Specialista na oceňování podniků - průvodce rolemi, certifikací a platy

Oceňování podniku se týká procesu určování skutečné hodnoty podniku. Majitelé firem spolupracují se specialistou na oceňování podniků, aby jim pomohli získat objektivní odhad hodnoty jejich společnosti. Vyžadují služby odborníků na oceňování podniků, aby mohli určit reálnou hodnotu podniku, zejména pro prodej podniku, vlastnictví partnerství. Společný podnik (JV) Společný podnik (JV) je komerční podnik, ve kterém dvě nebo více organizací spojují své zdroje do získat taktickou a strategickou výhodu na trhu. Společnosti často vstupují do společného podniku, aby prováděly konkrétní projekty. Společným podnikem může být nový projekt nebo nové hlavní podnikání, plánování nemovitostí a nástupnictví. Plánování nástupnictví Plánování nástupnictví se týká procesu, ve kterém jsou zaměstnanci přijímáni a rozvíjeni s cílem obsadit klíčovou roli v organizaci. To a rozvodové řízení.

Diagram specialisty na oceňování podniků

Jako zprávy o reálné hodnotě a Mezinárodní standardy účetního výkaznictví (IFRS) jsou standardy IFRS standardy Mezinárodního účetního výkaznictví (IFRS), které se skládají ze souboru účetních pravidel, která určují, jak se v účetní závěrce musí vykazovat transakce a jiné účetní události. Jsou navrženy tak, aby udržovaly důvěryhodnost a transparentnost ve finančním světě, aby byly akceptovány po celém světě, poptávka po odbornících na oceňování podniků stále roste. Specialisté na oceňování podniků dostávají příležitost spolupracovat s generálními řediteli. Generální ředitel, zkratka pro výkonného ředitele, je nejvýše postaveným jednotlivcem ve společnosti nebo organizaci. Generální ředitel je zodpovědný za celkový úspěch organizace a za rozhodování na nejvyšší úrovni. Přečtěte si popis práce a zakladatele společností z různých průmyslových odvětví.

Ocenění podniku zahrnuje analýzu kapitálové struktury, vyhlídky na budoucí výdělky, tržní hodnotu aktiv a objektivní analýzu řízení společnosti. K plnění úkolů musí odborník absolvovat specializované školení, které jim vybaví potřebné dovednosti a získá osvědčení od organizací akreditovaných pro oceňování podniků.

Kvalifikace, školení a certifikace specialisty na oceňování podniků

Většina programů, které nabízejí akreditaci oceňování podniků, vyžaduje školení v oblasti oceňování podniků, a to buď prostřednictvím kurzů nabízených v organizaci, nezávislými studiemi nebo přidružením k školitelům třetích stran. Certifikační program vyžaduje testování, které lze absolvovat online nebo ve třídě.

Jakmile jsou akreditační organizace spokojeny s úrovní školení kandidáta, udělí kandidátovi jeho certifikaci. V některých případech musí noví členové platit roční poplatek za předplatné, aby si udrželi členství v organizaci. Od specialistů se rovněž požaduje, aby se účastnili programů dalšího vzdělávání nabízených akreditačními organizacemi.

Certifikace specialisty na oceňování podniků Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Finance je oficiálním globálním poskytovatelem certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA® Certification Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je naučit profesionální finanční modelování a oceňovací techniky aspirovat specialisté.

Odpovědnosti specialisty na oceňování podniků

Odvětví oceňování podniků vyžaduje lidi, kteří se rádi věnují náročným úkolům. Mezi typické funkce obchodního hodnotitele patří:

  • Finanční výroky pro řešení sporů
  • Zakázka s převodem cen
  • Finanční stanoviska pro plánování výstupní strategie a odchod do důchodu
  • Názory na zdanění, plánování a dědictví nemovitostí
  • Zprávy o ocenění fúzí a akvizic
  • Rekapitalizace
  • Stanovisko k projekcím budoucích příjmů
  • Obchodní rizika
  • Zpráva o ocenění aktiv společnosti

Hlavní akreditační organizace pro oceňování podniků

Specialisté na oceňování podniků získávají akreditaci od následujících organizací:

Americký institut odhadců (ASA)

Společnost ASA, která byla založena v roce 1981, je jedním z nejuznávanějších programů mezi obchodními odhadci. Nabízí dvě úrovně akreditace: akreditovaný člen a akreditovaný senior odhadce. Akreditovaná členská certifikace je určena pro profesionály s dvou až pětiletými zkušenostmi v oblasti oceňování podniků, zatímco akreditovaný senior odhadce je určen pro odhadce s více než pětiletými zkušenostmi. ASA také vyžaduje, aby profesionálové měli minimální požadavky na vzdělání a prokázali odbornost v demonstrační zprávě podléhající vzájemnému hodnocení.

