Těžba bitcoinů - přehled, výhody a požadavky

Těžba bitcoinů se týká procesu digitálního přidávání transakčních záznamů do blockchainu Blockchain Síť blockchainu umožňuje údržbu rostoucího seznamu záznamů. Blockchain autentizace je to, co podporuje zabezpečení kryptoměny. , což je veřejně distribuovaná účetní kniha obsahující historii každé bitcoinové transakce. Těžba je proces uchovávání záznamů prováděný pomocí obrovské výpočetní síly. Každý těžař bitcoinů po celém světě přispívá do decentralizované sítě peer-to-peer, aby zajistil důvěryhodnost a bezpečnost platební sítě.

Těžba bitcoinů

Počítače s těžbou bitcoinů bezpečně přidávají do hlavní knihy blockchainu řešení složitých matematických problémů. Když se najde řešení, přidá se nejnovější blok potvrzených transakcí jako další odkaz v blockchainu.

Jako pobídka k těžbě a přispívání do sítě je miner, který problém vyřešil, odměněn blokem bitcoinů.

souhrn

  • Těžba bitcoinů zahrnuje výkonné počítače, které se pokoušejí vyřešit složité matematické problémy bitcoinového algoritmu.
  • Řešení těchto problémů pomáhá zajistit důvěryhodnost hlavní knihy blockchainu a zabezpečení sítě.
  • K tomuto procesu přispívají všichni těžaři bitcoinů. Horník, který úspěšně vyřeší matematický problém, obdrží bitcoin.

Základy těžby bitcoinů

Existují tři způsoby, jak získat bitcoin Bitcoin Bitcoin je předchůdcem trhu s kryptoměnami. Bitcoiny fungují na technologii blockchain a mají narušit měnový trh. Vynalezeno v roce 2008:

  1. Kupte je na burze
  2. Získejte je výměnou za zboží a služby
  3. Vydělejte nové bitcoiny

Proces objevování nových bitcoinů je popsán jako těžba, protože se podobá procesu těžby Data Mining Data mining je proces odhalování vzorů a hledání anomálií a vztahů ve velkých souborech dat, které lze použít k vytváření předpovědí o budoucnosti jakéhokoli jiného zdroje. Při těžbě zlata hledají horníci a kopají po Zemi v naději na úderné zlato.

Díky bitcoinu se horníci pokoušejí najít bitcoiny řešením složitých matematických problémů. Blockchain je technologie, na které je kryptoměna postavena. Je to účetní kniha, která je veřejně distribuována a zaznamenává všechny bitcoinové transakce.

Je to doslova digitální řetězec bloků. Každý blok obsahuje skupinu informací o bitcoinových transakcích. Horníci přidávají do blockchainu pomocí počítačové výpočetní síly k řešení složitých matematických problémů. Řešení problémů bude mít za následek úspěšné přidání bloku do řetězce. Horník, který problém správně vyřeší, obdrží bitcoin.

Výše uvedené tvoří základ složitého procesu těžby bitcoinů. Pomáhá udržovat platební síť bezpečnou a důvěryhodnou. Síť je postavena na síti peer-to-peer, což znamená, že každý jeden horník na celém světě přispívá svým výpočetním výkonem k udržování sítě, potvrzování jejích transakcí a jejich zabezpečení.

10 minut na blok

Satoshi Nakamoto, tvůrce bitcoinů, navrhl bitcoinovou síť tak, aby umožňoval těžbu bloku každých 10 minut. Aby se udrželo toto 10minutové tempo, obtížnost matematických úloh se upraví automaticky.

Pokud se pokouší těžit více horníků a více výpočetního výkonu, úroveň obtížnosti se zvýší. Pokud je méně horníků a menší výpočetní výkon, úroveň obtížnosti se sníží.

Vývoj těžby

V počátečních fázích bitcoinu na počátku dvacátých let to mohli jednotlivci se zájmem o těžbu bitcoinů dělat pomocí svých osobních počítačů. Jak rostla jeho popularita, rostla i obtížnost těžby.

Abychom se přizpůsobili rostoucí úrovni obtížnosti, bylo zapotřebí více výpočetního výkonu. Horníci se brzy pokusili těžit bitcoiny pomocí herních počítačů. Proces se opakoval a obtížnost těžby a množství požadovaného výpočetního výkonu se zvýšily.

Nakonec byly počítače a čipy vytvořeny pouze za účelem těžby bitcoinů. Dnes vyžaduje efektivní hardware - ty se silnými výpočetními schopnostmi a energetickou účinností.

Vyřešit bitcoinový algoritmus, který by se přidal k blockchainu a přijímat bitcoiny, vyžaduje obrovské množství elektřiny. Udržování nízkých nákladů na elektřinu je klíčem k tomu, aby těžba bitcoinů byla zisková a udržitelná.

Blokovat odměnu

Bloková odměna je to, kolik bitcoinů je odměněno za každý blok, který je vyřešen a přidán do blockchainu. Bloková odměna je navržena tak, aby se „snížila na polovinu“ za každých 2 016 vytěžených bloků. Říká se tomu proces „půlení“ a děje se to každé čtyři roky.

