Finanční modelování se SAS - Corporate Finance Institute

Finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. ve společnosti SAS je použití softwaru k vylepšení a zvýšení složitosti modelu aplikace Excel Doporučené postupy pro modelování aplikace Excel Následující osvědčené postupy pro modelování aplikace Excel umožňují uživateli poskytovat nejčistší a uživatelsky nejpříjemnější zážitek z modelování. Microsoft Excel je extrémně robustní nástroj. Naučit se stát se výkonným uživatelem aplikace Excel je téměř povinné pro osoby v oblasti investičního bankovnictví, podnikových financí a soukromého kapitálu. . SAS pomáhá zlepšit schopnost provádět konsolidace, vytvářet podrobnější rozpočty a přidávat podrobné ovladače příjmů, nákladů Fixní a variabilní náklady Cost je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé a ziskovost. Obvykle se používá pro podnikové klienty na jednom integrovaném řešení, ve srovnání s tradičním rozpočtováním Osvědčené postupy pro rozpočtování kapitálu. Rozpočty kapitálu se vztahují k rozhodovacímu procesu, který společnosti sledují s ohledem na kapitálově náročné projekty, které by měly sledovat. Takovými kapitálově náročnými projekty může být cokoli, od otevření nové továrny po výrazné rozšíření pracovní síly, vstup na nový trh nebo výzkum a vývoj nových produktů. a vytváření modelů, které se opírá o Microsoft Excel.

SAS je softwarová sada, která byla vyvinuta v letech 1966 až 1976 institutem SAS pro správu dat, pokročilou analýzu, obchodní inteligenci a prediktivní analýzu. Může těžit, upravovat a načítat data z různých zdrojů a provádět statistické analýzy.

Ve finančním sektoru může SAS pomáhat v celé řadě úkolů, včetně integrovaného plánování, rozpočtování a finančního výkaznictví, jakož i automatizace klíčových procesů. SAS umožňuje uživatelům prozkoumat řadu scénářů a podpořit lepší vývoj předpovědi. Tento software umožňuje finančním profesionálům provádět konsolidace na vyžádání a rychlejší uzavírání knih.

Finanční modelování se SAS

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found