Kreditní skóre - definice, uživatelé kreditních skóre, jak se zlepšit

Kreditní skóre je číslo představující finanční a kreditní situaci jednotlivce a schopnost získat finanční pomoc od věřitelů. Věřitelé Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy. použijte kreditní skóre k posouzení kvalifikace potenciálního dlužníka na půjčku a konkrétních podmínek půjčky. V zásadě se používá k určení schopnosti dlužníka splatit vypůjčenou částku včas. Hodnocení úvěrového skóre poskytuje agentura pro vykazování spotřebitelských úvěrů, jako je Equifax nebo TransUnion.

Kreditní skóre

Kdo používá kreditní skóre?

Každá organizace, která půjčuje peníze jako zdroj podnikání, používá kreditní skóre k posouzení způsobilosti dlužníka. Mezi tyto organizace patří zejména banky Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913, společnosti vydávající kreditní karty, poskytovatelé úvěrů založené na fintech, pojišťovací společnosti, pronajímatelé, vládní agentury a hypoteční společnosti.

Může to být jakýkoli jednotlivec nebo organizace, která se snaží někomu půjčit peníze nebo uzavřít smlouvu, která bude vyžadovat, aby mu ji jiná strana vyplatila v předem stanovenou dobu.

Co je dobré kreditní skóre?

Úvěrové skóre se pohybuje od 300 do 850. Čím vyšší je vaše kreditní skóre, tím lepší je vaše pozice dlužníka. Slušné kreditní skóre je výše 670.

Dobré kreditní skóre

Jak zlepšit své kreditní skóre

1. Plaťte své účty včas

Důsledným splácením splatnosti včas zajistíte svou důvěryhodnost jako dlužníka. Budování vaší kreditní historie vyžaduje čas a neustálé splácení toho, co dlužíte včas, je považováno za jeden z největších ukazatelů vaší bonity.

U věřitelů jsou minulé vzorce chování považovány za klíčové ukazatele budoucnosti. Proto prokazování věřitelům, že jste schopni splácet včas, pomáhá zlepšit vaše kreditní skóre.

2. Snižte celkovou částku půjčky

Aktivní splácení více, než kolik je splatné, vám nakonec pomůže předvést se jako důvěryhodný dlužník, který nejen splácí, ale kdo tak učiní před datem splatnosti. Tímto způsobem lze také snížit platby úroků. Úrokové výdaje Úrokové výdaje vznikají ze společnosti, která financuje prostřednictvím dluhů nebo leasingu kapitálu. Úroky se nacházejí ve výkazu zisku a ztráty, ale lze je vypočítat také pomocí dluhového plánu. Časový plán by měl nastínit všechny hlavní dluhy, které má společnost ve své rozvaze, a vypočítat úrok vynásobením půjčených prostředků.

Například pokud máte prostředky na splacení hypotéky Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit si dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. , pak tím budete působit jako důvěryhodný dlužník a vaše kreditní skóre se zlepší.

3. Efektivní správa kreditních karet:

Kreditní karty Kreditní karta Kreditní karta je jednoduchá, ale neobvyklá karta, která umožňuje majiteli nakupovat, aniž by přinesla jakoukoli částku v hotovosti. Místo toho je použití úvěru, pokud je pilně využíváno, vynikajícím způsobem, jak zlepšit své kreditní skóre. V ideálním případě byste neměli utratit více než 35% svého úvěrového limitu. Dodržováním tohoto postupu pomůžete udržet celkovou částku svého dluhu pod kontrolou a také zajistíte, že budete schopni snadno splatit financování, které vám bylo poskytnuto. Věřitelé se konkrétně zaměřují na to, kolik z vašeho dostupného kreditu jste si skutečně vypůjčili. Chcete-li u poskytovatelů úvěrů hodnotit znovu, je dobré získat přístup k maximálně 35% dostupného kreditu v daném okamžiku. Například pokud máte kreditní kartu s úvěrovým limitem 5 000 USD, neměli byste připustit, aby se váš zůstatek na této kartě dostal nad 1 700–1 800 USD.

4. Nekupujte to, co si nemůžete dovolit

Jako zlaté pravidlo nekupujte věci, které hned nemůžete splatit. Nákup věcí na úvěr je sice pohodlný, ale pokud existuje něco, co si s prostředky, které máte k dispozici, nemůžete okamžitě dovolit, je obecně lepší podívat se opačným směrem.

Údržba finančního zdraví je především o správném rozhodování pro sebe v širokém schématu věcí a ne o dopouštění se impulzivních nákupů, které můžete později litovat.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Roční procentní sazba (RPSN) Roční procentní sazba (RPSN) Roční procentní sazba (RPSN) je roční úroková sazba, kterou musí jednotlivec zaplatit z půjčky nebo kterou obdrží na vkladovém účtu. RPSN je v konečném důsledku jednoduchý procentní termín používaný k vyjádření číselné částky vyplácené jednotlivcem nebo entitou ročně za privilegium půjčovat si peníze.
  • Nedoplatky Nedoplatky Nedoplatky označují platby, které jsou po splatnosti a které mají být provedeny na konci daného období poté, co o požadované platby přijdou. Celkový nedoplatek se rovná součtu všech plateb, které se nahromadily v průběhu času od splatnosti první platby.
  • Zákon o Fair Credit Billing (FCBA) Zákon o Fair Credit Billing (FCBA) Zákon o Fair Credit Billing (FCBA) je americký federální zákon, který nařizuje ochranu spotřebitelů před zneužíváním věřiteli prostřednictvím chyb při fakturaci. Enac
  • Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce je dohoda stanovující podmínky úvěrových smluv mezi dlužníkem a věřitelem. Dohoda dává věřitelům prostor při poskytování splátek půjček a zároveň chrání jejich úvěrovou pozici. Obdobně kvůli transparentnosti předpisů dostávají dlužníci jasná očekávání

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found