Výhody a nevýhody solární energie - přehled, příklady

Jaké jsou výhody a nevýhody sluneční energie? Mnoho lidí se mylně domnívá, že se solární energií neexistují žádné negativa. Pravdou však je, že sluneční energie, stejně jako jakýkoli jiný zdroj energie, přichází s řadou kompromisů - výhod i nevýhod.

Výhody a nevýhody sluneční energie

souhrn

  • Solární energie existuje už tisíce let; zpočátku velmi základní použití, vyvinul se v úspěšný a udržitelný zdroj energie.
  • Solární energie poskytuje mnoho výhod. V popředí je skutečnost, že solární energie je obnovitelný zdroj.
  • Jednou z potenciálních nevýhod spojených s využíváním solární energie jsou samotné náklady na nákup a instalaci solárního systému.

Stručná historie využívání solární energie

Počátky sluneční energie sahají do 7. století př. N. L. když bylo sluneční světlo koncentrováno se sklem na oheň. Základ toho, co dnes známe jako sluneční energii, lze vysledovat až do 19. století.

V roce 1876 William Grylls Adams objevil, že vystavení selenu slunečnímu záření produkovalo elektřinu. Vynálezce Charles Fritts vyvinul první návrhy pro fotovoltaické články, které obsahují uvedenou elektřinu v roce 1883, ale nikdy nebyl schopen vytvořit funkční model.

První úspěšný fotovoltaický článek přišel v roce 1954, s laskavým svolením práce tří amerických vědců z laboratoří Bell Labs v New Jersey. Buňka byla z velké části neúčinná; produkoval však dostatek využitelné energie k napájení menších elektrických zařízení.

Arabské ropné embargo v 70. letech bylo podnětem, který skutečně připravil půdu pro USA, aby věnovaly čas a zdroje na rozvoj udržitelných solárních energetických institucí, produktů a využití. V roce 2005, kdy USA nalezly tolik pozitiv spojených se solární energií, schválila zákon o energetické politice, který nabídl 30% daňový kredit na investice (ITC) společnostem a jednotlivcům využívajícím solární energetické systémy.

Popularita a využití solární energie se stále zvyšuje, a to především kvůli environmentálním výhodám, které nabízí.

Pros solární energie

1. Rozmanitost použití

Solární energii lze použít k výrobě tepla i elektřiny - je zvláště užitečná v oblastech bez snadno přístupné energetické sítě - stejně jako k napájení satelitů a destilace vody. Může být integrován do dodávek budov (např. Střecha solárního panelu).

2. Obnovitelný zdroj energie

Solární energie je zcela obnovitelná. Moderní technologický pokrok a vývoj solárních panelů umožňují využití a využití sluneční energie po celém světě. Protože slunce je zdrojem energie, existuje v podstatě nekonečný přísun.

Přínos se stává ještě významnějším, když vezmete v úvahu dopad na životní prostředí, který jako obnovitelný zdroj nabízí sluneční energie, snižování emisí skleníkových plynů a využívání omezených a / nebo škodlivých zdrojů (jako jsou fosilní paliva a olej).

3. Nízké náklady na údržbu

Po instalaci lze solární panely udržovat za pouhých 300 $ ročně (i když je použita profesionální úklidová společnost). Společnosti poskytující solární panely navíc obvykle nabízejí záruky, což dále pomáhá minimalizovat náklady.

Solární panely mohou pomoci společnostem i jednotlivcům udržet nízké účty za elektřinu. Tradiční zdroje elektřiny je třeba používat pouze v dobách, kdy po delší dobu nesvítí slunce, nebo v měsících, kdy jsou omezeny hodiny dostupného slunečního světla.

Nevýhody sluneční energie

Ačkoli sluneční energie poskytuje řadu výhod, je třeba vzít v úvahu také některé negativní faktory.

1. Vysoké počáteční náklady

Pokud jde o sluneční energii, náklady jsou stále velmi důležitým hlediskem. I když náklady na údržbu jsou obvykle minimální, počáteční instalace může vyžadovat docela investici. Chcete-li zakoupit solární systém, musíte zaplatit za panely, značný počet baterií, kabeláž a poté zaplatit více za všechny komponenty, které mají být nainstalovány.

2. Prostorové požadavky

Musíte také mít na paměti, že solární energetický systém zabírá hodně místa v závislosti na tom, kolik energie se snažíte vyrobit. Cílem je shromáždit co nejvíce slunečního světla, což obvykle vyžaduje obrovské množství panelů. Ve většině případů je nejlepší možností nainstalovat solární panely na střechu.

Pro společnosti, které vlastní velké kancelářské budovy Office REITs Kancelářské REITs jsou REITy, které staví, spravují a udržují kancelářské budovy a pronajímají kanceláře společnostem, které potřebují prostor, aby je mohly ubytovat, to není problém. Pokud jste však individuálním majitelem domu, vaše schopnost spoléhat se na solární energii bude hodně záviset na tom, kolik místa je k dispozici pro instalaci panelů.

3. Potřeba slunečního světla

Používání slunce jako zdroje energie vyžaduje, aby bylo slunce přístupné. Znamená to, že pro jednotlivce a společnosti v určitých regionech je obtížnější plně (nebo dokonce primárně) záviset na sluneční energii.

Pokud například vaše společnost chce používat solární panely, ale vaše firma se nachází v Londýně, je mnohem pravděpodobnější, že narazíte na problémy spojené s počasím, které ztěžují spoléhání se na solární energii.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Negativní externality Negativní externality Negativní externality se vyskytují, když produkt nebo spotřeba zboží nebo služby působí negativně na třetí stranu mimo trh. Běžná transakce zahrnuje dvě strany, tj. Spotřebitele a výrobce, kteří jsou v transakci označováni jako první a druhá strana.
  • Neobnovitelný zdroj Neobnovitelný zdroj Neobnovitelný zdroj označuje přírodní zdroj, který se nachází pod zemí a který se při spotřebě nedoplňuje stejnou rychlostí, jakou je
  • ETF solární energie ETF solární energie ETF Solární energie ETF jsou fondy obchodované na burze, které investorům poskytují přístup k investicím v odvětví solární energie. Od května 2020 existuje pouze jeden ETF
  • Obnovitelná energie - kurz solárního finančního modelování

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found