Příčiny špatných úvěrů - přehled, seznam hlavních příčin

Věřitel může potenciálnímu dlužníkovi odmítnout půjčku kvůli řadě špatných úvěrových příčin. Špatný úvěr je záznam člověka o minulých selháních při včasném splácení účtů a splátkách půjčky a pravděpodobnosti, že v budoucnu budou platby zpožděny nebo nesplní. Pokud má potenciální dlužník špatnou úvěrovou historii, je pro ně obtížné získat schválení pro žádosti o půjčku, kreditní karty Kreditní karta Kreditní karta je jednoduchá, ale neobvyklá karta, která umožňuje majiteli nakupovat bez uvedení jakéhokoli množství hotovost. Místo toho, pomocí úvěru, nebo dokonce získat byty k pronájmu.

Špatné úvěrové příčiny

Pokud jednotlivec provede opožděné platby nebo platební neschopnost provede úplně, věřitel nebo věřitel nahlásí informace úvěrovým kancelářím. Informace jsou obsaženy v úvěrové zprávě jednotlivce, kterou věřitelé a další věřitelé používají k rozhodování o tom, zda úvěr rozšířit na potenciální dlužníky či nikoli. Podnikový dlužník může mít také špatný úvěr na základě své platební historie u věřitelů.

Rychlé shrnutí

  • Špatný úvěr odkazuje na historii jednotlivce špatného placení účtů a půjček a pravděpodobnosti, že v budoucnu nebude dostát svým finančním závazkům.
  • Dlužník se špatným úvěrem bude obtížné získat svůj úvěr schválený, protože je považován za úvěrové riziko.
  • Mezi běžné příčiny špatného úvěru patří opožděné platby účtů, podání bankrotu, vyrovnání a neplnění půjček.

Vysvětlení špatného úvěru

Kdokoli, kdo si půjčil peníze nebo požádal o kreditní kartu, bude mít aktivní úvěrový soubor v jedné nebo více ze tří úvěrových kanceláří. Všechny úvěrové transakce a události, které osoba v minulých letech zažila, jako jsou žádosti o půjčku, počet schválených / zamítnutých půjček, schválení / zamítnutí kreditní karty, půjčky na kreditní karty, zabavení majetku Uzavření trhu Když majitel domu přestane splácet půjčku koupi domu, je dům považován za uzavřený. Nakonec to znamená, že vlastnictví atd. Je zaznamenáno v kreditní zprávě. Všechny tyto informace jsou přístupné věřitelům a věřitelům, kteří je používají k rozhodování o půjčkách.

Věřitelé používají úvěrovou zprávu k výpočtu úvěrového skóre, což je číslo, které ukazuje úroveň rizika spojeného s půjčováním peněz konkrétním dlužníkům. Věřitelé kontrolují kreditní skóre jednotlivce, aby se mohli rozhodnout, zda úvěr poskytnou, či nikoli, výši půjčky, kterou jsou ochotni poskytnout, a úrokovou sazbu. Pronajímatelé používají kreditní zprávu a kreditní skóre jednotlivce, aby získali představu o své kreditní historii a finanční situaci, aby zjistili, zda jim mají pronajmout byt.

Pět hlavních příčin špatného úvěru

Špatný kredit je způsoben několika klíčovými faktory, které jsou uvedeny níže:

1. Opožděné platby

Platební historie osoby tvoří 35% jejího úvěrového skóre Kreditní skóre Kreditní skóre je číslo představující finanční a kreditní situaci jednotlivce a schopnost získat finanční pomoc od věřitelů. Věřitelé používají kreditní skóre k posouzení kvalifikace potenciálního dlužníka na půjčku a konkrétních podmínek půjčky. . Pokud jste platby odložili o více než měsíc, mohl by věřitel tyto informace nahlásit úvěrovým kancelářím. Informace jsou také zaznamenány ve vaší kreditní zprávě.

Pokud neustále zpožďujete provádění plateb věřitelům, společnostem vydávajícím kreditní karty nebo poskytovatelům služeb, ovlivní to vaše kreditní skóre. Pokud špatný úvěr nebude opraven, může to vést k tomu, že bude kreditní skóre klasifikováno jako „špatné“ nebo „velmi špatné“, což může snížit vaše šance na schválení úvěru.

