Hodnocení rizika Morningstar - přehled. Jak to funguje a období hodnocení

Hodnocení rizika Morningstar, také známé jako hodnocení Morningstar nebo hvězdičkové hodnocení, je pozice nebo skóre, které se uděluje veřejně obchodovaným ETF (fondům obchodovaným na burze) nebo vzájemným fondům. investoři za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich.

Hodnocení rizika MorningstarZdroj

Poskytuje ji společnost Morningstar Inc. na základě kvantitativního výzkumu minulých výsledků fondu. Hodnocení se pohybují od 1 do 5 (1 je nejhorší a 5 nejlepší) a jsou založeny na rozdílech v měsíčních výnosech fondu ve srovnání s jeho vrstevníky.

Aby pomohl investorům a umožnil jim identifikovat potenciální přírůstky portfolia, Morningstar hodnotí riziko na pěti různých úrovních, aby vytvořil rating.

Hodnocení hvězdičkami je matematický výpočet, který ukazuje, do jaké míry minulé výnosy fondu odměnily investory za míru rizika, které podstoupili. Pomáhá také investorům a poradcům při informovaných rozhodnutích, pokud jde o diverzifikaci portfolia Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnit ztráty.

souhrn

  • Hodnocení rizika Morningstar, také známé jako hodnocení Morningstar nebo hvězdičkové hodnocení, je pozice nebo skóre, které se uděluje veřejně obchodovaným ETF (fondy obchodované na burze) nebo vzájemným fondům.
  • Aby pomohl investorům a umožnil jim identifikovat potenciální přírůstky portfolia, Morningstar hodnotí riziko na pěti různých úrovních, aby vytvořil rating.
  • Hodnocení fondů se provádí v souladu s výnosy (poté, co byly upraveny o riziko).

Kdo je Morningstar Inc.

Morningstar Inc. je mezinárodní společnost poskytující finanční služby, která nabízí finanční a investiční průzkum a služby správy investic. Služby společnosti se sídlem v Chicagu v Illinois zahrnují analýzu a kompilaci údajů o akciích, fondech a tržních datech.

Firma také nabízí správu majetku, indexy, poradenství v oblasti fondů a služby finančního plánování. Nabídka jejích produktů zahrnuje také software, rozsáhlé internetové linky a některé produkty tiskových médií pro jednotlivého investora.

Populární publikace Morningstar je jeho jednostranný pager na zprávy ETF (fondy obchodované na burze) a MF (podílový fond). Jsou široce používány investory k určení investiční způsobilosti asi 2 000 fondů a více.

Jak funguje hodnocení rizika Morningstar

Riziko fondu je hodnoceno výpočtem sankce za riziko pro každý fond podle „teorie očekávané užitečnosti“. „Očekávaná teorie užitečnosti“ tvrdí, že investoři se pravděpodobně budou více obávat možnosti negativního výsledku, než očekávají potenciálně pozitivní výsledek. Teorie také naznačuje, že investoři jsou ochotni vzdát se malé části očekávané návratnosti investice, aby měli dostatečnou důvěru.

Například pokud by existoval fond, který očekával výnos 12% ročně, jeho příslušní investoři pravděpodobně dostanou 12%. Na základě minulých nesrovnalostí však existuje možnost, že investoři mohou získat výnosy mezi 6% a 17%.

Možnost získat výnos vyšší než 12% bude pro investora ideálním scénářem, ale protože existuje možnost získat výnos nižší než 12%, bude se investor cítit nesvůj.

Pokud existuje šance, že investor získá nižší, ale jistý výnos například 8%, uspokojí se s touto možností. Investoři nebudou ochotni obětovat většinu očekávaných výnosů výměnou za větší bezpečnost Zabezpečení Zabezpečení je finanční nástroj, obvykle jakékoli finanční aktivum, s nímž lze obchodovat. Povaha toho, co lze a nelze nazývat cenným papírem, obecně závisí na jurisdikci, ve které se s aktivy obchoduje. , a bude se tedy zajímat o užší varianty, jako je fond, který očekává návratnost 12%, přičemž minulé varianty naznačují návratnost z 10% na 14%.

Výše uvedená ideologie je základem, po kterém Morningstar provádí úpravy rizik. Na základě odchylek v měsíčních výnosech příslušného fondu v době hodnocení as důrazem na změnu směrem dolů se od celkového výnosu každého fondu odečte trest za riziko.

Větší variace bude mít za následek větší trest. V případě, že dva fondy generují ekvivalentní výnosy, bude fondu s větší variací přidělena vyšší riziková pokuta. Hodnocení fondů je dokončeno podle výnosů (poté, co byly upraveny o riziko) a kategorií.

Období hodnocení Morningstar

Hodnocení je dokončeno u fondů s historickou výkonností více než tři roky. Pokud má fond méně než tři roky, není hodnocen. Fond, který má pouze tři roky historického výkonu, obdrží celkové hodnocení hvězd, které je stejné jako jeho tříleté hodnocení hvězd.

Při pohledu na fond s pětiletou historickou výkonností se do celkového hodnocení započítá 60% jeho celkového hodnocení a 40% jeho tříletého ratingu.

A konečně, při pohledu na fond s více než 10 lety historické výkonnosti se do celkového hodnocení započítá 50% z jeho 10letého ratingu, 30% z jeho 5letého ratingu a 20% z jeho 3letého ratingu.

Obrázek výše je příkladem toho, jak bude hodnocení zobrazeno.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Hodnocení udržitelnosti Morningstar Hodnocení udržitelnosti Morningstar Hodnocení udržitelnosti Morningstar je konzistentní a objektivní způsob, jak investoři hodnotí podílové fondy a fondy obchodované na burze (ETF) na základě
  • Soukromé REIT vs veřejně obchodované REIT Soukromé REIT vs veřejně obchodované REIT Soukromé REIT vs veřejně obchodované REIT. Investiční fondy do nemovitostí (REIT) lze rozdělit na soukromé nebo veřejné, obchodované nebo neobchodované. REIT konkrétně investují do realitního sektoru a pronajímají a shromažďují výnosy z pronájmu investovaných nemovitostí
  • Očekávaný výnos Očekávaný výnos Očekávaný výnos z investice je očekávaná hodnota rozdělení pravděpodobnosti možných výnosů, které může poskytnout investorům. Návratnost investice je neznámá proměnná, která má různé hodnoty spojené s různými pravděpodobnostmi.
  • Ratingová agentura Ratingová agentura Ratingová agentura je společnost, která hodnotí finanční sílu společností a vládních subjektů, zejména jejich schopnost plnit jistinu a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found