhodne prodat Startup Inc., aby profitoval ze své počáteční investice.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Glosář pro oceňování podniků Glosář pro oceňování podniků Tento glosář pro oceňování podniků pokrývá nejdůležitější pojmy, které je třeba při oceňování společnosti znát. Tato příručka je součástí Finančního oceňování obchodních modelů
  • Srovnatelná firemní analýza Srovnatelná firemní analýza Jak provést srovnatelnou firemní analýzu. Tato příručka vám krok za krokem ukáže, jak vytvořit srovnatelnou analýzu společnosti („Comps“), obsahuje bezplatnou šablonu a mnoho příkladů. Comps je relativní metodika oceňování, která zkoumá poměry podobných veřejných společností a používá je k odvození hodnoty jiného podniku
  • Precedentní transakční analýza Precedentní transakční analýza Precedentní transakční analýza je metoda oceňování společnosti, kde se minulé fúze a akvizice používají k ocenění srovnatelného obchodu dnes. Tato metoda oceňování, která se běžně označuje jako „precedenty“, se používá k ocenění celého podniku v rámci fúze / akvizice, kterou analytici obvykle připravují
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found