Abnormální výdělky - přehled, vzorec a klíčové pojmy

Technika hodnocení abnormálních výnosů hodnotí hodnotu společnosti na základě dvou faktorů, tj. Účetní hodnoty společnosti a jejích očekávaných výnosů. Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. . Oceňovací model zkoumá očekávaný zisk, který může být vytvořen vedením.

Ocenění neobvyklých příjmů

Pokud jsou výdělky vyšší, než se očekávalo, investor by byl ochoten zaplatit více, než je účetní hodnota, a pokud se neočekává, že dosáhne stejné hodnoty, investor by nebyl ochoten zaplatit nic vyšší, než je účetní hodnota. Ve skutečnosti by chtěl získat totéž na slevu.

Metoda oceňování abnormálních výnosů v zásadě pomáhá investorovi určit potenciální reálnou hodnotu Reálná hodnota Reálná hodnota se vztahuje ke skutečné hodnotě aktiva - produktu, akcie nebo cenného papíru - na které se dohodne jak prodávající, tak kupující. Reálná hodnota se vztahuje na produkt, který se prodává nebo s ním obchoduje na trhu, kam patří, nebo za normálních podmínek - a nikoli na produkt, který je likvidován. akcie. Základní teorií je, že „každá akcie stojí za účetní hodnotu společnosti, pokud investoři jen očekávají, že organizace získá normální míru návratnosti.“ Cokoliv, co je nedostatečně nebo nadměrně dodáváno, než očekávají trhy, bude přisuzováno „neobvyklému výdělku“.

Vzorec

Použitým diskontním faktorem by měla být spíše požadovaná návratnost vlastního kapitálu než vážené průměrné náklady na kapitál. WACC WACC jsou vážené průměrné náklady na kapitál společnosti a představují její smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled toho, co to je, proč se používá, jak ji vypočítat, a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení. Pokud je druhá polovina vzorce pozitivní, znamená to, že vedení vytváří hodnotu tím, že pro akcionáře přináší vyšší než očekávané výnosy.

Hodnota akcie = účetní hodnota + trvalá hodnota budoucích očekávaných zbytkových příjmů

Klíčové koncepty

  • Potenciální výnosy jakékoli společnosti jsou obecně ovlivněny druhem zdrojů (čistých aktiv), které má vedení k dispozici, a schopností této společnosti generovat z těchto aktiv výnos (ziskovost).
  • Jakékoli výdělky, které jsou vyšší než očekávaný výnos, se budou nazývat pozitivní abnormální výdělky a jakýkoli výnos nižší než očekávaný výnos se budou nazývat negativní abnormální výdělky.
  • Je důležité generovat pozitivní abnormální výdělky z dlouhodobého hlediska, abyste mohli prodávat za prémii v účetní hodnotě.

Některé z populárních poměrů, které je také třeba porovnat, jsou:

  • Poměr ceny k zisku Poměr ceny a zisku Poměr ceny a zisku (P / E Ratio) je vztah mezi cenou akcií společnosti a ziskem na akcii. Poskytuje investorům lepší představu o hodnotě společnosti. P / E ukazuje očekávání trhu a je cenou, kterou musíte zaplatit za jednotku současných (nebo budoucích) výnosů
  • Poměr ceny k účetní hodnotě
  • Návratnost použitého kapitálu (ROCE) Návratnost použitého kapitálu (ROCE) Návratnost použitého kapitálu (ROCE), poměr ziskovosti, měří, jak efektivně společnost využívá svůj kapitál k vytváření zisků. Návratnost kapitálu
  • Diskontovaný peněžní tok (DCF)
  • Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) je měřítkem ziskovosti společnosti, která bere roční výnos společnosti (čistý příjem) dělený hodnotou jejího celkového vlastního kapitálu (tj. 12%) . ROE kombinuje výkaz zisku a ztráty a rozvahu, protože čistý zisk nebo zisk se porovnává s vlastním kapitálem akcionářů.

Příklad

Účetní hodnota na akcii společnosti ABC Inc. je 100 USD. Předpokládejme, že vedení společnosti je schopno generovat zisk, který je vyšší než očekávání trhu, pak se cena akcií zvýší nad 100 $ a vytvoří tak větší hodnotu pro akcionáře. Na druhou stranu, pokud jsou výdělky nižší, než se očekávalo, bude odpovědné vedení, protože bohatství akcionářů bude zředěno.

Výhody

  • V souladu s prognózou trhu / analytika
  • Zahrnuje účetní závěrku
  • Ukazuje kvalitu řízení
  • Zaměřte se na hnací síly hodnot a maximalizaci bohatství akcionářů

Nevýhody

  • Složitost účetnictví může vést k nesprávné účetní hodnotě
  • Nevhodné pro společnosti s konzistentní dividendovou politikou
  • Podobně jako DCF záleží velmi na předpovědi obchodních projekcí
  • Horizont prognózy se může mezi analytiky lišit, což vede k nesprávnému úsudku

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Diskontní faktor Diskontní faktor Ve finančním modelování je diskontním faktorem desítkové číslo vynásobené hodnotou peněžního toku, aby byl diskontován zpět na současnou hodnotu. Faktor se zvyšuje
  • Vzorec diskontovaných peněžních toků Vzorec diskontovaných peněžních toků DCF Vzorec diskontovaných peněžních toků DCF je součet peněžních toků v každém období dělený jedním plus diskontní sazba zvýšená k síle období #. Tento článek rozděluje vzorec DCF na jednoduché termíny s příklady a videem výpočtu. Vzorec se používá k určení hodnoty podniku
  • Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům jsou informace poskytované vedením veřejně obchodované společnosti o jejích očekávaných budoucích výsledcích, včetně odhadů
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found