Minimální životaschopný produkt - přehled, jak vytvořit

Minimální životaschopný produkt (MVP) je model vývoje produktu, ve kterém je zpočátku produkt vyvíjen pouze s dostatečnými funkcemi, aby uspokojil časné zákazníky a získal zpětnou vazbu pro budoucí vývoj produktu. Obecně platí, že MVP musí mít následující vlastnosti:

  • Dostatečná hodnota k přesvědčení zákazníka, aby si jej koupil
  • Dostatečná budoucí výhoda pro zachování
  • Poskytuje okamžitou zpětnou vazbu pro budoucí vývoj produktu

Upozorňujeme, že minimální životaschopný produkt není hrubý ani nepoužitelný. Má dostatek základních funkcí, aby byl fungujícím produktem a poskytoval určitou hodnotu svým prvním uživatelům.

Minimální životaschopný produkt

Hlavním cílem minimálního životaschopného produktu je shromáždění maximálního množství zpětné vazby. Zákaznické vazby Zákaznické vazby jsou procesy, kterými společnost nebo organizace navazuje spojení se svými zákazníky. Cílem propojení zákazníků je vyvinout od zákazníků s nejmenším úsilím. Nejmenší úsilí znamená snížení nákladů na implementaci, úsporu času a zabránění velkým kapitálovým výdajům. Zároveň si uvědomte, že zpětná vazba není generována přímou komunikací se zákazníky, ale pozorováním interakce zákazníků s produktem.

Jak vytvořit Vyvinout minimální životaschopný produkt

Vývoj minimálního životaschopného produktu lze rozdělit do několika fází, například:

1. Průzkum trhu

Základem pro rozvoj MVP je průzkum trhu. Krok průzkumu trhu je zásadní, protože společnost analyzuje aktuální trendy na trhu, rozpoznává své konkurenty a identifikuje růstové příležitosti v tomto odvětví.

2. Počáteční návrh

Na základě informací získaných průzkumem trhu může společnost generovat nápady na svůj minimální životaschopný produkt. Společnost například určuje počáteční design produktu a základní vlastnosti, díky nimž bude produkt na trhu životaschopný.

3. Vývoj produktu

Další fází po generování nápadu je vývoj produktu. S využitím všech myšlenek vyvinutých v předchozí fázi společnost vytváří svůj minimální životaschopný produkt. Upozorňujeme, že tato fáze musí být vedena co nejefektivněji, aby se ušetřil čas a prostředky pro následné kolo vývoje produktu.

4. Doručování zákazníkům a sběr zpětné vazby

Po vývoji minimálního životaschopného produktu je dodáván zákazníkům. Společnost shromažďuje zpětnou vazbu od svých zákazníků sledováním jejich interakce s produktem.

5. Analýza dat

Po shromáždění dostatečného množství zpětné vazby může společnost začít data analyzovat. Krok analýzy je nejdůležitější, protože poznatky získané během fáze analýzy budou použity ke generování nových nápadů pro následný vývoj produktu. V zásadě jde o fázi učení pro společnost, kdy může posoudit výhody a nevýhody designu produktu.

Po dokončení jednoho cyklu začíná další podobný cyklus. Účelem cyklů je dosáhnout pokroku od minimálně životaschopného produktu ke konečnému a úplnému produktu. Pamatujte, že cykly mohou také vést k situacím, kdy se vyvinutý produkt stane životaschopným.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Průlomové produkty Průlomové produkty Průlomové produkty, nazývané také průkopníky, jsou produkty, které jsou technologicky vyspělé a kreativně lepší než stávající produkty na trhu.
  • Produkty a služby Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, která vychází z
  • Náhradní produkty Náhradní produkty Náhradní produkty nabízejí spotřebitelům při rozhodování o nákupu možnosti volby, protože poskytují stejně dobré alternativy, čímž zvyšují užitnost. Z pohledu společnosti však náhradní produkty vytvářejí soupeření. Výsledkem je, že podnikům mohou při soutěžení vzniknout vysoké marketingové a propagační náklady
  • Teorie užitku Teorie užitku V oblasti ekonomiky je užitek (u) měřítkem toho, jak velkou výhodu mají spotřebitelé z určitého zboží nebo služeb. Z finančního hlediska se jedná o to, kolik výhod získávají investoři z výkonnosti portfolia.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found