K poslednímu snížení o polovinu došlo v květnu 2020. Níže jsou uvedeny historické blokové odměny z roku 2012:

  • 2012: 25,00 BTC
  • 2016: 12,50 BTC
  • 2020: 6,25 BTC

To znamená, že v roce 2020 obdrží za každý blok, který horník vyřeší, 6,25 bitcoinů. Rozpůlení bude pokračovat, dokud nebude těžen poslední blok a mince. S tím, že každý blok bitcoinů bude vytěžen za 10 minut, se předpokládá, že poslední mince bude vytěžena v roce 2140.

Geniální design a pobídka

S blockchainem je síť obsluhována celou globální komunitou horníků. Každý přispívá k potvrzení legitimity každé transakce. Jako pobídka k přispění jsou horníci za své služby oceněni blokem.

Proč těžit bitcoiny?

Bitcoin nabízí narušující technologii v blockchainu. Samotná měna je decentralizovaná, což umožňuje, aby transakce probíhaly globálně bez vládních omezení a zpoždění. Horníci bitcoinu vidí hodnotu v decentralizaci kryptoměny.

Díky nejnovější těžební technologii lze těžbu bitcoinů rozdělit a určit proud příjmů na základě výkonu těžebních plošin (počítačů). Mezi důležité faktory ziskovosti těžby bitcoinů patří:

Výpočetní hardware

Horníci musí vlastnit nejnovější hardware, aby konkurovali rostoucím požadavkům na úspěšnou těžbu. Zařízení může zastarat během několika let. Potřebují hardware specifický pro těžbu, což může být nákladné. Nejnovější těžební soupravy ASIC stojí přes 1 500 $ za počítač.

Náklady na energii

Napájení bude hlavním provozním výdajem. Elektřina se účtuje za kilowatthodinu (kWh). Ziskovost těžby se může pohybovat od 0,03 do 0,08 USD za kWh. Posun o několik centů může mít zásadní význam pro ziskovost těžby. Je bezpodmínečně nutné, aby horník mohl využívat energii za nejnižší možné náklady.

Cena bitcoinu

Cena bitcoinu je v těžbě důležitá, protože těžaři dostanou určité množství bitcoinu, když správně vyřeší matematické problémy. Pokud je aktuální

Odměna za bitcoinový blok je 6,25 mince; budete chtít, aby tyto mince měly co největší hodnotu. Pokud obdržíte 6,25 mincí a cena bitcoinu je 5 000 $, bude vaše těžba pravděpodobně nerentabilní. Pokud je cena 12 000 $ za minci, vaše těžařská operace může fungovat se zdravou ziskovostí.

Díky správné směsi výše uvedených prvků je těžba atraktivním podnikem. Pokud jsou všechny proměnné příznivé, mohou těžaři zvýšit provoz a těžit se ziskem.

Dalším atraktivním důvodem těžby bitcoinů je jeho potenciál jako investice. Věřitelé bitcoinu předpovídají, že cena může vystřelit daleko za 100 000 $ za minci (cena je kolem 10 000 $ v roce 2020).

S konečným množstvím bitcoinů, které jsou k dispozici k těžbě, se poptávka zvýší, protože se zmenší zásoba dostupných mincí k těžbě. Pokud se bitcoiny začnou více používat jako měna, zvýší to poptávku.

Požadavky na zahájení těžby bitcoinů

Pro zahájení těžby bitcoinů jsou vyžadovány následující:

  1. Konkurenční těžební počítače (soupravy)
  2. Nízké náklady na napájení
  3. Těžařský software
  4. Členství v těžební skupině

Těžařské bazény

Myšlenka na těžbu bitcoinů vzrostla, aby se vypořádala s problémem rostoucí obtížnosti těžby. Skupina těžařů spojuje svou výpočetní sílu a společně těží bitcoiny. Pokud fond úspěšně vyřeší blok, všem těžařům ve fondu bude přidělen bitcoin v poměru k tomu, kolik výpočetního výkonu přispěli.

Pravděpodobnost, že jedna těžařská souprava obdrží blokovou odměnu, je nízká, ale tyto šance vyletěly, když seskupíte tisíce souprav. Těžařské fondy jsou nyní považovány za nezbytné pro získání jakéhokoli snímku úspěšné těžby bitcoinů.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Kryptoměna Kryptoměna Kryptoměna je forma digitální měny založená na blockchainových sítích. Kryptoměna jako bitcoin a ethereum se stávají široce přijímanými.
  • Průvodce altcoinem Průvodce altcoinem Altcoin označuje veškerou digitální kryptoměnu spuštěnou po úspěchu bitcoinu, proto název Altcoin znamená „alternativa k bitcoinu“.
  • Ethereum Ethereum Ethereum je jednou z rostoucích kryptoměn, které bojují proti bitcoinům. S nárůstem bitcoinů (BTC) byl trh s kryptoměnami ověřen.
  • Techniky oceňování aktiv těžby Techniky oceňování aktiv těžby Mezi hlavní metody oceňování těžby v tomto odvětví patří cena k čisté hodnotě aktiv P / NAV, cena k peněžnímu toku P / CF, celkové pořizovací náklady TAC a EV / zdroje. Nejlepším způsobem, jak ocenit těžební aktivum nebo společnost, je vytvořit model diskontovaných peněžních toků (DCF), který zohledňuje plán těžby vytvořený v technické zprávě

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found