Hypoteční makléř - přehled, povinnosti, výhody a nevýhody

Hypoteční makléř označuje zprostředkovatele, který řídí proces hypotečního úvěru pro firmy nebo lidi. V zásadě spojují hypoteční věřitele Věřitel Věřitel je definován jako obchodní nebo finanční instituce, která poskytuje úvěr společnostem a jednotlivcům, s očekáváním, že celá částka a dlužníci bez použití svých vlastních prostředků k navázání spojení.

Hypoteční makléř

Hypoteční makléři se vzdělávají o finanční situaci dlužníka a pokoušejí se je spojit s věřitelem, který je vhodný a poskytuje dlužníkovi dobrou úrokovou sazbu.

Hypoteční makléř ideálně shromáždí veškerou příslušnou dokumentaci od dlužníka a předá ji potenciálnímu věřiteli ke zpracování a / nebo schválení.

souhrn

  • Hypoteční makléř označuje zprostředkovatele, který řídí proces hypotečního úvěru pro firmy nebo lidi.
  • Makléř může klientovi pomoci se správou poplatků v souvislosti se získáním hypotéky nebo oslovením nového věřitele.
  • Makléř šetří práci a čas jejich klientům, protože obvykle mají velké množství informací o věřitelích, podmínkách splácení a správních poplatcích nebo jiných poplatcích, které mohou být v jejich smlouvách maskované.

Povinnosti hypotečního makléře

Práce a povinnosti hypotečního makléře se liší v závislosti na jejich nabídce služeb a závazcích. Mezi povinnosti obecně patří:

  • Marketing jejich služeb klientům
  • Posuzování a vzdělávání v oblasti finanční situace a okolností potenciálního dlužníka
  • Průzkum trhu s cílem určit nebo získat hypoteční produkt vhodný pro klienta (dlužníka)
  • Pomoc klientovi se získáním předběžného souhlasu s hypotečním úvěrem
  • Shromažďování veškeré relevantní dokumentace (bankovní výpisy Výpis z účtu Výpis z banky je finanční dokument, který poskytuje souhrn činnosti držitele účtu, obvykle připravený na konci každého měsíce, výplatní pásky atd.)
  • Vyplnění hypotečního úvěru
  • Zajištění toho, aby klient / dlužník rozuměl zákonným informacím
  • Předložení všech požadavků na dokument věřiteli
  • Zajištění toho, aby pro svého klienta získali možnost úspory peněz

Proces zprostředkování hypotéky

Jelikož hypoteční makléř slouží jako prostředník mezi věřiteli a dlužníkem, proces často začíná u klienta, který si přeje koupit nový dům nebo se snaží refinancovat.

Klient přistupuje k hypotečnímu makléři a zprostředkovatel přistupuje k různým věřitelům a zjistí požadavky a sazby, aby poskytl možnosti vhodné pro jejich situaci.

Zprostředkovatel shromažďuje dokumenty, jako jsou doklady o zaměstnání, doklady o příjmu, kreditní zprávy, podrobnosti o klientových aktivech (jsou-li nějaké) a další důležité údaje, které mohou být vyžadovány k určení schopnosti dlužníka zajistit financování od věřitele.

Hypoteční makléř odhaduje příslušnou částku a typ půjčky pro dlužníka a poměr půjčky k hodnotě Poměr půjčky k hodnotě Poměr půjčky k hodnotě (LTV) je finanční poměr, který srovnává velikost půjčka na hodnotu aktiva, které je zakoupeno z výnosů z půjčky. Poměr LTV je důležitou metrikou, která hodnotí úvěrové riziko, které věřitel nese, poskytnutím půjčky dlužníkovi. . Zprostředkovatel poté předloží žádost o financování věřiteli ke schválení, přičemž bude během celého procesu vystupovat jako prostředník pro věřitele a dlužníka.

Po schválení jsou finanční prostředky zapůjčeny (od věřitele a na jejich jméno) a zprostředkovatel inkasuje od poskytovatele půjčky poplatek za poskytnuté služby. Platba je zprostředkovatelem přijata až po dokončení transakce.

Výhody využití hypotečního makléře

Makléř může klientovi pomoci se správou poplatků ohledně jeho touhy získat hypotéku nebo oslovit nového věřitele. Poplatky zahrnují poplatky za aplikaci, potenciální poplatky za hodnocení Náklady na hodnocení Náklady na posouzení jsou náklady související s kontrolou kvality, které společnosti vznikají, aby zajistily, že produkty a služby splňují standardy jejich zákazníků. , a poplatky za založení (které mohou být kdekoli mezi 0,5% až 1% z částky půjčky).

Makléř šetří klientovi práci a čas, protože obvykle disponuje velkým množstvím informací o věřitelích, podmínkách splácení a správních poplatcích nebo jiných poplatcích, které mohou být v jejich smlouvách maskované. Dlužníkům se nicméně stále doporučuje, aby provedli vlastní průzkum.

Zprostředkovatelé mají tendenci být dobře obeznámeni s věřiteli a věřitelé jim důvěřují. To usnadňuje postup, protože někteří věřitelé dávají přednost práci pouze s klienty. Zprostředkovatelé mohou také získat dobré ceny od věřitelů, protože pro věřitele přinášejí klientelu.

Nevýhody používání hypotečního makléře

Zprostředkovatelé nemusí vždy najít pro své klienty ideální financování a někdy věřitelé nabízejí makléři stejné sazby, jako by tomu bylo u jakéhokoli jiného klienta.

Vzhledem k tomu, že makléři obvykle získávají od věřitele poplatek za podnikání, které přinesli, nemusí vždy mít na paměti nejlepší zájmy svých klientů. Kompenzace se liší od věřitele k věřiteli; makléř tak může získat dohodu, která zvýší jejich kompenzaci.

Poplatky, které makléři dostávají, může zaplatit také klient. Může to znamenat, že půjčka bude pro klienta drahá. Někteří věřitelé nevyužívají makléře.

Úvěrové agentury vs. hypoteční makléři

Úvěroví úředníci jsou obvykle spojeni s jednou institucí. Nabízejí obchody s hypotékami a sazby od instituce, se kterou jsou spojeny.

Na druhé straně hypoteční makléři pracují ve prospěch klienta nebo dlužníka, aby našli věřitele vhodného pro jeho potřeby. Skrínují pro klienta různé možnosti. Je však důležité si uvědomit, že ne všichni poskytovatelé půjček budou spolupracovat s makléřem.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Sazba hypotéky Sazba hypotéky Sazba hypotéky je úroková sazba účtovaná dlužníkovi z hypotéky. Hypoteční úvěr je zajištěný úvěr, který dlužníkům umožňuje získávat prostředky do
  • Kdo hodnotí bankovní půjčky? Kdo hodnotí bankovní půjčky? Proces zapůjčení zahrnuje řadu činností, které vedou ke schválení nebo zamítnutí žádosti o bankovní úvěr. Úvěrové oddělení banky zaměstnává
  • Žádná dokumentace hypotéka (žádný dokument) Žádná dokumentace hypotéka (žádný dokument) Žádná dokumentace hypotéka (žádný dokument) je druh úvěru, který nevyžaduje, aby dlužník předložil jakýkoli doklad o příjmu nebo existujících aktivech.
  • Půjčky založené na aktivech Půjčky založené na aktivech Půjčky založené na aktivech se vztahují k úvěru, který je zajištěn aktivem. Jinými slovy, při půjčování na základě aktiv je půjčka poskytnutá věřitelem zajištěna aktivem (nebo aktivy) dlužníka.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found