Auditovaná účetní závěrka - účetní závěrka s auditorským dopisem

Veřejné společnosti jsou ze zákona povinny zajistit, aby jejich finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři klíčové výroky jsou složitě kontrolovány registrovanou CPA. Účelem nezávislého auditu je poskytnout ujištění, že vedení předložilo účetní závěrku, která neobsahuje významné chyby. Pronájem nezávislého a kvalifikovaného CPA navíc poskytuje bankám, dodavatelům a potenciálním investorům ujištění, že podnikání je finančně zdravé a důvěryhodné. Auditované finanční výkazy jsou potřebné k poskytnutí informací osobám s rozhodovací pravomocí.

Téma auditované účetní závěrky

Během finančního auditu CPA potvrzuje, že účetní závěrka neobsahuje významné chyby. V případě podstatných chyb doporučuje CPA nápravná opatření, která jsou v souladu s obecně uznávanými účetními zásadami (GAAP). GAAP GAAP nebo obecně přijímané účetní zásady jsou běžně uznávaným souborem pravidel a postupů určených k řízení podnikového účetnictví a finančního výkaznictví. GAAP je komplexní soubor účetních postupů, které byly vyvinuty společně Radou pro finanční účetní standardy (FASB) a Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS).

Níže jsou uvedeny hlavní typy auditovaných finančních výkazů:

# 1 Výkaz zisku a ztráty

Šablona výkazu zisku a ztráty Šablona výkazu zisku a ztráty zdarma ke stažení. Vytvořte si vlastní výkaz zisků a ztrát s ročními a měsíčními šablonami v dodaném souboru Excel. Soubor obsahuje výnosy, náklady na prodané zboží, hrubý zisk, marketing, prodej, G&A, platy, mzdy, úrokové výdaje, odpisy, amortizace, daně, čistý příjem ukazuje výkonnost společnosti během fiskálního roku. Výkaz uvádí tržby Tržby Tržby tržeb jsou příjmy, které společnost přijala z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. výdělky a výdaje vzniklé v daném období. Na posledním řádku zpráva odhaluje čistý zisk Čistá zisková marže Čistá zisková marže (známá také jako „zisková marže“ nebo „poměr čistého zisku“) je finanční poměr používaný k výpočtu procenta zisku, který společnost vyprodukuje z jejího celkového příjmy. Měří částku čistého zisku, který společnost získá za dolar získaných výnosů. nebo ztráta za dané období. (Tato skutečnost je ve skutečnosti původem pojmu „spodní řádek“, protože spodní řádek ve výkazu zisku a ztráty ukazuje zisk / ztrátu společnosti za daný rok.)

Údaje o zisku na akcii (EPS) lze zahrnout, pokud účetní závěrku vydává veřejně obchodovaná společnost.

Auditor ověří přesnost transakcí křížovou kontrolou pokladní knihy a jednotlivých účetních knih.

Rozvaha č. 2

Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Vlastní kapitál vykazují finanční situaci společnosti na konci fiskálního roku (nebo kdykoli je sestavena rozvaha; například společnosti jsou obvykle povinny předložit rozvahu při podání žádosti o půjčku). Odhaluje hodnotu aktiv, pasiv a vlastního kapitálu společnosti. Položky ve sloupcích aktiv a pasiv jsou uvedeny v pořadí podle likvidity, přičemž nejlikvidnější položky jsou vykázány jako první. Auditor může ověřit existenci aktiv a pasiv a přesnost uvedených údajů.

# 3 Přehled o peněžních tocích

Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích (oficiálně nazývaný Výkaz o peněžních tocích) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. mohou být rovněž zahrnuty do auditované účetní závěrky. Výkaz peněžních toků odhaluje příliv a odliv peněžních prostředků během fiskálního roku. Poskytuje pohled na schopnost společnosti dostát svým krátkodobým závazkům a pokračovat v činnosti v dohledné budoucnosti. Auditor může ověřit položky ve výkazu peněžních toků ve srovnání s bankovním výpisem a také zkontrolovat přesnost poznámek pod čarou.

Dopis auditora

Auditor po dokončení procesu auditu vystaví dopis s výrokem auditora, který je součástí auditované účetní závěrky. V tomto dopise auditor odhalí ověřenou účetní závěrku a použitou metodu auditu. Pokud v účetní závěrce nedošlo k významným chybám, vydá auditor výrok auditora, že účetní závěrka představuje věrný a poctivý obraz výkonnosti a pozice společnosti.

Zjistěte více o auditorských standardech od AICPA.

Obsah dopisu o výroku o auditu

Níže je uveden příklad konkurzního dopisu, který slouží pouze pro vzdělávací účely.

Vážené představenstvo

Společnost XYZ

My, auditoři, provedli jsme audit výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků společnosti XYZ k 31. prosinci 2018.

Náš audit jsme dokončili podle auditorských standardů stanovených ve Spojených státech amerických zásadami GAAP (General Accepted Accounting Principles). Na základě tohoto auditu jsme získali přiměřenou jistotu, že výše uvedená účetní závěrka neobsahuje významné nesprávnosti.

V rámci našeho auditu jsme prověřili a otestovali důkazy podporující údaje obsažené v účetní závěrce. Posoudili jsme také účetní zásady a odhady, které společnost použila při přípravě své účetní závěrky. Tento audit tvořil základ našeho stanoviska, uvedeného níže.

Podle našeho názoru jsou účetní závěrky společnosti XYZ prezentovány v souladu s obecně platnými účetními zásadami (GAAP) ve Spojených státech.

[Podpis]

Jméno auditora

Dodatečné zdroje

Doufáme, že to byl užitečný průvodce auditovanou účetní závěrkou. Finance je oficiálním globálním poskytovatelem označení Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari.

Pokud se chcete dozvědět více, Finance mají všechny zdroje, které potřebujete k rozvoji své kariéry:

  • IFRS vs. US GAAP IFRS vs. US GAAP IFRS vs. US GAAP odkazuje na dva účetní standardy a zásady, které země ve světě dodržují v souvislosti s finančním výkaznictvím. Více než 110 zemí se řídí Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS), což podporuje jednotnost při přípravě finančních výkazů.
  • SEC MD&A Co je MD&A? Management Discussions and Analysis (MD&A) je část výroční zprávy nebo SEC podání 10-K, která poskytuje přehled o tom, jak si společnost vedla v předchozím období, její aktuální finanční situaci a budoucí projekce managementu.
  • SEC 10-K 10-K Formulář 10-K je podrobná výroční zpráva, kterou je třeba předložit Americké komisi pro cenné papíry (SEC). Podání poskytuje komplexní shrnutí výkonnosti společnosti za daný rok. Je podrobnější než výroční zpráva zasílaná akcionářům
  • Druhy podání SEC Druhy podání SEC Americký SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found