2. Sběratelské účty

Pokud věřitelé nejsou schopni zajistit platby od dlužníka, mohou k vymáhání inkasa využít třetí strany. Většina věřitelů najme nebo prodá dluh dluhu agenturám pro vymáhání pohledávek před nebo po splacení účtu.

Když jsou do kolekcí odesílány účty, které nejsou v pořádku, informace jsou zachyceny v kreditní zprávě. Pokud nebudou takové informace opraveny, bude pro věřitele obtížné poskytnout úvěr dlužníkovi s historií špatného vymáhání.

3. Přihlášení bankrotu

Pokud jednotlivec nebo společnost nejsou schopny splácet dluhy, mohou být nuceny podat návrh na konkurz. Kapitola 11 Konkurz Kapitola 11 je právní proces, který zahrnuje reorganizaci dluhů a aktiv dlužníka. Je k dispozici jednotlivcům, společnostem a společnostem, aby získali právní ochranu. Podání návrhu na konkurz je extrémní událost a je to nejškodlivější událost pro kreditní skóre subjektu.

Pokud dlužník podá návrh na bankrot, informace se zaznamená do úvěrové zprávy a zůstane tam sedm let. Vzhledem ke složitosti případů bankrotu se většina věřitelů vyhýbá půjčování dlužníkům s historií bankrotů a soudních sporů týkajících se jejich finanční situace.

4. Odúčtování

Pokud se účet stal příliš delikventním, věřitel si z účtu strhne částku. Účtování znamená, že se věřitel vzdal snahy přimět dlužníka k provádění plateb, a zanechává na kreditní zprávě černou stopu. Když je účet zúčtován, majitel účtu již nebude moci s tímto účtem nakupovat. Dojde-li k vyrovnání, dluží dlužník zůstatek za vyrovnání dluhu věřiteli.

Neuhrazený poplatek způsobí pokles kreditního skóre. Jakmile je účet zúčtován, jsou informace nahlášeny úvěrovým kancelářím. Informace o odúčtování zůstávají v úvěrové zprávě po dobu sedmi let od doby, kdy se účet stal delikventem.

5. Selhání úvěrů

S výchozími půjčkami se zachází stejně jako s účtováním poplatků z účtu. Pokud jste zapomněli více než jednu platbu a na konci měsíce jste nezaplatili, je účet označen jako výchozí.

Věřitel předá informace úvěrovým kancelářím a poškodí úvěrovou reputaci dlužníka. Když budou mít potenciální věřitelé přístup k informacím, budou na dlužníka pohlížet jako na úvěrové riziko, u kterého je velmi nepravděpodobné, že by splácel půjčky.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Prostřednictvím kurzů, školení a cvičení finančního modelování se každý na světě může stát skvělým analytikem.

K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Kredit 5 C Kredit 5 C Kredit „5 Cs“ je běžná fráze používaná k popisu pěti hlavních faktorů používaných k určení bonity potenciálního dlužníka. Finanční instituce používají úvěrové ratingy ke kvantifikaci a rozhodování, zda je žadatel způsobilý pro úvěr, a ke stanovení úrokových sazeb a úvěrových limitů pro stávající dlužníky.
  • American Opportunity Tax Credit (AOTC) American Opportunity Tax Credit (AOTC)
  • Správa úvěrů Správa úvěrů Správa úvěrů zahrnuje oddělení v bance nebo půjčující instituci, které má za úkol řídit celý úvěrový proces. Půjčování peněz je jednou ze základních funkcí banky a banky generují příjmy účtováním vyšší úrokové sazby z půjček než úroků, které platí za vklady zákazníků.
  • Skóre FICO Skóre FICO Skóre FICO, více obyčejně známé jako kreditní skóre, je třímístné číslo, které se používá k posouzení pravděpodobnosti, že osoba splácí úvěr, pokud je dané osobě poskytnuta kreditní karta nebo pokud mu půjčí půjčovatel. peníze. Skóre FICO se také používá k určení úrokové sazby u každého poskytnutého úvěru

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found