Makrofinancování - pochopení fungování makrofinancí

Makrofinancování se zaměřuje na rozsáhlé výhody pro část ekonomiky. Tržní hospodářství Tržní hospodářství je definováno jako systém, kde je produkce zboží a služeb nastavena podle měnících se přání a schopností trhu nebo celé ekonomiky. Je šitý na míru tak, aby plnil všechny finanční závazky hospodářství a nacházel řešení, jak tyto závazky splnit. K dosažení uvedených povinností musí vlády vypracovat politiky, vypracovat plány dotací Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení je federální vládní program USA, který poskytuje sociální pojištění a výhody lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální a zapojit se do víceletých strategií expanze. Přitom politiky makrofinancí poskytnou vládě výhodu v poskytování cest k ekonomickému růstu Hrubý národní produkt Hrubý národní produkt (HNP) je měřítkem hodnoty veškerého zboží a služeb produkovaných obyvateli a podniky země. Odhaduje hodnotu konečných produktů a služeb vyráběných obyvateli země bez ohledu na místo výroby. , zvýšení zaměstnanosti a další expanze ekonomiky. Obrázek níže uvádí seznam různých hráčů makrofinancí v ekonomice:

Makrofinanční hráči

Příklad makrofinancí

Řekněme, že stát Y chce podporovat produkci energeticky účinných taxislužeb ve snaze zvýšit zaměstnanost a podpořit odvádění daní. Rozhodne se tedy nabídnout daňové výhody výrobci X v automobilovém průmyslu. Na oplátku se výrobce zavazuje prodat své taxíky za subvencovanou cenu. Vzhledem k cenové dostupnosti taxi získá přístup k zaměstnání více lidí. Pracovní místa jim vydělají peníze na placení daní a také jim umožní znovu investovat. Daně umožní vládě investovat do programů, které nejen zvýší míru zaměstnanosti, ale budou prospěšné pro všechny v ekonomice.

Makrofinancování vs. mikrofinancování

Často existuje značná záměna mezi významem makrofinancí a mikrofinancování. Na čem se však všichni tvůrci politik shodují, je to, že za předpokladu rovnováhy mezi politikami a cíli poskytují makrofinancování i mikrofinancování obecnému hospodářství mnoho výhod.

Mikrofinancování je přizpůsobeno tak, aby vyhovovalo potřebám jednotlivců, malých průmyslových odvětví nebo jakéhokoli malého provozního podniku, který čelí problémům s přístupem k fondům, zatímco makrofinancování se zaměřuje na uspokojování potřeb určité části ekonomiky nebo celé ekonomiky samotné. Níže uvádíme podrobné srovnání makrofinancí i mikrofinancování.

  1. Koncepčně se mikrofinancování zaměřuje na individuální potřeby, zatímco makrofinancování se zaměřuje na celý národ.
  2. V mikrofinancování jsou běžnými finančníky instituce mikrofinancování (MFI), svépomocné skupiny (SHG), dárci a nevládní instituce (NGO). V makrofinancích jsou finančníci významnými hráči, jako jsou vlády, velké korporace, zavedené soukromé věřitele a banky, včetně centrální banky.
  3. Vzhledem k tomu, že způsob mikrofinancování je malý, je financování obecně průběžné. S významnými investicemi do makrofinancí však projekty trvají pouze po omezenou dobu v závislosti na typu projektu.
  4. V případě mikrofinancování je míra selhání velmi vysoká, protože financování je šito na míru jednotlivci. V makrofinancích je však přínosem pro celou ekonomiku, a proto je hlavní výzvou implementace politiky, spíše než selhání nebo ukončení programu.
  5. Mikrofinancování umožňuje jednotlivcům stát se soběstačnými, zatímco makrofinancování má za cíl profitovat z celé ekonomiky. Například si Joe může půjčit 15 000 $ na nový start-up. Ve výsledku může zaměstnat pouze Jamese a Zoweho jako své asistenty. Na druhou stranu může vláda Z chtít postavit nové veřejné metro. Nová linka může stát stát 200 milionů dolarů za kilometr. Když je vydána smlouva na společnost XY, společnost v terénu zaměstnává velký počet pracovníků na práci na staveništi.

Další pojmy podobné makrofinanci

I když jsme v této souvislosti spojili slovo „makro“ s financemi, můžete najít i jiné případy, kdy bude mít makro zcela jiný význam. Zde jsou tyto instance:

Makro v aplikaci Microsoft Excel

V MS Excel je makro funkce spouštěná událostí klávesnice nebo myši, která automatizuje opakované a běžné úlohy formátování dat.

Makro v účetnictví

V účetnictví se to nazývá makro účetnictví. Odkazuje na účtování o souhrnné výkonnosti země. Stejně jako makrofinancování se makro účetnictví zaměřuje spíše na obecnou ekonomiku národa než na jedinou entitu.

Makro v rizicích

Makro rizika se týkají politických změn, které jsou buď kontrolovatelné, nebo nekontrolovatelné. Obvykle ovlivňují všechny zahraniční aktivity, které omezují investiční příležitosti a poškozují HDP zúčastněné země. Akutní účinek může často vést k vysoké inflaci a kolapsu měny.

Makro v ekonomii

Makro v ekonomii se spíše než v konkrétním odvětví zaměřuje na změny cen aktiv v části ekonomiky nebo v celé ekonomice.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Fiskální politika Fiskální politika Fiskální politika se týká rozpočtové politiky vlády, která zahrnuje vládu, která manipuluje s úrovní výdajů a daňových sazeb v ekonomice. Vláda používá tyto dva nástroje ke sledování a ovlivňování ekonomiky. Jedná se o sesterskou strategii měnové politiky.
  • Vzorec HDP Vzorec HDP Vzorec HDP se skládá ze spotřeby, vládních výdajů, investic a čistého vývozu. V této příručce rozdělujeme vzorec HDP na kroky. Hrubý domácí produkt (HDP) je peněžní hodnota veškerých finálních ekonomických statků a služeb vyprodukovaných v zemi během určitého časového období v místní měně.
  • Byrokracie Byrokracie Systém udržování jednotné autority v rámci a napříč institucemi je známý jako byrokracie. Byrokracie v zásadě znamená vládnout úřadem.
  • Normativní ekonomie Normativní ekonomie Normativní ekonomie je myšlenkový směr, který věří, že ekonomie jako předmět by měla předávat prohlášení o hodnotě, úsudky a názory na hospodářské politiky, prohlášení a projekty. Vyhodnocuje situace a výsledky ekonomického chování jako morálně dobré nebo špatné.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found