Poop and Scoop - přehled, jak to funguje, příklad

Ve světě byznysu je „hovno a naberačka“ praxe šíření fám nebo nepravdivých informací o cenném papíru tak, že způsobí pokles ceny cenného papíru (hovno). Poté, co je nově deflovaná cena na místě, je cenný papír zakoupen (naběrač) s očekáváním, že jeho cena vzroste zpět, jakmile si investoři uvědomí, že šíření negativních informací o cenném papíru nebylo platné.

Poop a Scoop

Pooping a scooping je v konečném důsledku druh manipulace s trhem, kde se informace šíří škodlivě s cílem dosáhnout snížení ceny cenného papíru za účelem nákupu cenných papírů Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. za mnohem nižší cenu. Z tohoto důvodu je tento postup považován za nezákonný.

Souhrn:

  • Strategie hovínka a naběračky používá falešné informace, aby uměle snížila cenu akcií.
  • Akcie s nízkými cenami lze poté nabrat a znovu prodat za účelem zisku, když ceny akcií opět vzrostou.
  • Tento postup je vysoce nezákonný.

Příklad strategie Poop and Scoop

V roce 2000 vydal mladý muž řadu negativních tiskových zpráv o společnosti Emulex Corporation, která vyrábí a prodává hardware pro připojení k internetu. Muž, kterému bylo pouhých 23 let, prodal krátkých 3000 akcií ve společnosti a snažil se vydělat na náhlém poklesu ceny za akcii poté, co rozšířil nepravdivé a negativní informace.

Mladý muž využil bývalého zaměstnance distributora tiskové zprávy k vytvoření a zveřejnění nepravdivých prohlášení, že generální ředitel společnosti Emulex společnost opouští a že změní svůj čtvrtletní odhad zisku ze zisku na ztrátu. Akce jednotlivce samozřejmě způsobila volný pokles cen akcií, když akcionáři, investoři - a trh obecně - zpanikařili z „novinek“.

Dokázal vydělat asi 250 000 $ a pokryl všechny své krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď půjde nahoru (pokud bude dlouhý), nebo dolů (pokud bude krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). a velkou část svého zisku použil na to, aby koupil akcie Emulexu za uměle sníženou cenu. Obchodování s akciemi bylo na NASDAQ nakonec zastaveno, když se zjistilo, že tiskové zprávy jsou nepravdivé.

Poop a Scoop a internet

Díky širokému používání internetu je dnes strategie hovínka a naberačka ještě potenciálně škodlivější. U obchodníků s co nejmenším množstvím hlasu lze negativní slovo nebo představu o společnosti rozšířit v krátkém časovém období. Ve výše uvedeném příkladu byl internet relativně nový a pro mladého muže nebyl použitelnou možností. Dnes by však případ a jeho důsledky mohly být mnohem horší.

Pro obchodníka nebo dokonce nespokojeného bývalého zaměstnance společnosti může šíření falešných pověstí o společnosti vést ke katastrofickým poklesům cen jejích akcií.

Pump and Dump

Pump and dump je přesným opakem strategie poop and scoop. Čerpání a dumping je praktika vědomého výkupu, chválení a marketingu cenného papíru se záměrem prodat akcie za nadsazenou cenu, když investoři spěchají s nákupem přečerpané akcie. Stejně jako kakání a nabírání je praxe velmi nelegální.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Zasvěcené informace Zasvěcené informace Insider informace, nazývané také interní informace, odkazují na neveřejná fakta týkající se veřejně obchodovatelné společnosti, která může poskytnout finanční výhodu na trzích. Jinými slovy, zasvěcené informace jsou znalosti a informace o potrubí operací, produktů / služeb
  • Krátké krytí Krátké krytí Krátké krytí, nazývané také „nákup na krytí“, označuje nákup cenných papírů investorem za účelem uzavření krátké pozice na akciovém trhu. Tento proces úzce souvisí s krátkým prodejem. Krátké krytí je ve skutečnosti součástí krátkého prodeje
  • Swingové obchodování Swingové obchodování Swingové obchodování je obchodní technika, kterou obchodníci používají k nákupu a prodeji akcií, jejichž ukazatele v budoucnu ukazují na vzestupný (pozitivní) nebo sestupný (negativní) trend, který se může pohybovat od noci do několika týdnů. Swingové obchody mají za cíl vydělávat na nákupu a prodeji prozatímních minim a maxim
  • Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 byl prvním významným federálním zákonem o cenných papírech přijatým po krachu akciového trhu v roce 1929. Zákon je také označován jako zákon o cenných papírech, zákon o cenných papírech nebo zákon z roku 1933. . Byl přijat 27. května 1933 během Velké hospodářské krize. ... zákon byl zaměřen na nápravu některých provinění

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found