Přehled zkratek aplikace Excel - Proč používat zkratky aplikace Excel, výhody

Často přehlíženou metodou zvyšování produktivity při práci v modelu aplikace Excel je použití zkratek nebo klávesových zkratek aplikace Excel. Tyto klávesové zkratky provádějí hlavní funkce, které při použití místo kliknutí na panelu nástrojů dramaticky zvyšují efektivitu a rychlost. Představte si, že jednoduše stisknete dvě nebo tři klávesy na klávesnici, na rozdíl od pohybu ruky k myši, pohybu myši a opakovaného kliknutí.

Existují tisíce klávesových zkratek Excel, které lze v aplikaci Excel použít ke zvýšení produktivity. Tyto klávesové zkratky mohou provádět mnoho funkcí, od jednoduchých jako navigace v tabulce až po vyplňování vzorců nebo seskupování dat.

Základní terminologie zkratek aplikace Excel

Než se ponoříte do zkratek aplikace Excel, bylo by rozumné nejprve probrat základní terminologii týkající se prvků aplikace Excel.

  • A buňka je kterékoli z mnoha polí v tabulce aplikace Excel.
  • An aktivní buňka je buňka aktuálně vybraná Excelem. Může existovat pouze jedna aktivní buňka.
  • A výběr je aktivní buňka nebo skupina aktuálně vybraných buněk. Pokud je ve výběru více než jedna buňka, aktivní buňka bude zvýrazněna bíle, zatímco zbytek výběru je zvýrazněn šedě.
  • A sloupec je skupina svislých buněk, na které se v aplikaci Excel odkazuje písmeny ve vzestupném pořadí od A do Z. Kromě sloupce Z bude Excel opakovat písmena podruhé. Jako takový, sloupec přímo za sloupcem Z je sloupec AA, následovaný sloupcem AB.
  • A řádek je skupina vodorovných buněk, na které se v Excelu odkazuje celá čísla v rostoucím pořadí od 1 do n. Hodnota n závisí na operačním systému a verzi aplikace Excel.

V aplikaci Excel existují také různé typy dat.

  • Text jsou části dat využívající písmena. Čísla lze také použít v textových datech. Tato čísla však musí být použita ve spojení s písmeny nebo musí být ručně nastavena na text.
  • Čísla jsou data, která využívají výhradně čísla. Na rozdíl od dat typu textu, která mohou používat čísla, data typu čísla nemohou používat písmena.
  • Měna / účetnictví kousky dat využívají čísla ve spojení se značkou měny.
  • Termíny jsou části dat, které označují datum a / nebo čas. V aplikaci Excel existuje několik formátů pro data.
  • Procento data typu jsou podmnožinou očíslovaných dat, která se převádí na procenta. Ty lze převést zpět na data číselného typu a naopak. Převodem na typ čísla z procenta se číslo zobrazí jako desetinné číslo. Například 89% se převede na 0,89.

Příklad zkratek aplikace Excel

Zkratky aplikace Excel ukázková data

Tyto údaje se zobrazují pouze sloupce A až D a řádky 1 až 4.

V tomto výřezu z tabulky má uživatel a výběr obsahující buňky A2 až D2. Na to by se ve vzorcích aplikace Excel odkazovalo jako A2: D2.

Může existovat pouze jedna aktivní buňka bez ohledu na to, jak velký je výběr. V tomto případě aktivní buňka je buňka A2 s textovými daty „Orange“.

Buňky A2: A4 obsahují text data [Orange, Tomato a Potato]

Buňky B1: D2 obsahují text data [cena, množství a celková cena]

Buňky B2: B4 a D2: D4 obsahují měna data, označená v $

Buňky C2: C4 obsahují číslo data

Další informace o aplikaci Excel

Děkujeme, že jste si přečetli přehled zkratek aplikace Finance společnosti Excel. Další informace o používání aplikace Excel najdete v následujících finančních zdrojích:

  • Běžné zmatky aplikace Excel Běžné zmatky aplikace Excel Některé běžné zmatky aplikace Excel lze snadno napravit. Toto je seznam běžných problémů v aplikaci Excel, například šedý panel nabídek. Při práci na finančních modelech v aplikaci Excel se může zdát, že Excel odposlouchává, ale ve skutečnosti existují některé snadné opravy běžných zmatků aplikace Excel. Podívejte se na náš BEZPLATNÝ rychlokurz Excel, abyste se vyhnuli těmto snadným chybám.
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Excel pro figuríny Excel pro začátečníky Tato příručka pro Excel pro začátečníky vás naučí vše, co potřebujete vědět o tabulkách a vzorcích aplikace Excel pro provádění finanční analýzy. Podívejte se na video a dozvíte se vše, co začátečník potřebuje vědět z toho, co je Excel, proč používáme a jaké jsou nejdůležitější klávesové zkratky, funkce a vzorce
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found