Banky v Rumunsku - přehled, průvodce po nejlepších bankách v Rumunsku

Rumunská národní banka) působí jako centrální měnový orgán v zemi. NBR se stala členem Evropského systému centrálních bank v roce 2007. Centrální banka určuje měnovou politiku, licencuje a dohlíží na banky v Rumunsku a vydává měnu ve formě mincí a bankovek.

Banky v Rumunsku

Ve zprávě agentury Moody’s Investors Service z roku 2017 poskytla ratingová agentura bankám ve střední a východní Evropě (kam patří i banky v Rumunsku) stabilní výhled, protože kvalita aktiv a poptávka po úvěrech nadále těží ze silného ekonomického růstu v regionu. Rovněž vzalo na vědomí zlepšení kvality půjček bank v Rumunsku i jejich slovinských a maďarských protějšků za poslední tři roky.

Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví v Rumunsku, je tento seznam bank v Rumunsku užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Rumunsku jsou:

Banca Comerciala Romana (BCR)

Banca Comerciala Romana (BCR), která byla založena v roce 1990, je z hlediska aktiv největší bankou v Rumunsku. BCR nabízí retailové, treasury a kapitálové trhy a služby podnikového a investičního bankovnictví. Banka, která působí jako dceřiná společnost Erste Group (Rakousko), dohlíží na síť 22 podnikových obchodních center, 23 mobilních kanceláří, 551 maloobchodních jednotek, více než 2100 bankomatů a 13 500 POS terminálů.

Tržby: 2,24 miliardy RON (2017)

Čistý příjem: 668,13 milionu RON (2017)

Celková aktiva: 70,93 miliardy RON (2017)

BRD - Group Societe Generale

BRD - Group Societe Generale zahájila svoji činnost v Rumunsku v roce 1990 po koupi aktiv a pasiv bývalé Banca de Investitii. BRD dohlíží na 870 poboček a obsluhuje 2,2 milionu zákazníků ve třech obchodních segmentech: maloobchodní pozemky, investiční bankovnictví a velké korporace. BRD je z hlediska počtu poboček největší z rumunských bank. Banka se sídlem v Bucuresti je členem francouzské Societe Generale.

Tržby: 1,86 miliardy RON (2017)

Čistý příjem: 1,41 miliardy RON (2017)

Celková aktiva: 54,93 miliardy RON (2017)

Banca Transilvania

Banca Transilvania byla založena v roce 1994 a působí ve třech primárních segmentech: retail, SME a Corporate, se zvláštním zaměřením na zdravotnictví, zemědělství a evropské fondy. Banka zaměstnává více než 7 000 zaměstnanců a obsluhuje více než dva miliony klientů. Dohlíží na síť až 550 jednotek.

Tržby: 2,02 miliardy RON (2017)

Čistý příjem: 1,19 miliardy RON (2017)

Celková aktiva: 59,3 miliardy RON (2017)

UniCredit Bank

UniCredit Bank byla založena v Rumunsku v roce 1991 jako Banca Comerciala Ion Tiriac SA (Banca Tiriac). Je to jedna z několika rumunských bank, která poskytuje širokou škálu produktů a služeb jednotlivým i soukromým zákazníkům, malým a středním podnikům a významným rumunským a nadnárodním společnostem. Ke konci roku 2017 banka obsluhovala více než 600 000 zákazníků a spravovala 157 poboček. Je členem italské bankovní skupiny UniCredit SpA.

Tržby: 1,35 miliardy RON (2017)

Čistý příjem: 405,87 milionu RON (2017)

Celková aktiva: 43,5 miliard RON (2017)

CEC Bank

CEC Bank sahá až do roku 1881, což je nejstarší z rumunských bank. Banka se zaměřuje na poskytování financování zemědělským malým a středním podnikům, veřejné správě a projektům hospodářského rozvoje po celé zemi.

Tržby: 912,56 milionu RON (2016)

Čistý příjem: 9,6 milionu RON (2016)

Celková aktiva: 28,16 miliardy RON (2016)

Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank poskytuje komplexní škálu finančních produktů a služeb maloobchodním zákazníkům, malým a středním podnikům a významným společnostem. Banka dohlíží na několik distribučních kanálů, mezi něž patří více než 350 bankovních prodejen, bankomaty a terminály EPOS strategicky rozmístěné po celém Rumunsku. Se sídlem v Bukurešti působí jako dceřiná společnost Raiffeisen Banking Group (Rakousko).

Banca Romaneasca

Banca Romaneasca, založená v roce 1992, je většinovým vlastníkem Řecké národní banky. Banka poskytuje komplexní škálu bankovních produktů a služeb retailovým a korporátním klientům bank v Rumunsku. Se sídlem v Bukurešti spravuje pět firemních obchodních center a 109 jednotek po celém Rumunsku.

Výnosy: 242,6 milionu RON (2016)

Čistý příjem: 3,69 milionu RON (2016)

Celková aktiva: 6,44 miliardy RON (2016)

Alpha Bank Rumunsko

Alpha Bank Romania zahájila svoji činnost v roce 1994 jako Banca Bucaresti SA. Banka nabízí celou řadu finančních produktů a služeb retailovým zákazníkům, malým a středním podnikům a korporátním zákazníkům. Působí jako dceřiná společnost Alpha Bank Group, největší finanční skupiny v Řecku.

Výnosy: 484,64 milionu RON (2016)

Čistý příjem: 121,89 milionu RON (2016)

Celková aktiva: 14,73 miliard RON (2016)

Pireus Bank

Piraeus Bank byla založena jako jedna z rumunských bank v roce 2000. Banka se zaměřuje na spotřebitelské a hypoteční úvěry, malé a střední podniky, zemědělské bankovnictví, zelené bankovnictví, leasing a factoring, investiční bankovnictví a kapitálové trhy. Od roku 2016 zaměstnávala 2153 osob a spravovala síť 147 poboček, sedmi obchodních center a pěti regionálních center.

Výnosy: 253,74 milionu RON (2016)

Čistý zisk (ztráta): 31,55 milionu RON (2016)

Celková aktiva: 6,56 miliardy RON (2016)

Bancpost

Společnost Bancpost, která byla založena v roce 1991, zajišťuje v Rumunsku retailové, podnikové a klienty s vysokým čistým jměním. Banka se sídlem v Bukurešti působí jako dceřiná společnost skupiny Eurobank Ergasias, jedné z největších řeckých finančních institucí.

Výnos: -

Čistý příjem: 66 milionů RON (2017)

Celková aktiva: 11,64 miliardy RON (2017)

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce po nejlepších bankách v Rumunsku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Bulharsku Nejlepší banky v Bulharsku Bulharská národní banka slouží jako centrální měnová autorita v Bulharsku. V roce 2007 se BNB stala řádným členem Evropského systému centrálních bank a aktivně se účastnila rozhodovacího procesu Evropské unie v bankovních a finančních záležitostech. Dohlíží na banky v Bulharsku
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found