Kumulativní distribuce frekvence - přehled, jak vytvořit

Kumulativní distribuce frekvence je forma distribuce frekvence, která představuje součet třídy a všech tříd pod ní. Nezapomeňte, že distribuce frekvence je přehledem všech odlišných hodnot (nebo tříd hodnot) a jejich příslušného počtu výskytů.

Kumulativní distribuce frekvence je velmi užitečná, když potřebujeme určit frekvenci do určité prahové hodnoty.

Jak vytvořit kumulativní tabulku frekvencí?

Kumulativní tabulka frekvencí je jednoduchá vizuální reprezentace kumulativních frekvencí pro každou odlišnou hodnotu nebo kategorii.

Zvažte následující příklad. Jako finanční analytik v e-commerce společnosti Startup Valuation Metrics (pro internetové společnosti) Startup Valuation Metrics pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které začínají být oceňovány. Chcete pochopit, jak často zákazníci nakupují vaše produkty za cenu až 500 USD.

Váš problém lze vyřešit pomocí kumulativní tabulky frekvencí. Tabulka může být snadno sestavena podle následujících kroků:

  1. Najděte jednotlivé frekvence pro každou odlišnou hodnotu nebo kategorii.
  2. Získaná data seřaďte vzestupně.

Ukázka tabulky kumulativních frekvencí

  1. Kumulativní frekvence odlišné kategorie (v našem příkladu cenové rozpětí) se vypočítá tak, že se zjistí součet frekvence kategorie a celkových frekvencí všech kategorií pod ní. Kumulativní frekvence první kategorie se rovná individuální frekvenci kategorie.

Najdeme v našem příkladu kumulativní frekvence pro několik kategorií:

Kumulativní frekvence ($ 0- $ 50) = 800

Kumulativní frekvence ($ 50 - $ 100) = 800 + 1200 = 2000

Kumulativní frekvence ($ 100 - $ 500) = 800 + 1200 + 700 = 2700

Naše kumulativní tabulka frekvencí by měla vypadat takto:

Tabulka výsledků

Pomocí výše uvedené tabulky snadno zjistíte, že zákazníci 2700krát zakoupili produkty s cenami do 500 USD.

Jak vytvořit kumulativní graf rozdělení frekvence v aplikaci Excel?

Graf kumulativního rozdělení kmitočtů je dalším výkonným nástrojem k vizualizaci kumulativního rozdělení kmitočtů. Graf lze vytvořit jako doplněk tabulky kumulativní distribuce frekvence. To lze snadno provést pomocí aplikace Microsoft Excel.

Vytvoření kumulativního grafu distribuce frekvence zahrnuje následující kroky:

  1. Vytvořte tabulku kumulativní distribuce frekvence v aplikaci Excel pomocí kroků popsaných v předchozí části.
  2. V tabulce vyberte sloupce, které obsahují názvy hodnot nebo kategorií, a sloupec, který obsahuje kumulativní frekvence. Vybrat Vložit -> Grafy -> Bodový graf -> Bodový s hladkými čarami (nebo Bodový s přímými čarami).

Rozptyl s hladkými čarami

Případně můžete vybrat Vložit -> Grafy -> Sloupcový graf -> Seskupené sloupce. Tato metoda vytváří jednoduchý histogram Histogram Histogram se používá ke shrnutí diskrétních nebo spojitých dat. Jinými slovy, histogram poskytuje vizuální interpretaci číselných dat tím, že ukazuje počet datových bodů, které spadají do zadaného rozsahu hodnot (nazývaných „koše“). Histogram je podobný svislému sloupcovému grafu. Nicméně histogram,.

Histogram

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Základní pojmy statistiky v oblasti financí Základní pojmy statistiky v oblasti financí Pro lepší porozumění financím je zásadně důležité důkladné pochopení statistik. Statistické koncepty mohou navíc pomoci investorům sledovat
  • Typy kupujících Typy kupujících Typy kupujících jsou souborem kategorií, které popisují stravovací návyky spotřebitelů. Chování spotřebitele ukazuje, jak oslovit lidi s různými zvyky
  • Centrální tendence Centrální tendence Centrální tendence je popisný souhrn datové sady prostřednictvím jediné hodnoty, která odráží střed distribuce dat. Spolu s variabilitou
  • Typy grafů Typy grafů Top 10 typů grafů pro prezentaci dat, které musíte použít - příklady, tipy, formátování, jak používat tyto různé grafy pro efektivní komunikaci a v prezentacích. Stáhněte si šablonu aplikace Excel s pruhovým grafem, spojnicovým grafem, výsečovým grafem, histogramem, vodopádem, bodovým grafem, kombinovaným grafem (sloupcový a spojnicový), rozchodovým

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found