Klauzule o právech na uplatnění - přehled, jak cvičit, typy

Doložka o právech na odkup dává vlastníkovi nemovitosti právo na vrácení jeho majetku během uzavření trhu Uzavření trhu Když majitel domu přestane platit z půjčky použité na koupi domu, dům se považuje za uzavřený. To v konečném důsledku znamená, že vlastnictví aukce. Doložka je často obsažena ve smlouvě o hypotéce. Práva na odkup umožňují dlužníkovi zabránit uzavření nemovitosti tím, že zaplatí všechna zádržná práva nebo vrátí daně z nemovitosti. Částka zaplacená dlužníkem zahrnuje náklady na uzavření trhu a celou částku nesplacené hypotéky Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. i po aukci.

Klauzule o právech na odkup

Klauzuli o právech na odkup lze zahrnout také do kupní smlouvy na motorové vozidlo. Umožňuje majiteli vozidla získat majetek po jeho převzetí zaplacením celé částky zbývajícího dluhu, nákladů na převzetí a dalších souvisejících nákladů. Práva na odkup lze uplatnit také při nákupu akcií společnosti. Toto ustanovení dává akcionářům právo nutit společnost, aby odkoupila akcie, které (akcionáři) vlastní.

souhrn

  • Doložka o právech na odkup je ustanovení, které je někdy součástí hypoteční smlouvy.
  • Doložka dává kupujícím právo získat zpět svůj majetek, aby se zabránilo jeho uzavření.
  • Kupující však musí zaplatit celou částku nesplaceného dluhu, náklady na uzavření trhu a další náklady, které se na nemovitosti nahromadily.

Jak uplatnit právo na vykoupení

Většina států ve Spojených státech má zákonné ustanovení o odkupu, které dlužníkům umožňuje získat zpět svůj majetek. Právo na odkoupení lze uplatnit před uzavřením nemovitosti nebo poté, co byla nemovitost zabavena a nabídnuta k prodeji.

Dlužník může uplatnit právo, pokud je schopen získat peníze na splacení částky dluhu vůči státu nebo věřiteli. Při výkonu zákonného práva na odkup se pravidla platby mohou lišit, protože od kupujících může být požadováno, aby místo ceny dluhu zaplatili cenu, která je nižší než reálná tržní hodnota nemovitosti.

Většina dlužníků má obvykle tendenci jednat poté, co byla nemovitost zabavena. Důvodem je to, že dlužníci, kteří mají dostatek peněz na zaplacení celé částky nesplaceného dluhu, mohou splatný dluh a další právní náklady splatit dříve, než k uzavření dojde. Čekání na uzavření trhu bude znamenat zaplacení vyšších poplatků, než jaké by zaplatili dříve, než by byli považováni za neplatiče dluhu.

Někteří kupující mohou za účelem dosažení zisku počkat s uplatněním svých práv na odkup až do uzavření trhu. Například zabavená nemovitost může být uvedena do aukce Aukce Aukce je systém nákupu a prodeje zboží nebo služeb tím, že je nabízí k dražení, umožňuje lidem dražit a prodává tomu, kdo draží nejvíce. Uchazeči mezi sebou soutěží za cenu, která je nižší než tržní hodnota. Kupující může zaplatit prodejní cenu uzavření trhu plus další poplatky a poté nemovitost prodat za cenu vyšší, než je tržní hodnota, a v tomto procesu vydělat zisk.

Druhy práv na odkup

Právo na vykoupení mohou uplatnit vlastníci zabaveného majetku. Mohou nemovitost získat zpět zaplacením určité částky věřiteli v závislosti na pravidlech obsažených v doložce o právech na odkup. Vlastník domu může uplatnit právo před nebo po uzavření aukce, pokud je v povolené lhůtě pro vykoupení. Mezi dva hlavní typy práv na odkup patří:

1. Spravedlivá práva na vykoupení

Spravedlivé právo na vykoupení je k dispozici ve všech státech a sdružení vlastníků domů Sdružení vlastníků domů nebo HOA je řídícím orgánem určitého členění, rozvoje městských domů, komplexu bytů nebo komunity, která má právo toto právo vykonávat. Mohou uplatnit právo zabránit exekuci na svůj majetek tím, že vyplatí zbývající zůstatek plus další poplatky vzniklé během procesu exekuce. Pro většinu majitelů domů může být obtížné získat všechny finanční prostředky potřebné k získání jejich nemovitosti a může se rozhodnout prodat dům třetí osobě nebo refinancovat hypotéční dluh, aby si nemovitost udržel.

2. Zákonné právo na vykoupení

Zákonné právo na vykoupení je k dispozici ve vybraném počtu států v USA a toto právo mohou uplatnit pouze obyvatelé těchto států. Umožňuje majitelům domů získat zpět vlastnictví jejich zabaveného majetku zaplacením ceny za uzavření, úroků a dalších poplatků vzniklých v procesu uzavření.

Pokud kupující není schopen během dostatečné doby získat dostatek finančních prostředků na zaplacení celé prodejní ceny uzavření, práva na odkup vyprší a majetek převezme třetí strana. Pokud je prodejní cena nemovitosti s exekucí nižší než spravedlivá tržní cena, může majitel nemovitosti nemovitost odkoupit za prodejní cenu s exekucí. Později je mohou prodat kupujícímu za spravedlivou tržní hodnotu a rozdíl si ponechat jako zisky.

Doba vyplacení klauzule o právech na odkup

Doba odkoupení se může lišit od týdnů, měsíců nebo roku před nebo po prodeji zabavené nemovitosti v aukci. Dobu odkupu obvykle stanoví stát. Majitel domu by si měl být vědom povoleného období pro vykoupení, aby získal zpět svůj majetek. Pokud období pro odkup končí před nebo při prodeji, je majitel domu vystaven vyššímu riziku, že se pokusí získat zpět vlastnictví k nemovitosti, pokud během doby odkoupení nemůže získat dostatek kapitálu.

V závislosti na stavu může období vyplacení trvat několik měsíců až rok po aukci. Majitel domu to může využít k získání finančních prostředků na zaplacení prodejní ceny uzavření trhu a všech souvisejících nákladů. I když je nemovitost prodána před vypršením lhůty pro vykoupení, majitel domu má stále možnost nemovitost získat zpět. Pokud však nemohou získat dostatek finančních prostředků na získání vlastnictví nemovitosti, mohou prodat práva na odkup kupujícímu za cenu, na které se mohou oba dohodnout.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Zatížení Zatížení Zatížení je omezení použití finančních prostředků. Používá se ve veřejném účetnictví, aby se zajistilo, že existuje dostatek finančních prostředků pro splnění určité povinnosti
  • Úvěrová služba Úvěrová služba Úvěrová služba je způsob, jakým finanční společnost (věřitel) vybírá splátky jistiny, úroků a úschovy, které jsou splatné nebo po splatnosti. Procvičování
  • Práva na poměrnou účast Práva na poměrnou účast Práva na poměrnou účast nebo poměrná investiční práva zaručují stávajícím investorům právo účastnit se budoucích fundraisingových aktivit. Pro-
  • Transakční náklady Transakční náklady Transakční náklady jsou vzniklé náklady, které nehromadí žádný účastník transakce. Jsou to utopené náklady vyplývající z ekonomického obchodu na trhu. V ekonomii je teorie transakčních nákladů založena na předpokladu, že lidé jsou ovlivňováni konkurenčním vlastním zájmem.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found