National Association of Business Certified Valuation Analysts (NACVA)

Společnost NACVA, která byla zahájena v roce 1991, nabízí dva různé programy pro odborníky na oceňování podniků, tj. Certified Valuation Analyst a Accredited Valuation Analyst. Obě certifikace vyžadují, aby profesionálové, kteří mají zájem, měli minimálně obchodní vzdělání nebo platnou licenci CPA. Vyžaduje také, aby poskytli reference, které prokazují jejich zkušenosti v oboru oceňování podniků.

Institute of Business Appraisers (IBA)

Společnost IBA, založená v roce 1978, je nejstarším programem oceňování podniků. Skládá se ze standardních tříd oceňování, zpráv o hodnocení obchodu, členství a zkoušek pro různé úrovně profesionálů. Zahrnuje také možnosti rychlého sledování, které umožňují profesionálům se stávajícími certifikacemi rychle dokončit program. Mezi programy oceňování podniků IBA patří:

  • Akreditováno v Business Appraisal Review (ABAR) - Program ABAR si klade za cíl poskytnout zúčastněným stranám v procesu oceňování podniků zajištění kvality. Členové ABAR jsou držiteli uznávaného pověření pro oceňování podniků a absolvovali hodnocení prostřednictvím zkoušek a předváděcí zprávy podléhající vzájemnému hodnocení.
  • Obchodní odhadce akreditovaný pro soudní spory (BVAL) - Držitelé certifikace BVAL musí mít uznané pověření pro oceňování podniků, absolvovat pětidenní kurz, složit zkoušku a prokázat způsobilost v prezentaci a svědectví.
  • Certified Business Appraiser (CBA) - Držitelé certifikace CBA musí splňovat minimální vzdělávací požadavky, složit zkoušku a prokázat odbornost ve dvou demonstračních zprávách podléhajících vzájemnému hodnocení.

International Society of Business Appraisers (ISBA)

ISBA nabízí certifikační program Business Certified Appraiser. Držitelé této certifikace procházejí rozsáhlým vzděláním a testováním a musí prokázat svou zdatnost v oceňování absolvováním demonstrační zprávy podléhající vzájemnému hodnocení.

Plat a poplatky specialisty na oceňování podniků

Mzdy a poplatky, které odborníci na oceňování podniků vydělávají, závisí na řadě faktorů, jako je velikost firmy, typ oceňovaných aktiv atd. Někteří majitelé malých podniků oceňující své firmy k prodeji mohou na základě předpokladů uvádět kdekoli od 500 do 1 000 USD o hodnotě aktiv.

Ocenění, která vyžadují velkou pozornost, se mohou pohybovat od 3 500 do 10 000 dolarů, zatímco u těch, které vyžadují externí výzkum a zapojení dalších odborníků, může dojít až k 50 000 USD. Při vyjednávání o návrhu ocenění podniku musí specialisté vzít v úvahu úroveň požadovaného úsilí, potřebu externích specialistů, velikost podniku a úroveň jejich zkušeností. Zkušenější odborníci mají tendenci účtovat vyšší poplatky, aby kompenzovali úroveň úsudku a odpovědnosti, která je ve zprávách požadována.

Specialisté na oceňování podniků se také mohou rozhodnout pracovat samostatně nebo být zaměstnáni ve velkých firmách, které vyžadují specialisty na oceňování. Většina nezkušených specialistů na oceňování dává přednost práci pro velké účetní firmy, aby jim pomohla získat větší šanci v oboru. Na druhou stranu, zkušenější profesionálové dávají přednost práci jako nezávislí odborníci a poradci v oblasti oceňování, což jim umožňuje maximalizovat jejich roční příjem.

souhrn

Úkolem specialisty na oceňování podniků je určit ekonomickou hodnotu podniku nebo společnosti. Produkují podrobnou zprávu, která se používá při obchodním prodeji, sporných věcech, rozvodových řízeních nebo při založení vlastnictví partnera.

Další zdroje

Finance je globálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari. Chcete-li pokračovat ve svém vývoji jako prvotřídní finanční analytik, budou vám užitečné následující zdroje:

  • Struktura kapitálu Struktura kapitálu Kapitálová struktura označuje množství dluhu a / nebo kapitálu použitého firmou k financování jejích operací a financování jejích aktiv. Kapitálová struktura firmy
  • Hodnota akcií Hodnota akcií Hodnota akcií může být definována jako celková hodnota společnosti, kterou lze přiřadit akcionářům. Chcete-li vypočítat hodnotu vlastního kapitálu, postupujte podle této příručky z financí.
  • Srovnatelná firemní analýza Srovnatelná firemní analýza Jak provést srovnatelnou firemní analýzu. Tato příručka vám krok za krokem ukáže, jak vytvořit srovnatelnou analýzu společnosti („Comps“), obsahuje bezplatnou šablonu a mnoho příkladů. Comps je relativní metodika oceňování, která zkoumá poměry podobných veřejných společností a používá je k odvození hodnoty jiného podniku
  • Glosář pro oceňování podniků Glosář pro oceňování podniků Tento glosář pro oceňování podniků pokrývá nejdůležitější pojmy, které je třeba při oceňování společnosti znát. Tato příručka je součástí Finančního oceňování obchodních modelů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found