Národní asociace obchodníků s cennými papíry (NASD) -

Národní asociace obchodníků s cennými papíry (NASD) byla regulačním orgánem odpovědným za dohled nad průmyslem cenných papírů. Jeho úkolem bylo provozovat a regulovat všechny obchody na burze cenných papírů, stejně jako over-the-counter (OTC) Over-the-Counter (OTC) Over-the-counter (OTC) je obchodování s cennými papíry mezi dvěma protistrany prováděné mimo formální burzy a bez dohledu burzovního regulátora. OTC obchodování se provádí na mimoburzovních trzích (decentralizované místo bez fyzického umístění) prostřednictvím dealerských sítí. tržní obchody.

Národní asociace obchodníků s cennými papíry (NASD)

Společnost NASD byla založena v roce 1939 - na základě ustanovení provedených změnami zákona o obchodování s cennými papíry z roku 1934 v Maloney Act z roku 1934 - a získala dohled a regulační autoritu nad obchodováním s cennými papíry. V roce 1971 působila NASD jako hlavní zakladatel akciového trhu NASDAQ.

NASD byl bezprostředním dohledem nad veškerým obchodováním s cennými papíry s konečným dohledem Komise pro cenné papíry (SEC). Takto fungovalo téměř 70 let NASD. Nakonec SEC zjistila, že sloučení NASD s regulační složkou newyorské burzy cenných papírů (NYSE) je v nejlepším zájmu trhů s cennými papíry. Z této fúze byl v roce 2007 vytvořen regulační úřad pro finanční průmysl, jinak známý jako FINRA.

souhrn

  • Národní asociace obchodníků s cennými papíry (NASD) byla regulačním orgánem odpovědným za dohled nad průmyslem cenných papírů. Jeho úkolem bylo provozovat a regulovat všechny obchodování na burze cenných papírů, jakož i mimoburzovní (OTC) obchody na trhu.
  • FINRA byla založena v kombinaci NASD a regulační složky NYSE. Samotná FINRA je pod dohledem SEC.
  • NASD je významné díky svému místu v historii regulace obchodování s cennými papíry.

Co je FINRA?

FINRA je opět kombinací NASD a regulačních, donucovacích a arbitrážních operací NYSE New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82% S&P 500, stejně jako 70 největších společností na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej. I když nejde o samostatnou vládní agenturu, je pod pečlivým dohledem SEC a musí dodržovat všechny zásady, pravidla a pokyny SEC.

Mezi mnoha funkcemi, které FINRA vykonává, je její hlavní odpovědností dohled nad obchodními zástupci cenných papírů a pobočkami, stejně jako nad makléřskými společnostmi. Pokud se týká cenných papírů a obchodování s cennými papíry, FINRA na ně dohlíží.

Protože skupina je v zásadě orgánem pro cenné papíry, spravuje centrální registrační depozitář (CRD). CRD vede záznamy o všech obchodech s cennými papíry, a to jak pro společnosti, tak pro jednotlivé zástupce. Rovněž musí převzít vedení v jakýchkoli sporech týkajících se obchodování na trhu a působit jako prostředník, jehož prostřednictvím lze dosáhnout řešení. Dojde-li ke sporům, sestaví se panel, který vyslechne všechny zúčastněné strany a poté vydá konečné rozhodnutí, kterého se musí všechny strany řídit.

FINRA je také odpovědná za usnadnění licencování zástupců, kteří obchodují s cennými papíry nebo nabízejí obchodní služby.

Význam národní asociace obchodníků s cennými papíry

Národní asociace obchodníků s cennými papíry je významná jako předchůdce FINRA, současného regulačního orgánu, který dohlíží na veškerý obchod s cennými papíry. Dnes FINRA pomáhá zajistit, aby každý jednotlivec nebo agentura účastnící se obchodování s cennými papíry dodržovala protokoly stanovené SEC.

NASD také nabízí jednotné kontaktní místo, pokud jde o získávání řešení obchodních sporů. Spory předložené panelu FINRA se vedou stejným způsobem, jakým by se řešil tradiční soudní spor; náklady jsou však výrazně levnější.

Zjistit více

Doufáme, že se vám líbilo číst finanční vysvětlení Národní asociace obchodníků s cennými papíry (dnes jinak známé jako FINRA). Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA) Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA) Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnějších a široce uznávaných akciové indexy
  • Primární trh Primární trh Primárním trhem je finanční trh, na kterém jsou vydávány nové cenné papíry, které jsou k dispozici pro obchodování jednotlivci a institucemi. Obchodní aktivity kapitálových trhů se dělí na primární trh a sekundární trh.
  • Sektory S&P Sektory S&P Sektory S&P představují způsob třídění veřejně obchodovaných společností do 11 sektorů a 24 průmyslových skupin. Vytvořili Standard & Poor's (S&P) a Morgan Stanely Capital International (MSCI), jsou také známí jako Global Industry Classification Standard (GICS).
  • Wall Street Wall Street Wall Street zabírá osm bloků na Manhattanu v New Yorku. Vede z východu na západ od Broadwaye po South Street, v samém srdci finanční čtvrti. Wall Street představuje srdce kapitalismu a je domovem newyorské burzy cenných papírů (NYSE), mnoha bank, dalších finančních institucí a korporací.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found