Upravený základ hotovosti - přehled, funkce a základ hotovosti

Modifikovaná hotovostní základna označuje účetní metodu, která využívá vlastnosti akruální a hotovostní metody. Nazývá se také hybridní účetnictví, kde se hotovostní základna účetnictví používá k přípravě financí s přidáním akruálních úprav. Modifikovanou hotovostní základnu účetnictví obecně používají rostoucí podniky a malé a střední podniky Malé a střední podniky (MSP) nebo malé a střední podniky jsou po celém světě definovány odlišně. Země, ve které společnost působí, poskytuje výrobce a maloobchodníky.

Upravený základ hotovosti

Hotovostní základna účetnictví identifikuje transakci, kdykoli se jedná o hotovost. Příjmy se proto budou zaznamenávat, když bude k dispozici příjem hotovosti, a výdaj budou zaznamenány, kdykoli bude provedena hotovostní platba.

Na akruální bázi účetnictví Akruální účetnictví Ve finančním účetnictví nebo na akruálním účetnictví se akruální účetnictví vztahuje na zaznamenávání výnosů, které společnost může vydělat, ale zatím je nepřevzala, nebo výdaje, výnosy budou zaznamenány, jakmile budou vydělány a výdaje budou zaznamenává se kdykoli vzniknou, bez ohledu na změny v hotovosti. Použitím metod hotovostního a akruálního základu upravená metoda hotovostního základu lépe vyvažuje podrobnosti krátkodobých a dlouhodobých účetních položek.

souhrn

  • Upravená hotovostní základna se vztahuje k účetní metodě, která využívá vlastnosti hotovostních i akruálních účetních metod.
  • Poskytuje relevantnější finanční informace než nákladová báze a je levnější než účtování na akruální bázi.
  • Upravená hotovostní základna účetnictví není v souladu s pravidly GAAP a IFRS. Hotovostní transakce je třeba upravit tak, aby kumulované transakce byly podepsány externími auditory.

Vlastnosti upraveného základu hotovosti

1. Sleduje metodu účtování pro krátkodobé položky na základě hotovostního základu. Zaznamenává téměř všechny prvky výkazu zisku a ztráty podle hotovostního základu. Zásoby a pohledávky Pohledávky Pohledávky (AR) však představují úvěrový prodej podniku, který ještě není plně uhrazen jeho zákazníky, což je v rozvaze aktuální aktivum. Společnosti umožňují svým klientům platit v rozumném, prodlouženém časovém období, pokud jsou dohodnuty podmínky. nejsou zaznamenány v rozvaze.

2. Sleduje metodu účtování na akruální bázi pro zaznamenávání dlouhodobých položek do rozvahy. Do rozvahy zaznamenává dlouhodobé dluhy a dlouhodobý majetek a do výkazu zisku a ztráty odpisy a odpisy souvisejícího dlouhodobého majetku.

3. Metoda upravené hotovostní báze využívá podvojné účetnictví. Pomocí této metody lze sestavit komplexní soubor finančních výkazů. Vyžaduje vytvoření ekvivalentního a opačného záznamu na jiném účtu. Upravený účetní základ hotovosti nelze získat pomocí systému jednoduchého účetnictví.

4. Finanční informace poskytnuté upravenou metodou hotovostního základu jsou relevantnější než metoda hotovostního základu. Údržba souboru akruálních záznamů je nákladnější než záznamy poskytované metodou upravené hotovostní základny. Upravené hotovostní základní účetnictví proto lze považovat za nákladově efektivní metodu vedení účetnictví Co je účetnictví? Vedení účetnictví zahrnuje každodenní zaznamenávání finančních transakcí společnosti. Při správném vedení účetnictví jsou společnosti schopny sledovat všechny informace ve svých knihách a činit klíčová provozní, investiční a finanční rozhodnutí. Účetní jsou jednotlivci, kteří spravují finanční údaje pro společnosti.

5. Na používání upraveného účetnictví na hotovostní bázi se nevztahují žádná pravidla. Pokud se však použije, měla by existovat konzistence ve způsobu, jakým jsou transakce zpracovávány, takže výsledná účetní závěrka je časem podobná.

6. Není to povoleno podle obecně uznávaných účetních zásad (GAAP) nebo mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Znamená to, že podnik používající metodu upraveného peněžního základu bude muset upravit transakce, které byly zaznamenány na hotovostním základě, aby byly založeny na časovém rozlišení; jinak externí auditor účetní závěrku neschválí.

Požadovaných změn je však méně, než kdyby podnik použil metodu hotovostního základu. V takovém případě by byl vyžadován úplný přechod na účetnictví na akruální bázi.

7. Lze jej použít, když není třeba dodržovat GAAP nebo IFRS. Mohou jej používat soukromé podniky, kde jsou finanční výkazy pouze pro interní použití a financování není vyžadováno.

Základ hotovosti vs. upravený základ hotovosti

Hotovostní účetnictví se zabývá pouze hotovostními účty. Lze jej použít, když je třeba zaznamenat položky jako hotovost, příjem, náklady na prodané zboží, vlastní kapitál a výdaje. Nelze jej použít k zaznamenání účtů časového rozlišení, jako jsou zásoby, půjčky nebo dlouhodobá aktiva.

Naopak, k evidenci hotovostních účtů a účtů časového rozlišení lze použít upravené hotovostní účetnictví. Je to však časově náročnější než účtování na hotovostní bázi, protože účtů je více a vyžaduje se zaznamenání většího počtu transakcí.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Modifikované akruální účetnictví Modifikované akruální účetnictví Modifikované akruální účetnictví odkazuje na účetní metodu, která kombinuje hotovostní účetnictví a účetnictví na akruální bázi. Sleduje hotovostní základ
  • Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál
  • Účetní cyklus Účetní cyklus Účetní cyklus je holistický proces zaznamenávání a zpracování všech finančních transakcí společnosti, od okamžiku, kdy k transakci dojde, po její zastoupení v účetní závěrce až po uzavření účtů. Hlavní povinností účetního je sledovat celý účetní cyklus od začátku do konce
  • Standardy IFRS Standardy IFRS Standardy IFRS jsou mezinárodní standardy účetního výkaznictví (IFRS), které se skládají ze souboru účetních pravidel, která určují, jak se v účetní závěrce musí vykazovat transakce a jiné účetní události. Jsou navrženy tak, aby udržovaly důvěryhodnost a transparentnost ve finančním světě

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found